Ýngiliz Basýnýnda Bugün
Ýngiliz Basýnýnda Bugün, Türkiye'nin Sýnýr Ötesi Operasyon Düzenlemesi Olasýlýðý, Ýngiltere'de Muhafazakar Lider Cameron'ýn Göçmenlere Ýliþkin Merakla Beklenen Konuþmasý ve Suudi Kralý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ullah'ýn Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Ziyareti Baþlýklarý Öne Çýktý.
Ýngiliz basýnýnda bugün, Türkiye'nin sýnýr ötesi operasyon düzenlemesi olasýlýðý, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. muhafazakar lider Cameron'ýn göçmenlere iliþkin merakla beklenen konuþmasý ve Suudi Kralý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ullah'ýn Ýngiltere ziyareti baþlýklarý öne çýktý.
BBC'nin Türkçe internet sitesi "http://www.bbc.co.uk/turkish/" sitesinde yer alan basýn özetlerine göre, Türkiye'nin sýnýrötesi operasyonun ihtimaline iki sayfa ayýran Times gazetesinde Deborah Haynes imzalý haberde Kuzey Irak bölgesel yönetimi lideri Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nin Türkiye'ye yönelik uyarýsýna yer verilmiþ:
"Saldýrmalarý ya da herhangi bir hücumda bulunmalarý, savaþ ilaný sayýlacaktýr."
Haberde, Barzani'nin Türkiye'yi 'sorunu silah deðil diyalog yoluyla çözmeye' çaðýrdýðý belirtilirken 'askeri çözüm seçeneðini dýþarýda býraktýðý takdirde Türkiye'yle iþbirliðine hazýr olduklarý' mesajýný verdiðine dikkat çekilmiþ.
Times yazarý ayrýca Türk ordusunun olasý harekatýna karþý Kuzey Irak sýnýr boyunda Kürt birliklerin konuþlandýðýný yazmýþ.
"Peþmerge güçlerinin sýnýrda konuþlanmaya baþlamasý, Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nýn Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'YE Türkiye ile arasýndaki krizi çözmekte arabuluculuk yapmayý önermesinin ardýndan geldi.
Dohuk'taki 20 bin Peþmerge gücün komutaný Þeyh Ali, Times'e verdiði mülakatta, 'Umarým Türkiye saldýrmaktan yana karar almaz. Böyle bir þeyin olmasýný istemeyiz. Ama ayný zamanda da topraklarýmýzý savunmaktan baþka seçeneðimiz kalmaz' diye konuþtu. Bölgedeki Peþmergelerin yüzde 75'inin sýnýra yýðýldýðý belirtiliyor.
Geçmiþte Kuzey Irak'taki Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. güçlerine karþý Türkiye'nin yanýnda savaþan Þeyh Ali, Türkiye'nin askeri bir harekata giriþmesinin soruna yanýt olmayacaðýný, zira gerillalarýn daðlara saklanmakta ustalaþtýklarýný söyledi".
"MESUD BARZANÝ'NÝN UYARILARI"
Independent gazetesinin deneyimli muhabiri Patrick Cockburn, Kuzey Irak'tan gönderdiði haberde, Times muhabiri gibi Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'nin uyarýlarýna dikkat çekiyor. Cockburn, sýnýr boyundaki köylerde yaþayanlarýn tedirgin olduklarýný, ancak henüz yaþadýklarý yerlerden ayrýlmayý düþünmediklerini aktarýyor.
"Türk topçu birliði, halihazýrda sýnýrýn öte yanýndaki Kani Masi köyü çevresindeki daðlýk alaný bombalýyor.
Köyün sakinlerinden Muhammed Mustafa, korktuklarýný ancak gidecek yerleri olmadýðýný söylüyor. Birçoðu, ailesi Baðdat'a göç etmiþ Süryani topluluðun üyesi. Ancak baþkentteki mezhep çatýþmalarýndan kaçýp geri dönmüþler.
Kürdistan Demokratik Partisi'nin (KDP) Kani Masi'deki büro þefi Ömer Mai de köylerde Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'lý olmadýðýný, hepsinin daðlarda saklandýðýný söylüyor."
Daily Telegraph yazarý Tim Butcher da Kuzey Irak'tan gönderdiði haberde, Kuzey Irak'taki Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'lýlarýn sýnýr boyunda yaþayan köylüleri, Türkiye saldýrdýðý takdirde daðlara kaçmalarý yolunda uyardýðýný yazmýþ.
Guardian gazetesinden Michael Howard da þu görüþe yer vermiþ:
"Ankara'nýn geçen hafta Irak hükümetinin gönderdiði heyetle yaptýðý temaslarda gündeme gelen önerileri yetersiz bulmasýnýn ardýndan, Türkiye'nin operasyon düzenleyebileceði yolundaki kaygýlar arttý. Ancak son çatýþmalar, Irak sýnýrýna olan uzaklýklarý göz önüne alýndýðýnda, Türkiye'nin iddia ettiði gibi Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. saldýrýlarýnýn sadece sýnýr ötesi baskýnlardan ibaret olmadýðý; Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. 'yla kendi topraklarýnda da ciddi sorun yaþadýðýnýn bir göstergesi."
"CAMERON'DAN GÖÇMEN TARTIÞMASI"
Ýngiltere'de Muhafazakar Parti lideri David Cameron'ýn bugün yapacaðý konuþmaya iliþkin haber, hemen tüm gazetelerde göze çarpýyor.
Financial Times, "David Cameron, göç ve göçmenlik kontrolünün yaný sýra nüfus artýþýný Ýþçi Partisi'yle savaþ alanýna taþýmaya hazýrlanýyor. Cameron, Muhafazakar Parti liderliðine geliþinden bu yana göçmenlik meselesine iliþkin ilk büyük konuþmasýný yapacak.
Cameron'ýn konuþmasýnda, Ýngiltere'de nüfusun giderek artmasý nedeniyle, hastaneleri iyileþtirme ya da toplu konut inþa etme çabalarýnýn yetersiz kaldýðý yolunda uyarýlarda bulunmasý bekleniyor" diye yazmýþ.
Daily Telegraph da Cameron'ýn Baþbakan Gordon Brown'ýn, "Britanyalý iþçiler için Britanya'da iþ" sloganýný hedef alacaðý, bunun için daha az göçmene izin verilmesi gerektiði görüþünü savunacaðý belirtiliyor. Haberde ayrýca Cameron'ýn hükümetin gözaltý süresini uzatma planlarýna yönelik eleþtirisine de yer verilmiþ:
"David Cameron, dün Brown'ýn, 'terör zanlýlarýnýn herhangi bir suçlamada bulunulmaksýzýn gözaltýnda tutulma süresini ikiye katlama' yolundaki planlarýna karþý çýkacaðýný söyledi.
Hükümet, bu süreyi, terör faaliyetlerinin karmaþýklýðý ve polis tarafýndan tespitinin güç olmasý nedeniyle, 56 güne çýkarmaya hazýrlandýðýný söylüyor. Bu yönde önceden yapýlan giriþimler parlamentoda ciddi muhalefetle karþýlanmýþtý."
"KRAL Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ULLAH'IN ÝNGÝLTERE ZÝYARETÝ"
Ýngiltere'de bugün dikkatle izlenen bir diðer geliþme ise Suudi Arabistan Kralý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ullah'ýn Ýngiltere'ye yapacaðý ziyaret. Kral Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ullah, üç günlük ziyareti sýrasýnda, devlet ve hükümet yetkililerinin yaný sýra Ýngiliz Kraliyet ailesince de aðýrlanacak.
Daily Telegraph, ziyaretin, son yýllarda bir yabancý ülke liderine karþý düzenlenen en büyük protestolarla karþýlanabileceðini yazmýþ.
Independent yazarlarýndan Johann Hari de "Övünülecek bir Kraliyet konuðu mu?" diye soruyor.
"Dünyanýn en gaddar rejimlerinden birinin baþýnda olduðu gerekçesiyle kýnanýyor ama bugün, Ýngiltere; Suudi Arabistan Kralý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. ullah'ý kýrmýzý halýlar sererek karþýlayacak. Uluslararasý Af Örgütü'ne göre, 'Suudi Arabistan'da her gün en temel insan haklarý ihlal ediliyor.'
Baþbakan Gordon Brown, geçen ay Ýþçi Partisi Konferansl'nin (KDP) Kani Masi'deki büro þefi Ömer Mai de köylerý'nda dünyanýn neresinde olursa olsun, diktatörlüðe karþý çýktýklarýný ilan etti. Zimbabwe'de özgürlükler yok diye ülkenin lideri Mugabe'yle ayný zirveye katýlmayý dahi reddetmiþti. David Cameron da insan haklarýný dýþ politika anlayýþýnýn temelinde gördüðünü söylemiþti.
Buna raðmen iki lider de insan haklarý konusundan Kral'a bahsedecekleri yolunda bir taahhütte bulunmuþ deðil. Gerçek þu ki hem Ýngiliz hükümeti hem de diðer Batýlý toplumlar, Suudi petrolüne o kadar baðýmlý ki, Suudi Arabistan hakkýnda tek laf edemiyorlar."
Guardian gazetesinin haberine göre Ýngiliz bilim adamlarý, bazý organik gýdalarýn, organik olmayanlara göre daha saðlýklý olabileceðini belirledi.
"Maliyeti 12 milyon sterlini bulan bir araþtýrmanýn ilk verileri, organik meyve ve sebzelerin organik olmayanlara kýyasla yüzde 40 daha fazla antioksidan içerdiðini ortaya koydu.
Bulgular, 'Gýda Standartlarý Kurumu'nun organik gýdalarýn daha saðlýklý olduðu yolunda bilimsel bir veri olmadýðý'na iliþkin raporuyla çeliþiyor. Antioksidan açýdan zengin gýdalar, serbest radikallerin hücrelere zarar vermesini önledikleri için saðlýða yararlý kabul ediliyor. AB'nin fon saðladýðý 4 yýllýk araþtýrmanýn tüm sonuçlarý önümüzdeki bir yýl içinde açýklanacak".
(BBC-CY-CY-ÖK-D) (Ýhlas Haber Ajansý) 29.10.2007 11:26 [1065922


Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri