Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

ABD’li bilgisayar þirketi Apple, Mac OS iþletim sisteminin yeni versiyonu “Leopard”ý, 6 aylýk gecikmeyle bugün piyasaya çýkardý.

Mac OS X’in önceki versiyonu “Tiger”ý (Kaplan) 2,5 yýl önce piyasaya çýkaran Apple’ýn en büyük rakibi Microsoft da Vista iþletim sistemini ocak ayýnda kullanýma sunmuþtu.

“Leopard”ýn, bir belgenin art arda kaydedilmesi sýrasýnda deðiþik versiyonlarýný otomatik olarak kaydetme olanaðý saðlayan “Time Machine” gibi 300 yeni fonksiyonu bulunduðunu belirten Apple, yeni iþletim sisteminin ayrýca dosyalarý görselleþtirmek veya sýnýflandýrmak için yeni arayüzler (Quicklook), ayrýlan bölümlerde ikonlarý daha iyi yerleþtirmek için (Spaces), video ile sohbet olanaðý saðlayan (iChat) veya seçilen internet sayfalarýnýn pratik bir biçimde güncellenmesine olanak saðlayan yeni özelliklere sahip olduðunu açýkladý.

“Leopard” iþletim sistemi ayrýca daha etkin bir “aile kontrol” sistemi veya bilgisayarýn katý diskinde arama, elektronik posta yazýlýmýnýn kullanýmýnda yeni imkanlar ve Safari internet tarayýcýsý gibi yeni özellikler sunuyor.

Yeni iþletim sistemiyle Vista kadar yenilikçi olmayý çok arzu etmeyen Apple, “Leopard” ile halen yüzde 90’ý Microsoft ve iþletim sistemi Windows’a ait bulunan pazarda biraz olsun pay kazanmayý umuyor.

Yeni Mac bilgisayarlarýnda bulunacak iþletim sistemi “Leopar” diðer kullanýcýlar tarafýndan 129 avroya satýn alýnabilecek.