'Polat'a ateþ ederdim ama...'
Marsilya'nýn baþýna geçen Aslan'ýn eski hocasý Gerets bomba gibi açýklamalar yaptý.
Marsilya'nýn baþýna geçen Aslan'ýn eski hocasý Gerets'ten çok özel açýklamalar...
'Adnan Polat’ýn felsefesi benimkinden farklýydý. Bu yüzden onunla hiç polemiðe girmek istemedim. Birbirimize ateþ edebilirdik, ama yapmadýk. Çünkü hem ikimiz hem de kulüp zarar görecekti.'
Galatasaray’ýn baþýna geçtiði ilk sezon takýmýna mucizevi bir þampiyonluk kazandýrsa da, bu baþarýsýný Avrupa kupalarýna bir türlü yansýtamadý. Sancýlý geçirdiði ikinci sezonunda artýk el üstünde tutulmuyordu. Kimi zaman futbolcularýyla kavga etti, ama bunu dýþarýya hiç yansýtmadý. Taraftar da Þükrü Saracoðlu’ndaki Fenerbahçe derbisinde alný yarýlmasýna karþýn dik duruþunu posterlerde süslemiþ, ‘Sarýyla-kýrmýzýyla, alnýmýzýn kanýyla’ sloganýný üretmiþti. Yönetimin yavaþ yavaþ desteðini arkasýndan çektiðini hissettiði günlerde , ayrýlýk sinyallerini aylar öncesinden vermiþti. Sonradan sözleþmesi 1 yýl uzatýlsa da, kaçýnýlmaz son gerçekleþmiþ ve sezon bitiminde mukavelesi karþýlýklý olarak feshedilmiþti. Florya’dan hüzünlü bir þekilde ayrýlýp, ülkesindeki çiftliðine dönen Belçikalý teknik adam, þimdi Marsilya’nýn baþýnda. Ýþte, Gerets’ten olay sözler:
En büyük hayalim...
Hayatýmýn en güzel günlerini Galatasaray’da geçirdim. Maddi ve manevi olarak çok mutlu oldum. Ýstanbul gerçekten çok güzel bir þehir ve Galatasaray da bu kente yakýþýyor. Hatta Marsilya ile anlaþtýktan sonra Beþiktaþ’ýn da Þampiyonlar Ligi’nde bizim grubumuzda olmasýna çok sevindim. Bu sayede Ýstanbul’u bir kez daha görebileceðim. Hatta kendi kendime, ‘Keþke zaman olsa da Beþiktaþ maçý öncesi Ýstanbul’da 1 hafta kamp yapsak’ dedim. Bütün eski dostlarýmla görüþsem, Boðaz’da balýk yesem... En çok da Florya’daki personeli özledim. Komþularýmý, köpeklerimin bakýcýlarýný, Ýstanbul’un sýcakkanlý insanlarýný özledim. Hayatýmýn en büyük hayali Galatasaray’a geri dönmek. Ýnanýyorum ki, ilerleyen yýllarda Galatasaray’la yollarýmýz tekrar kesiþecek.
Böyle bitmesi iyi oldu
Takýmýn baþýnda olduðum sürece Adnan Polat’la hiçbir polemiðe girmek istemedim. Çünkü onun felsefesi benimkinden farklýydý. Birbirimize ateþ edebilirdik, ama yapmadýk. Yoksa ikimiz de kaybeden tarafa geçecektik. Bu olay da direkt olarak kulübe zarar verecek, rakiplerimizin iþine yarayacaktý. Galatasaray’dan asla ve asla kötü ayrýlmak istemiyordum. Kötü ayrýlmadým da... Son derece duygu dolu bir törenle vedalaþtým takýmýmla. Böyle bitmesi benim açýmdan çok iyi oldu.
Gönderileceðimi anlamýþtým
Geçtiðimiz Ocak ayýnda, gönderileceðimi anlamýþtým. Çünkü yönetim gelecekle ilgili planlar hazýrlýyordu ve ben kendimi bu geliþmelerin içinde göremiyordum. Birçok karar benden habersiz alýnýyordu, bunlarýn içinde transfer çalýþmalarý da vardý. Ben de neler olacaðýný aþaðý yukarý anladým.
Vicdaným rahat çünkü...
Benim dönemimde neden yýldýz futbolcu alýnmadýðýný anlayabiliyorum. Bu, galiba bir seçim stratejisinin parçasýydý. Ama ben yine de çok mutlu ve vicdanen rahatým. Çünkü Servet, Linderoth ve Lincoln, yönetimden istediðim isimlerin baþýnda geliyordu. Bu sezon baþýnda da bu futbolcularla anlaþýldý ve artýk Galatasaray formasý giyiyorlar. Bu da benim gönlümü rahatlatýyor. Demek ki doðru þeyler düþünüyormuþum.
Hasan pozitif bir deli!
Galatasaray’ýn her þeyini merak ediyor ve öðrenmek istiyorum. Eski futbolcularýmý ve takýmýn yeni durumunu bana anlattýðýnýz için teþekkür ediyorum. Ancak anlayamadýðým tek þey, Aydýn’ýn Manisaspor’a kiralýk olarak verilmesi. Galatasaray’ýn bu futbolcudan bu sezon yararlanmasý gerekiyordu. Hasan Þaþ gerçekten çok kaliteli bir futbolcu. Evet, kendisi deli! Ama negatif deðil, pozitif bir deli. Bu da futboluna olumlu bir þekilde yansýyor. Bazen kendisini frenleyemiyor, ama çoðu zaman da arkadaþlarýný ateþliyor. Uður çok iyi gidiyor. Özgürcan’ýn þanssýzlýðý ise takýmda birçok kaliteli golcü oyuncu olmasý...
Hakan gol atmaya baþladý mý?
En çok merak ettiðim konu þu; Hakan Þükür gol atmaya baþladý mý? Aslýnda onu yakýndan takip ediyorum. Yeni transferlerden de tanýdýklarým var. Örneðin Linderoth... O kadar iyi bir futbolcu ki, arka arkaya iki 90 dakika oynayabilir. Galatasaray’ýn transferlerini ne kadar akýlcý yaptýðý buradan anlaþýlýyor. Lincoln ve Nonda’nýn kaliteleri zaten belli.
Tigana sað olsun...
Marsilya’ya geldiðimde tesislerin durumunu görünce çok þaþýrdým. Konum olarak Florya Metin Oktay Tesisleri’nin neredeyse aynýsý. Hiç yabancýlýk çekmedim. Marsilya bana teklif getirmeden önce Beþiktaþ’ýn eski hocasý Tigana’ya danýþmýþ. O da sað olsun, benim hakkýmda son derece olumlu þeyler söylemiþ. Kendisine teþekkür ediyorum.
Fenerbahçe’ye inanamýyorum...
Fenerbahçe’nin ligde Galatasaray’ýn bu kadar gerisinde kalmasýna inanamýyorum. Çok iyi bir kadro kurdular. Basit puan kayýplarýný bir türlü anlayamýyorum. Ama Þampiyonlar Ligi’nde durumlarýnýn çok iyi olmasý, ligde konsantrasyon kaybý yaþadýklarýný gösteriyor. Bunu da kýsa sürede aþarlar. Beþiktaþ bizim rakibimiz olduðu için, fazla bir þey söylemek istemiyorum.
Canaydýn’la özel anlar yaþadým
Özhan Canaydýn çok iyi bir insan. Büyük bir kalbi var. Onunla çok özel anlar yaþadým. Beraber üzüntülü, sevinçli ve duygusal anlarýmýz var. Hastalandýðýný duyunca çok üzüldüm. Ýyileþtiðini öðrenmek beni çok sevindirdi. Mutlu olmayý gerçekten hak eden, özverili bir kiþiliði var.
Milli Takým’a üzülüyorum...
Milli Takýmý’nýn durumuna þaþýrýyor ve üzülüyorum. Ama bu kadar puan kaybýna raðmen halen þanslarýnýn sürmesi, ne kadar iyi bir takým olduklarýnýn iþaretidir. Ama bunu kullanmalýlar. Eðer teklif gelirse, yanýtým kesinlikle ‘Hayýr’ olmayacaktýr. Birlikte büyük iþlere imza atabiliriz.
Ümit Karan’a ince mesaj!
Marsilya ligde hak ettiði yerde deðil. Ocak’ta birkaç takviye yapacaðým ve bunlarýn içinde Türk oyuncular da olabilir. Ümit Karan’la çok sýk konuþuyoruz, beni özlediðini söylüyor ve benim özleyip özlemediðimi soruyor. Çok kabiliyetli bir golcü, ama kalitesinin çok altýnda oynuyor.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri