Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Üç Bin Yıllık Giz

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Standart Üç Bin Yıllık Giz

Tutanhamun’un mumyası, Mısır’ın Luksor kentindeki Krallar Vadisi içindeki mezarında iklim kontrollü bir kutu içinde bugün sergilenmeye başlandı. Mısır firavunları arasında en fazla ilgi çeken Tutanhamun’un mezarı, İngiliz kaşif Howard Carter tarafından 1922’de bulundu. Mezarın bulunmasından bu yana firavunun yüzünü yalnızca 50 kişinin, lahdini ise binlerce kişinin gördüğü tahmin ediliyor. 3 bin yıl önce genç yaşta ölen Tutanhamun’un yüzü, mumyalama tekniği sayesinde aynen korunmuştu. Firavunun yüzü, sergi boyunca da ısı ve nemden korunacak. 9 yaşında taç giyen ve 19 yaşında hayatını kaybeden Tutanhamun’un mezarında bulunan hazineler, dünyayı büyülemiş ve milyonlarca ziyaretçiyi Krallar Vadisi’ne çekmişti. Mısırlı arkeolog Zahi Havas, Tutanhamun’dan geriye kalanların ve diğer kutsal emanetlerin, kalabalık grupların mezara beraberlerinde getirdikleri sıcak ve nemden dolayı tehdit altında olduğunu belirtti.

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

abi bu resmen uzaylılara benziyo yaw.....dalga geçmek için söylemiyorum....ciddiyim...var bu mısır firavunlarında,piramitlerinde bi numara ama çözemedim...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

su misir tarihi pramitler,bunlarla ilgili filmler ve belgeseller cok ilgimi cekmistir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    abi bu resmen uzaylılara benziyo yaw.....dalga geçmek için söylemiyorum....ciddiyim...var bu mısır firavunlarında,piramitlerinde bi numara ama çözemedim...
    bilader ne uzaylısı bildiğin insan işte

Kullanıcı Bilgi Menüsü

paylaşım için sağol

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri