8 askerin 2'si PKK ajaný mýydý?
Kaçýrýlan 8 askerden ikisinin "PKK ajaný" olduðuna dair çok ciddi duyumlar alýndýðý ve bu iddianýn son Bakanlar Kurulu toplantýsýnda da gündeme geldiði ortaya çýktý.
08 Kasým 2007 10:26
]
Hürriyet gazetesi yazarý Ahmet Hakan Coþkun'un gündeme getirdiði çarpýcý iddilar...
Bakan’ý kýzdýran iddia: Ýki asker PKK ajaný
HEPÝMÝZ Adalet Bakaný Mehmet Ali Þahin’in, insani açýdan hiç de benimsenmeyecek "8 askerin kurtulmasýna sevinemedim" açýklamasýný konuþuyoruz...
Bakan Þahin neden böyle bir açýklama yaptý?
Neden 8 askeri ve ailelerini töhmet altýnda býraktý?
Bir Adalet Bakaný, nasýl olur da böyle bir özensizlik ve dikkatsizliðe imza atar?
Ben Bakan’ý etkileyen olayýn ne olduðunu öðrendim.
Hikaye þu:
Bakanlar Kurulu toplantýsýnda Baþbakan Yardýmcýsý Cemil Çiçek, kaçýrýlan askerlerden ikisinin "PKK ajaný" olduðuna dair çok ciddi duyumlar aldýklarýný söylüyor...
Alýnan istihbarata göre, "kaçýrýlma olayý"nýn da bu iki asker tarafýndan "planlandýðýnýn" tahmin edildiðini belirtiyor.
Bu iddianýn fena halde etkisi altýnda kalan Bakan Þahin, kabine toplantýsýndan çýkar çýkmaz uzatýlan mikrofonlara o talihsiz "Kurtulduklarýna sevinemedim" açýklamasýný yapýyor...
Tabii "içeride" aldýðý "gizli bilgi"yi vermeden...
Kýsacasý...
"Sayýn Bakan", biraz "duygularýnýn esiri" olarak yapýyor o açýklamayý...
Ancak...
Duygularýna esir olan bütün politikacýlar gibi tamiri imkansýz büyük bir hataya da imza atýyor.
Ve böylece...
"Suçu sabit olmayan insanlarý yargýsýz infaza tabi tutan bir Adalet Bakaný" unvanýna sahip oluyor.
Hürriyet

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri