Beyaz Saray'daki kritik Erdoðan-Bush zirvesinin ardýndan, ABD'nin PKK'ya destek verdiðini öne süren itirafçýlarýn ifadeleri, yargýlandýklarý mahkemelerden istendi.
ABD'lilerin PKK kamplarýna giderek görüþme yaptýðý ve örgüte silah saðladýðý yönündeki ifadeler Adalet Bakanlýðý Uluslararasý Hukuk ve Dýþ Ýliþkiler Genel Müdürlüðü ile Ýçiþleri Bakanlýðý'na gönderildi. Bu ifadelerin ABD'nin Ankara Büyükelçiliði aracýlýðýyla Pentagon yetkililerine delillendirilerek sunulacaðý bildirildi.
ÝÞTE O ÝTÝRAFLAR:
'3 SANDIK M-16 GETÝRDÝLER'
R. Þ.: "Kandil Daðý'ndaki Kortek Kampý'na 28 Aralýk 2006 günü 3 adet zýrhlý paletli Amerikan askeri aracý geldi. Araçlar, Süleymaniye tarafýndan sadece paletli arazi araçlarýnýn geçebileceði yerden geldi. ABD'li askerlere ait olan bu araçlar kamp alanýna ulaþtýðýnda 100'er adet M-16 marka Amerikan piyade tüfeði bulunan 3 adet sandýk býraktýlar.
R. Þ.: Silahlarýn tümünde dürbün ve bomba atar takýlýydý. Bizzat elime alarak kontrol ettim. Araçlardaki þahýslar ise askeri üniformalý, siyah gözlüklü, kafalarýnda kask vardý. 6 Amerikan askeri kampa gelmiþti. Hepsinin üniformasýnda ABD bayraðý vardý. Askerlerden 4'ü sandýklarý alana indirdi. Sonra araçlarýn baþýnda beklediler.
R. Þ.: 2'si, PKK yönetiminin bulunduðu taþtan örülü, üstü naylonla kapalý barakaya giderek Hakkari baðýmsýz milletvekili adayý H.Ý.'nin kardeþi olan sözde Tabur Komutaný Kawa ve Þývan kod adlý teröristle 10 dakika görüþüp tekrar araçlarla geldikleri istikamete geri döndüler.
R. Þ.: Amerikalýlar gidince Kawa kod adlý terörist bizleri alana toplayarak gelen araçlardaki þahýslarýn Amerikalý olduðunu, gördüðümüz araçlarý ve þahýslarý kimseye anlatmamamýz yönünde bizi uyardý. Kampa getirilen silahlarýn bir kýsmý üst düzey yöneticilere, kalan kýsmý Ýran'a karþý savaþan PJAK'a gönderildi."
‘BÝR ÇANTA DOLUSU PARA GETÝRDÝLER'
Ý. P.: "ABD'li üst düzey bir komutan ayda bir kez helikopter ile Kandil Daðý'na gelerek Murat Karayýlan ile gizli görüþme yapýyor. ABD'liler ayrýca Osman Öcalan'a bir çanta dolusu para getirdi. Ben Öcalan'ýn þoförüydüm. Türkiye'nin olasý operasyonlarýna karþý Dolekoge kampýnda her biri 400 kiþi kapasiteli 3 ayrý maðara inþa edildi.
Ý. P.: Operasyon anýnda el bombasý tesirine karþý zik zaklý kaçýþ için ayrý çýkýþlarý var. Uydu telefon ve telsiz ihtiyaçlarýmýz bazý özel þirketler tarafýndan karþýlanýyor. Bu þirketler KDP ve KYB'ye ait þirketlerdir. Ýran'ýn PKK'ya karþý operasyon yapmasý nedeniyle Ýran istihbarat örgütü Ýltihat'ýn adamlarýný Erbil'den alýp Süleymaniye'nin Köysancak Ýlçesi'nde Osman Öcalan ile görüþtürdüm.
Ý. P.: Ardýndan tekrar Erbil'e býraktým. IKDP ve KYB'nin adamlarý, Osman Öcalan'ý tedavi amacýyla Tahran'a götürdü. Osman Öcalan, PKK'nýn paralarýný alýp ayrýlýnca ABD'liler kendisiyle görüþtü. Yanlarýnda bir çanta dolusu para getirdiler. KYB'de kendisine 7 bin dolar para veriyor. IKDP'de ise 3 ayda bir 10 bin dolar para Öcalan'a yardýmda bulunuyor."
‘IRAK ORDUSUNUN SÝLAHLARINI GETÝRDÝK'
A.K.: "Türkiye-Irak sýnýrýndaki güvenlik güçlerinin hareketlerini sýnýr hattýndaki gruplar ve iþbirlikçilerle takip ediyoruz. Kandil'deki Þehit Harun kampýna son olarak 2'si ABD, 2'si de KYB'den olmak üzere 4 kiþilik bir heyet gelip üst düzey yöneticilerle görüþtü. ABD'nin Irak'ý iþgalinden sonra Mahmur Kampý'nda PKK bir bölük konuþlandýrdý. Bunlar sivil ve silahsýz faaliyet yürütüyor. Bunlar, Irak ordusuna ait silah ve patlayýcýlarý araçlarla kamplara taþýdý. Öcalan'ýn zehirlenme iddialarýn sonra eylemlerin týrmandýrýlmasý kararlaþtýrýldý."
‘ATEÞKES KARARI ABD'NÝN GÜDÜMÜNDE ALINDI'
G.K.: "ABD'li askeri ve siyasi temsilciler 28 Haziran 2006 günü Kuzey Irak'taki Hakurk Kampý'ndaki dýþ iliþkiler idare birimi denilen yerde Murat Karayýlan ile gizli görüþme yaptý. Hatta geçen yýl alýnan eylemsizlik kararý da bu görüþme sonrasý ABD güdümünde alýndý. PKK'nýn Rusya, KDP ve KYB'yle diplomatik iliþkileri çok güçlü. PKK, ABD'den silah, KDP ve KYB'den ise lojistik destek alýyor."
‘ABD BASKININDA MAHMUR KAMPINDAYDIM'
L. K.: "Ben 15 yýl örgüt içinde kaldým. Bölük komutanlýðýna kadar yükseldim. ABD askerleri, Mahmur Kampý'nda nüfus sayýmý yaparak PKK'lý bulunup bulunmadýðýný belirlemek için arama yapacaðýný önceden PKK yönetimine bildirince bizde gerekli tedbirleri alýp geçici olarak kampý boþalttýk. ABD baskýnýndan kýsa süre önce ben de bu kamptaydým."
‘ABD'LÝLER HAKURK KAMPINA GELDÝ'
A. K.: "Rus ordusunda 2 yýl askerlik yaptýktan sonra Moskova'dan örgüte katýldým. Kandil'de 5 yýl kaldým. PKK Hollanda'dan telsiz temin ediyor. Füzeler Ermenistan üzerinden kamplara ulaþýyor. Kuzey Irak'taki Lolan Nehri kýyýsýndaki sýðýnakta 3 ton TNT, 2 bin 500 mayýn, 2 bin adet havan mermisi ile yerden atýlan Katyuþa füzesi var. KDP'nin istihbarat temsilcisi Tarýk, PKK'ya silah ve malzeme temin ediyor.
A. K.: ABD iþgalinden sonra Irak Ordusu'na ait silah ve mühimmat PKK'nýn eline geçti. Hakurk Kampý'na ABD ordusundan bir heyet gelerek, Amed Malazgirt ile görüþtü. Görüþme sonrasýnda bize ABD helikopterlerinin zaman zaman kamp alanýnda keþif uçuþlarý yapacaðýný, bu nedenle Türk helikopteri diye ateþ açmamamýz yönünde uyarýldýk."

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri