Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arasý

Konu: Yüksek okul mezunlarýna müjde

  1. #1

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart Yüksek okul mezunlarýna müjde

    Yüksek okul mezunlarýna müjde
    Öðrencilerin gözü Genelkurmay ile YÖK arasýndaki görüþmede. 2 yýllýk yüksek okul mezunlarýnýn askerlik süresinin kýsaltýlmasý için çalýþma yapýlýyor.
    09 Kasým 2007 18:51
    ]

    YÖK Baþkan Vekili Prof. Dr. Ýsa Eþme, Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) düzenlenen “3. Ulusal Meslek Yüksek Okullarý Müdürler Toplantýsý” için geldiði Adana'da, yeni açýlan üniversitelerde gerekli þartlar oluþmadýðý için sorunlar yaþadýklarýný söyledi.

    Türkiye'de ÖSS nedeniyle yüksek öðretime çok fazla talep olduðunu belirten Eþme, “Bu talebin karþýlanmasý için yeni üniversiteler açýlmalý, ancak daha da önemlisi, bu üniversitelerde kapasite yaratýlmalý” dedi.

    MYO OKULLARININ ASKERLÝK SORUNU

    Ülke genelindeki 522 meslek yüksek okulunda toplam 482 bin 208 öðrencinin öðrenim gördüðünü belirten Eþme, bu okullardaki erkek öðrencilerin en büyük sorununun ise askerlik olduðunu kaydetti.

    MYO'larda okuyan öðrencilere, lisans öðrencileri gibi kýsa dönem askerlik yapma imkaný verilmesinin, mesleki eðitime olan ilgiyi artýracaðýný anlatan Eþme, “Bu önemli bir sorun olarak gündemimizde yer alýyor ve çözümü için görüþmelerde bulunuyoruz” dedi.

    Görev süresi 8 Aralýkta sona erecek olan YÖK Baþkaný Prof. Dr. Erdoðan Teziç'in yerine adaylýðýnýn söz konusu olmadýðýný da vurgulayan Eþme, atama ile ilgili kararý Cumhurbaþkaný'nýn vereceðini belirtti.

  2. #2

    Kullanýcý Bilgi Menüsü

    Standart

    teþekürler bilgin için

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok
  •