Sinan Engin, tribüne karþý!
Beþiktaþ Genel Menajeri Sinan Engin 2-1'lik Sivasspor maðlubiyetinin ardýndan Lig TV'ye konuþtu. Konuþmasýnda Sivasspor maçýnda kendilerini desteklemeyen taraftarý eleþtiren Engin, "Gerçek Beþiktaþlý bu maçta takýmýný desteklerdi" dedi. Ýþte Sinan Engin'in söyledikleri:
"Her þeyden önce 8-0'lýk bir maðlubiyet var, bundan dolayý gerçek Beþiktaþlýlar'dan özür diliyoruz. Biz herkesten çok üzülüyoruz. Bugünü baktýðýmýz zaman, bugün Beþiktaþ'ýn þampiyonluk maçý var, her þeyi bir kenara býrakmak lazým. Maç öncesi, devre arasý ve maçtan sonra protestonu yaparsýn, ama takým galip eðer sen Beþiktaþ'ýn þampiyon olmasýný istiyorsan takýmýný destekleyeceksin. Oyuncunun her ayaðýna top geliðinde onu ýslýklayýp konsantrasyonlarýný bozarsan, burada art niyet var. O zaman Beþiktaþ'ýn iyi olmasý istenmiyor düþüncesi doðar. Hoca ile beraber bu takýma devre arasý 2-3 transfer yapmak için düðmeye bastýk. 8-10 kiþi önümüzdeki hafta tüm Avrupa'ya yayýlacaðýz. Sezon baþýnda bir takým yanlýþlar yapýlmýþ, hoca yalnýz kalmýþ ve istediði þeyleri yapamamýþ.
"TRÝBÜNDEKÝ HÝÇ KÝMSE BENÝM KADAR BEÞÝKTAÞLI DEÐÝL"
Beþiktaþ'ýn menfaati düþünülüyorsa sahaya çýkan futbolcular desteklenmeli. 8-0 maðlubiyetten sonra arada güç farký var dedik, üç maçta bir maçý kaldýramýyoruz. Al iþte Galatasaray'da düþüþe geçti. Tribündeki kimse benim kadar Beþiktaþlý deðil. Beþiktaþ'ýn son 15 senede 1 þampiyonluðu var, bunda benim imzam var. Bakýyorum acayip þekilde tribünlerde iþlere girmiþler, ben profesyonelim bana baþkan býrakalým der, þimdi býrakýrým. Burada rakibin senin Sivasspor, ama konsantre daðýlmýþ. 1-0 galibiz, takýmýný coþtur, maçtan sonra istersen stadý yak ama bu futbolcularý rahat býrak da maçý kazanalým. Rakiplerimiz ile tüm maçlarýmýzý deplasmanda oynadýk, rakiplerimiz þimdi birbirleriyle oynayacak, burada çok önemli bir þampiyonluk þansýný kaybettik.
"PAF'I ÇIKARSAYDIK NE OLACAKTI?"
Tribündekiler tanýdýðým kardeþlerim, PAF Takýmý çýkarmadýðýmýz için bizi protesto et ancak sahaya çýkan futbolcularý da destekleyip maçý kazandýr. PAF'ý çýkarsaydýk ne olacaktý? PAF'ý çýkarsaydýk baþka bir þey daha söylenecekti. 8-0'dan sonra futbolcularýmýzýn özel bir talebi oldu sahaya çýkmak için. Hakemi bugün de gördük, demek ki Beþiktaþ'ýn iyiye gitmesini istemeyen bir topluluk var. Maç bitince Sinan'a ne istiyorsan söyle.
Baþkan bu kulübe hatalarýyla sevabýyla 30 milyon dolar para vermiþ. Pazartesi günü kendisi çok net söyleyecek, bir þeyleri düzelteceðiz. Taraftar bizi destekleseydi, bu çocuklar bu maçý kazanýrdý. Soyunma odasýnda halimi herkes gördü, biz daha çok üzülüyoruz maðlubiyetlere. Burada Porto'ya nasýl yenildiðimiz belli, Þampiyonlar Ligi'ne kaldýk kasaya 10 milyon dolar girdi. Bu futbolcularýn bugün bir günahý yoktu, Liverpool maçýný kaybetmiþ olabiliriz, hepimiz üzgünüz ama bununla yaþayamayýz.
Biz burada doðru yere noktayý bastýk, doðru transferleri yapacaðýz. Taraftarýmýz bizim iyi olmamýzý istiyorsa, bugün bu takýmý destekleyeceklerdi. Bizim için ne söylüyorsa haklýlardý ama bugüne yazýk oldu. Baþkan bana söyledi ben de PAF Takýmý ile çýkacaðýmýz açýkladým, bir tepki göstermek için ne yapmak gerekiyor.
"GERÇEK BEÞÝKTAÞLILAR BENÝM ÝSTÝFAMI ÝSTEMÝYOR"
8-0 olunca futbolcu arkadaþlarýmýz 'bu maçý oynayalým ve þampiyonluk yolunda ilerleyelim' dedi. Bu nedenle PAF Takýmý sahaya çýkmadý. Ne olursa olsun bu futbolcular protesto edilmeseydi, bu maçý kazabilirdik. Demek ki iþlerin iyi gidilmesi istenmiyor. Beþiktaþ'ý 100. yýlýnda biz þampiyon yaptýk, bu iþin baþýnda da Yýldýrým Demirören vardý.
Bana yapýlan tezahüratlar önemli deðil ancak bunlarý uzatmaya gerek yoktu. Maçý etkilemeye gerek yoktu, benim motivasyonumu bozmalarý çok önemli deðil. Benim deðiþik bir yapým var, çok kolay istifa etmek, ben istifa ettiðimde baþkalarý mutlu olacaksa istfa etmem. Gerçek Beþiktaþlýlar bunu istemiyor. Gerçek Beþiktaþlýlar'ýn bu maçý takýma kazandýrmasý gerekiyordu, ardýndan ne yaparsa yap istersen stadý yak. Baþkan karar verirse bir dakika durmam. Ben Baþkan ile beraber hareket ediyorum. Yýldýrým Baþkan istifa etti, benim mukavelem var ama ben tazminat almam istifa ederim. Tazminatýný alýp da takýmý eleþtirenler var, ben tazminat almam. Buradaki 5-10 bin kiþi milyonlarca Beþiktaþ taraftarýnýn sesi. Onun için takýmlarýný desteklemeleri gerekirdi. Baþkan isterse býrakýrýz!
11.11.2007
Kaynak : Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri