Ýþte ASKERLERÝN ÝFADELERÝ ....Ýþte ASKERLERÝN ÝFADELERÝ
12 Kasým 2007 Pazartesi 09:21
8 askerin ifadeleri çok çarpýcý... O gece nasýl PKK'nýn eline geçtiklerini anlattýlar.
PKK’nýn rehin aldýðý askerler Jandarma Asayiþ Kolordu Komutanlýðý Askeri Mahkemesi’nde verdikleri ifadelerde, Daðlýca’daki çatýþma gecesini detaylarýyla anlattý...
Vatan gazetesinin haberine göre askerler þu ifadeleri verdiler;
Son kurþuna kadar attým
Uzman Çavuþ Halis Çaðan: Ben birliðimde tim komutaný olarak görevliydim. Ayrýca komutanlýk termal kamerayla gözetleme yapma görevini de bana vermiþti. Akþam üzeri karþý tepelerden el feneri görüntüsü aldýklarýný söylediler. Ben akþam birkaç kez termal kamera ile gözetleme yaptým. Ancak görüntü alamadým. Dinleme yapan arkadaþlar o saatlerde yoðun telsiz konuþmalarý tespit etmiþler. Bu konuþmalarý da deðerlendirmeye çalýþtýk. Saat 24.00 sýralarýnda dinleme merkezi olarak kullanýlan çadýrlar bölgesine uðramýþtým. Tekrar gözetleme yerine gitmek için çýktýðým sýrada hemen döneceðimi düþünerek yanýma silahýmý almamýþtým. Bir anda etraftan silahla ateþ edilmeye baþlandý. Silahýmý almaya gitmek istedim. Çok yoðun ateþ vardý. 81’lik havan mevziinin orada sahipsiz bir silah ve hücum yeleði gördüm. Bunlarý alarak mevzi aldým. Bir süre elimdeki silahla ateþ gelen kýsýmlara karþýlýk verdim. Þarjörümdeki mermi bittiðinde hücum yeleðimdeki son þarjörü taktým. Bu sýrada teröristler çok yaklaþmýþlardý. Sesleri duyuluyordu. Ýçlerinden birisi çok düzgün Türkçe ile bizim askerlere “Teslim olun” çaðrýsý yapýyordu. Ben bu kiþiyi gördüm. Niþan alarak ateþ etmek istedim ancak silahým tutukluk yaptý. Bu arada Ramazan Yüce’nin Kürtçe bildiði için teröristlere Kürtçe bir þeyler söylediðini duydum. Sanýrým onlar da teslim olmuþtu. Bana iyice yaklaþan teröristlere silahým tutukluk yaptýðý için ateþ edemedim. Bu sýrada bir tanesi bana silahýný doðrulttu ve “Teslim ol” dedi. Ben silahýmý almasýnlar diye kayalýða doðru karanlýða býraktým. Beni yukarý götürdüler. Termal kameranýn yerini sordular. Ben termal kameranýn arýzalý olduðunu, çalýþmadýðýný söyledim. Daha sonra bizi götürdüler. Teröristlerden de yaralananlar vardý. Çatýþma esnasýnda özellikle ben ve birkaç asker teröristlere karþý yoðun tarama ateþi açmýþtýk. Teröristler bu tarama ateþini kimin yaptýðýný sordular. Ben kendimin yaptýðýný söylemedim. Diðerleri de söylemezler. Ben görevimi yaptýðýma inanýyorum.
Akþam üzeri þifreli konuþmalar kaydettik
ER Ramazan Yüce : Ben birliðimde havan niþancýsý olarak görevliydim. Ancak ben Kürtçe bildiðim için komutanýmýz beni dinleme kestirme cihazýnýn baþýnda görevlendirmiþti. Gündüz ben, gece Fuat duruyordu orada. Çatýþma günü akþam üzeri bazý þifreli konuþmalarý kaydettik. Türkçeye çevirerek, komutanýmýza bildirdim. Daha sonra görevi teslim ettim ve istirahata çekildim. Saat 24:00 sýralarýnda çatýþma baþlayýnca silahýmý alarak kestirme cihazýnýn olduðu mevziiye gittim. O bölgede çok yoðun el bombasý ve silah atýþý vardý. Fuat arkadaþým ve Halil uzman çavuþ o mevzideydiler. Ben de kayalarýn arkasýna siper aldým. Bir þarjör silahla ateþ ettim. Ýkinci þarjörü taktýðýmda tutukluk yaptý. Silahým teröristlerin eline geçmesin diye kayalarýn arkasýna sakladým. Þehit olan Mustafa uzman çavuþ beni 81’lik havan mevzisine çaðýrdý. Üç sefer Mustafa uzman çavuþ ile havan atýþý yaptýk. Bu sýrada yakýnýmýzdaki mevzilere sýzma oldu ve yoðun olarak mermi ve el bombasý gelmeye baþladý. Halis Uzman ve Özhan teröristlere yoðun tarama atýþý yaptý. Mustafa uzman çavuþ da birisinin silahýný alarak teröristlere ateþ etmiþti. Benim bulunduðum yere düþen bir el bombasýyla elimden ve baþýmdan yaralandým. Bize iyice yaklaþan bir bayan terörist “Beni vurdular, beni bu tarafa atýn” diye Kürtçe baðýrýyordu. Ýçlerinde bize Türkçe olarak “teslim olun” diye baðýranlar vardý. Ben yaralandýðým için ve karþýlýk verecek silahým da olmadýðý için teröristlere Kürtçe olarak “Teslim oluyorum” diye cevap verdim. Beni yanlarýna aldýlar. Kod adýný daha sonra öðrendiðim Cemþid kod adlý Türkçe konuþan terörist beni silahla tehdit ederek, “Diðer askerlere söyle teslim olsunlar” dedi. Ben bunun zoruyla tepelere doðru 2-3 kez söyledim..
Etrafýmýz sarýlmýþtý baþka þansým yoktu
ER Ýlhami Demir : Ben birliðimde MG- 3 niþancýsý olarak görev yapmaktaydým. Çatýþma baþlayýnca mevzilerimizde yerlerimizi aldýk. Etrafýmýz çok sayýda terörist tarafýndan sarýlmýþtý. Ben mühimmatým bitinceye kadar üzerime düþen görevi yaptým. Ve mühimmatým bitince, çevremizi saran teröristlere teslim olmak zorunda kaldým. Benimle ayný mevzide Ýrfan Beyaz vardý. Ateþ azalýnca bizim arkadaþlardan Cüneyt Ömür, ’Tepe düþtü, komutanlar bizi çaðýrýyor’ dedi. Biz de gerideki mevziiye doðru gitmek için kalktýðýmýzda teröristler etrafýmýzý tamamen sarmýþtý. Ben görevimizi yaptýðýmýza inanýyorum.
Mevziilerimize el bombalarý attýlar
ER Fatih Atakul : Ben çatýþma baþladýðýnda 81’lik havan mermisinde tek baþýnaydým. Daha sonra þehit olan Mustafa uzman çavuþ ile Özhan Þabanoðlu benim bulunduðum mevziiye geldiler. Teröristlere 20 civarýnda havan mermisi attýk. Mustafa uzmanýn yanýnda piyade tüfeði yoktu. Benim tüfeðimi alarak teröristlere ateþ etti. Bir ara kendisi bizim yanýmýzdan ayrýldý. Benim tüfeðimi de götürmüþtü. Bu sýrada bizim mevziiye el bombasý atýlmaya baþlayýnca, Özhan ve ben kayalarýn arkasýnda siper aldýk. Onun piyade tüfeði yanýndaydý. Özhan bir süre teröristlere ateþ etti. Mermimiz bitince teröristler bizim etrafýmýzý sardý. Biz de mermimiz olmadýðý için teslim olmak zorunda kaldýk. Komutanlarýmýz ya da arkadaþlarýmýz yönünden teslim olmamýz yönünde çaðrý gelmedi.
Havan tutukluk yaptý tüfekle karþýlýk verdik
ER Özhan Þabanoðlu : Ben birliðimde havan niþancýsý olarak görev yapmaktaydým. Saat 24:00 sýralarýnda 106’lýk havan mevziinde görevdeydim. Yanýmda þehit olan Mustafa uzman çavuþ vardý. 106’lýk havan ile iki mermi attýktan sonra havan tutukluk yaptý. Mustafa Uzman “81’lik havan mevzisine geçelim” dedi. Bu mevzide Fatih Atakul vardý. 81’lik havan ile teröristlere 20 civarýnda mermi attýk. Bu sýrada Mustafa uzman çavuþ baþka bir mevziiye geçti. Bizim bulunduðumuz mevziiye teröristler tarafýndan el bombasý atýlmaya baþlanýnca yan taraftaki kayalarýn arkasýnda mevzi aldýk. Bende HK-33 piyade tüfeði vardý. Fatih’te yoktu. Ben iki þarjör mermi bitinceye kadar teröristlere karþýlýk vermeye devam ettim. Mermi bittikten sonra teröristlerden “Teslim olun” çaðrýsý geldi. Bu çaðrýyý yapanlarýn kim olduðunu bilmiyordum. Bizim arkadaþlardan ya da komutanlarýmýzdan “Teslim olun” diyen görmedim. Ben mermimiz kalmadýðý için karþýlýk vermedim. Teslim olmak zorunda kaldým.
‘Tepe düþtü teslim olun’ dediler, olduk
ER Ýrfan Beyaz : Ben MG- 3 niþancýsýydým. Çatýþma süresince teröristlere karþýlýk verdim. Silahýmýz birkaç kez tutukluk yaptý ve tutukluðunu giderdim. Atýþ etmeye devam ettim. En son namlu þiþtikten sonra ateþ edemedim. Bu esnada Cüneyt Ömür, bir an yanýmýza geldi ve bizden þarjör istedi. Bizde bu sýrada þarjör yoktu. Hasan Hüseyin Karabað geldi, “Geri çekiliyoruz” dedi. Ve ben de “Biz de gelecek miyiz?” diye sordum. Hüseyin, “Geride kimse kalmadý” dedi. Ben ve Ýlhami ayaða kalktýk ve bir iki adým atmýþtýk ki, teröristler geldi. Birisi üzerimizi aradý. Cebimde el bombasý vardý. Bunu alarak aþaðýya attý. Ben üzerime düþen görevi yaptýðýma inanýyorum.
kaynak: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni: 

Yer imleri