Fýrtýna altýn getirdi
Ölüdeniz sahilinde etkili olan fýrtýna, yaz aylarýnda turistlerin kumsalda kaybettiði deðerli takýlarý kýyýya taþýdý. Vatandaþ sahile koþtu. Bir genç kýz, altýn ve tek taþ yüzükler buldu
13 Kasým 2007 08:16
Yaz aylarýnda yüzbinlerce yerli ve yabancý turistin doldurduðu, Muðla Fethiye'ye baðlý dünyaca ünlü Ölüdeniz kumsallarý, kýþ mevsiminde de yerli halk ve altýn avcýlarýný aðýrlýyor. Bölgeye gelen turistlerin kumlar arasýnda kaybettiði takýlar, kýþ mevsiminde þiddetli dalgalarýn etkisiyle ortaya çýkýyor. Bu durumu fýrsat bilen Ölüdeniz beldesi sakinleri ise her fýrtýna sonrasý sahile inerek altýn arýyor.
“LÜTFEN YAYINLAMAYIN”
Fýrtýna sonralarý yaþanan bu manzarada profesyonelliðini katarak dedektörle arama yapanlar da var. Kýsa sürede çok sayýda altýn yüzük bulmayý baþaran altýn avcýlarý, kendilerini görüntüleyen gazetecilere ise, "Lütfen yayýnlamayýn yoksa herkes buraya akýn eder" diyerek esprili bir dille endiþelerini dile getiriyor. Kumlarýn üzerinde çýplak gözle yapýlan aramada bile onlarca yüzük bulunuyor. Belde halkýnýn bulduklarý arasýnda, içinde not yazýlý aný yüzüklerinden, tek taþa kadar çok sayýda taký var. Sahildeki gezintisinde tek taþ yüzük bulan Hale Türkoðlu adlý genç kýz, "Yazýn turist var, kýþýn býraktýklarý altýnlar. Dört tane altýn yüzük buldum, ayrýca gümüþ ve metal paralar da var ama en önemlisi bulduðum tek taþ yüzük. Sevgilimden beklediðim tek taþ yüzüðü sahilde buldum" dedi. Ölüdeniz'de yaz aylarýnda mýsýr satarak geçimini saðlayan Ahmet Caneroðlu ise, "Fýrtýnanýn ardýndan deniz kabarýyor ve bu tür taký ve küçük eþyalarý kýyýya atýyor. Ben de çok sayýda parça buldum. Ýlerleyen aylarda bulunan taký sayýsý azalýyor" diye konuþtu. Ýsmet Beydan adlý belde sakini de, "Kýsa günün kârý, hem dolaþýp hava alýyoruz hem de altýn topluyoruz" dedi.
(Bugün)

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri