Baþbuð bombaladý
KKTC'nin 24. kuruluþ yýl dönümü resepsiyonunda gazetecilerin sorularýný cevaplandýran Kara Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Ýlker Baþbuð, "Türk kamuoyu, yargýsý buna duyarsýz kalýrsa biz sormayý biliriz" dedi.
Daðlýca'daki taburun görevini yaptýðýndan en ufak þüphelerinin olmadýðýný belirten Org. Baþbuð,þöyle devam etti : "Sýnýr ötesi harekatýn uygulanma sürecindeyiz" dedi. Medya karar alýcýlarý rahat býraksýn. "
Harekâtýn uygulanma sürecindeyiz
“Artýk tezkerenin uygulamasý ne zaman olur o ayrý bir konu. Bu süreçte karar alýcýlarý medyamýz rahat býraksýn”
“Siz nasýl o daðlarda, tepelerde görev yapan iki subayýn yalan habere dayanarak insan haklarýný çiðnersiniz?”
KKTC’nin 24. kuruluþ yýl dönümü dolayýsýyla Swisotel’de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularýný cevaplandýran Kara Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Ýlker Baþbuð, sýnýr ötesi harekatla ilgili tezkerenin TBMM’den çýktýðýný ve bu konuyla ilgili Bakanlar Kuruluna yetki verildiðini hatýrlatarak þöyle dedi: “Þimdi hangi süreçteyiz? Þimdi bu sýnýr ötesi harekatýn uygulanma sürecindeyiz öyle mi? Özellikle medyadan benim bir istirhamým var; artýk bu süreçte karar vericileri rahat býrakýn, serbest býrakýn ki bu süreç saðlýklý olarak yürüsün. Artýk bakýn bir uygulama sürecine girdik. Tezkere çýktý. Artýk bu tezkerenin uygulamasý ne zaman, ne olur tabii elbette o ayrý bir konu. Ama ben diyorum ki bu süreçte karar alýcýlarý özellikle medyamýz rahat býraksýn”
Daðlýca Taburu görevini yerine getirmiþtir
Orgeneral Baþbuð, Daðlýca olayýnda saldýran teröristlerin sayýsýnýn basýnda 200 olarak ifade edildiðini, deðerlendirmelerine göre saldýrýda bulunan terörist sayýsýnýn 100’den fazla olduðunu ve saldýrýnýn üç ayrý noktada ayný anda cereyan ettiðini belirtti. “Daðlýca taburunun kendisine verilen görevi yerine getirdiðini, bunda en ufak bir þüpheleri olmadýðýný” dile getiren Orgeneral Baþbuð, þunlarý söyledi: “Daðlýca olayýyla ilgili diðer önemli nokta, son 10 yýlda bölücü terör örgütünün bu kadar büyük çapta eylem yapmamýþ olmasý. Daðlýca’ya gelen teröristlerin hepsi Irak’ýn kuzeyinden gelmemiþ. Ve Daðlýca olayýnda gelen teröristler 3 ayrý istikametten bu eylemi yapmýþlardýr. Daðlýca’da tabur merkezi var, taburun önünde de iki tane emniyet unsuru var. Ýþte bu saldýrý, bu iki noktaya ayný anda oluyor. Hemen hemen saldýran teröristlerin adedi de birbirine çok yakýn. Tabur merkezinde ne oluyor? Neredeyse saatler süren, ertesi gün de devam ettiriliyor gün boyunca, tabur merkezinde en ufak bir zayiat yok. Ve teröristlere de aðýr bir zayiat verdirdiðimiz de gerçek. Ýlerideki iki noktaya bakýyoruz, bu noktalardan birisinde sadece bir yaralýmýz var ve teröristlere aðýr zayiat verdirildiðini görüyoruz. Diðer nokta, yani ikinci nokta, orada biliyorsunuz þiddetli çatýþmalar var. 12 þehidimiz, 16 yaralýmýz var, Ama o bölgede de geriye kalan benim kahraman Mehmetçiklerim saatlerce mücadele ediyorlar, saatlerce çatýþmada bulunuyorlar.”
En ufak bir þüphemiz yok
“Þimdi biz ’o tepedeki personel görevini yerine getirmedi’dersek o þehitlere haksýzlýk yaparýz” diyen Baðbuð þöyle devam etti: Buna kimsenin hakký yok. Ayrýca o þehitlerden sonra orada caný pahasýna mücadele eden, saatlerce mücadele eden erbaþ ve erlerimiz var. Onlara da haksýzlýk yaparýz. Sonuç olarak diyoruz ki Daðlýca taburu kendisine verilen görevi yerine getirmiþtir. Bunda en ufak bir þüphemiz yok. Bu vesileyle burada isimsiz kahramanlardan da bahsetmek isterim, o da silahlý helikopterler ve silahlý helikopterlerin kahraman pilotlarý. Oradaki bu çatýþmanýn bu þekilde cereyan etmesi ve örgüte büyük zayiat verdirilmesinde özellikle silahlý helikopterlerin kahraman pilotlarýna burada teþekkürlerimizi ve þükranlarýmýzý ifade ediyorum.
Herkes kendi iþine baksýn
Kara Kuvvetleri Komutaný Orgeneral Baþbuð, Türk Silahlý Kuvvetlerinin “ne yaptýðýný, ne zaman ne yapmasý gerektiðini bilen bir kurum” olduðuna dikkat çekerek, “Bunun çok örnekleri var. Elbette Daðlýca olayý da inceleniyor, incelenmeye devam edecek ve elbette bu olaydan bir sonuçlar çýkartacaðýz. Ancak bu sonuçlarý da kimseyle paylaþmak durumunda deðiliz. Ben onun için diyorum ki bu konuda biraz artýk herkes kendi iþine baksa herhalde her þey daha iyi olur” diye konuþtu.
Duyarsýz kalýnýrsa biz sormayý biliriz
Orgeneral Baþbuð, Daðlýca Karakolu’nda görev yapan iki subayýn tutuklanmasýyla ilgili verilen bir haberi sert bir dille eleþtirerek “Bu yalan haberdir” dedi. Baþbuð, Daðlýca’da görevli iki subayýn tutuklanýp cezaevine konduðu þeklinde verilen haberlerin taraflý bir yayýn politikasýna dayandýðýný söyledi. Baþbuð þunlarý söyledi: “Ýnsan haklarý çiðnenen, yalan haberle suçlanan bu iki subayým þu anda görevlerinin baþýnda. Bu personelleri korumak benim görevim. Ýkincisi beklentilerim var bu konuda. Bu olay manþet yapýlmýþ. Manþet olmasý demek bu gazetenin bununla birlikte olmasý demektir. Burada demokratik hakkýmý kullanýyorum. O gazetecilerin yöneticilerine soruyorum ki o gazetenin yöneticileri insan haklarýna saygýlý insanlar olmalý; bu yalan habere dayalý haberin yapýlma amacý nedir? Oradaki iki subayýn insan haklarýný çiðnemeye hakkýnýz var mý? Tüm kamuoyu bu sorunun cevabýný bekliyor.” Söz konusu haberle ilgili olarak Basýn Konseyi’ni göreve davet eden Orgeneral Baþbuð, “Basýn Konseyi’nden ve siyasi parti yöneticilerinden bir þey bekliyorum. Siz nasýl o daðlarda, tepelerde görev yapan iki subayýn yalan habere dayanarak insan haklarýný çiðnersiniz? Türk kamuoyu, yargýsý buna duyarsýz kalýrsa biz sormayý biliriz” dedi.
Terörist görüntülerini kullanmayýn
Orgeneral Baþbuð, konuþmasýnýn sonunda basýna seslenerek, verilen haberlerde teröristlerin görüntülerinin kullanýlmamasýný istedi. Baþbuð, þöyle konuþtu: “Medyanýn görevi kamuoyunu bilgilendirmektir. Propagandaya alet olmayýn.”
kaynak: Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri