![]()
Beþiktaþ'ýn borcu ne kadar ?
Beþiktaþ Olaðan Divan Kurulu Toplantýsýnda Baþkan Demirören'e tepki vardý.
Beþiktaþ Kulübü'nün Olaðan Divan Kurulu Toplantýsý, baþkan Yýldýrým Demirören'e tepkiyle baþladý.
Ceylan Ýnternational Hotel'de gerçekleþtirilen toplantýda Ýstiklal Marþý hep bi aðýzdan okunurken, daha sonra açýlýþ konuþmasýný yapan Divan Kurulu Baþkaný Yalçýn Karadeniz, Divan Toplantýsýna gelmeyen Baþkan Yýldýrým Demirören'e tepki gösterdi. Demirören'in Del Bosque problemini çözmek için Ýsviçre'de olduðu bildirilerken, Beþiktaþ'ýn son haftalardaki olaylardan dolayý kritik bir dönemden geçtiðini belirten Karadeniz, "Beþiktaþ baþkaný, yönetim kurulu, teknik heyeti, divan kurulu ve kurulun baþkaný zor durumdadýr. Böylesine kritik bir ortamda, camianýn darmadýðýn görüntü verdiði bir ortamda, birlik ve beraberliði temin eden direktiflerini, onlara moral motivasyonlarýný burada yapmayacak da benim baþkaným nerede konuþacak ?" dedi.
Karadeniz, ezeli rakipleri ve dostlarý Galatasaray ile Fenerbahçe'nin divan kurulu toplantýlarýný takip ettikten sonra onlarý kýskanmamanýn ve gýpta etmemenin mümkün olmadýðýný ifade ederek, þunlarý söyledi: "Galatasaray Kulübü'nün divan kurulu toplantýlarý 3 ayda deðil, her ay yapýlmaktadýr. Bu kulübün toplantýlarýna kulübün baþkaný ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro katýlmakta, divan üyeleri istediklerini ve istemediklerini onlara dikte etmektedir. Yakýn zamanda büyük bir ameliyat geçiren Özhan Canaydýn, çarþamba günü yapýlan divan kurulu toplantýsýna ayaðýnýn tozuyla katýlarak üyelerin önünde yerini aldý. Fenerbahçe Kulübü baþkaný Aziz Yýldýrým'ýn divan toplantýsýnda yaptýðý konuþma ise hafta boyunca gündeme geliyor. Beþiktaþ Kulübü zor bir dönemden geçiyor. Böylesine zorluklarýn olduðu bir ortamda benim sayýn baþkaným Yýldýrým Demirören her defasýnda haklý olarak birlik ve beraberlik, Beþiktaþ duruþunu iþlemektedir. Doðrusu da budur. Ýþte böyle bir ortamda yetkili yetkisiz bir sürü insan televizyonlarda ve basýnda yeni ümitler vaadederken, bunlarýn doðru olup olmadýðýný, bu toplantýda söylemeyip nerede söyleyecek ? Bu güzide topluluðun önünde, en az kulüp üyeliðinde 30 yýl hizmet etmiþ bu arkadaþlarýn önünde konuþmayýp da nerede konuþacak ?"
BORÇ 93 MÝLYON YTL
Denetleme Kurulu Baþkaný Alper Kuþ yaptýðý açýklamada Beþiktaþ A.Þ'nin ve derneðin toplam borcunun 93 milyon YTL olduðunu söyledi. Bu borcun 47 Milyon YTL'si dernek borcu, 45 Milyon YTL'si ise A.Þ'nin borcu...Ayrýca 47 milyonluk dernek borcunun 40 Milyon YTL'si Baþkan Demirören'e olan borç olarak açýklandý.
Öte yandan Fulya Projesi'nin inþaatýnýn bitmesinin ardýndan 1 Ocak 2009'dan itibaren yýllýk 15 milyon dolar gelir beklendiði vurgulandý.
"5 KURUÞUN HESABINI HEPÝMÝZ TAKÝP EDERÝZ"
Divan Kurulu Baþkaný Karadeniz, yönetim kurulunun, divan baþkaný olarak kendilerine yakýn durmadýðý için, divan kurulu üyelerinin ise yönetimin yanýnda olduðu yönünde eleþtirilerde bulunduklarýný ifade ederek, sözlerini þöyle sürdürdü:
"Basýnda '10 ay geçti hesap sormuyorlar' diye görüþler beyan ediliyor. 5 kuruþun hesabýný hepimiz takip ederiz. 5 kuruþun hesabý burada
yapýlacak. Bu hesabý hepimiz takip ederiz. Beþiktaþ Kulübü'nün paralarý çarçur ediliyor' denmek isteniyorsa, bunun hesabý sandýkta verilir.
Baþka þeyler ima ediliyorsa o zaman delilleriyle bunun ortaya konulmasý gerekir. Sportif faaliyetler dýþýnda Beþiktaþýmýz'ýn mal varlýðý ve
tesisleri ile ilgili Beþiktaþ'ýn etkin güçleri, onlarýn Beþiktaþlýlýk duruþu ve Beþiktaþlýlýk ruhu içinde bazý þeylere meydan vermez. Ben
bundan eminim. Baþkan Yýldýrým Demirören'in birinci toplantýda söylediklerini hatýrlýyorum. 'Beþiktaþ Kulübü'nün defterleri ve mali
yapýsý açýktýr, þeffaftýr. Diðer kulüplerde olmayacak þekilde defterler tutulur' demiþti. Ben de buna inanýyorum."
KENAN ÖNER'ÝN AÇIKLAMALARI
Genel Sekreter Kenan Öner divan kurulu'nda yönetim adýna yaptýðý açýklamada; Süper ligde geride kalan 12 haftayý ve futbol takýmýnýn içinde bulunduðu durumu deðerlendirdi. Bu deðerlendirmede hakem hatalarýnýn üzerinde sýk sýk duran genel sekreter Kenan Öner, "Bu hatalarýn olmamasý durumunda Beþiktaþ þu anda liderdi. Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarýnda puanlarýmýz heba oldu. Bu maçlardaki hakem hatalardý bizi zor durumda býraktý. Fenerbahçe maçýnda 90 dakika düdükleri duyulan hakemin son pozisyonda düdüðünü kimsenin duymamamasý, golümüzün verilmemesi, Galatasaray maçýnda yediðimiz 2 golün de tartýþmalý bir hakem kararý sonrasý olmasý bizi çok olumsuz etkiledi. Ankaraspor maçýnda yaþadýðýmýz olay da ortada. Biz bu olaylarýn birikimi olarak Fenerbahçe maçý sonrasý Sivasspor karþýsýna PAF takým ile çýkacaðýz açýklamasý yaptýk. Çok samimi ve içten bir açýklamaydý bu. Biz böyle bir karar alarak spor kamuoyunu harekete geçirmek istedik. O blöf deðildi. Fenerbahçe maçýnýn karýþýklýðýyla Ýngiltere'den acý ve utanç verici bir maðlubiyet ile döndük. Tabii ki 8-0'ýn hiç bir þekilde mazereti olamaz ama Ertuðrul hoca da Liverpool maçý akþamýna kadar futbolcularýn hala Fenerbahçe maçýný konuþtuklarýný bize söylemiþti. Ancak artýk bunlarý unutmaya çalýþýyoruz. Lig uzun bir maraton her an her þey olabilir" diye konuþtu.
Kenan Öner ayrýca devre arasýnda takýma takviye yapacaklarýný bir kez daha yinelerken, "Sezon baþýnda bazý transferlerimiz oldu. Ama hiç bir transferde %100 baþarý yakalanmasý beklenemez. Biz devre arasýnda takýma uyum sorunu yaþamayacak 1-2 veya gerekirse daha fazla futbolcu transfer edebilirz" dedi.
Öner son olarak Akaretlerde bulunan kuilüp binasýný Fulya'da yapýlan yeni bina içine taþýyacaklarýný,Akaretler'deki kulüp binasýnýn yerini de kiraya vererek ek gelir elde etmek istediklerini de sözlerine ekledi...


Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri