![]()
Saðlam'dan Holosko ve Topuz açýklamasý !
Ertuðrul Saðlam, Holosko'dan Mehmet Topuz'a kadar bir çok konuda çarpýcý açýklamalar yaptý.
Ay-Yýldýzlý ekibin Norveç'teki baþarýsý ile gurur duyduklarýný söyleyen Saðlam, milli takýmýn buraya gelmesinde emeði geçen herkesi kutladýðýný belirtti. Saðlam, "Böyle bir galibiyete ulus olarak ihtiyacýmýz vardý. Milli takým çok büyük bir engeli aþtý. Bosna maçýný da kazanýp Avrupa Þampiyonasý'na gideceðimize inanýyorum. Emeðe geçen herkesi kutlar, böyle bir moral verdiði için katkýsý olan harkese teþekkür ediyorum" dedi.
Norveç karþýsýnda ilk 11'de þans bulan ancak talihsiz bir þekilde sakatlanan ve sahalardan uzun süre uzak kalacak olan Ýbrahim Kaþ için üzgün olduklarýný dile getiren Ertuðrul Saðlam, "Sakatlýk üzücü ama böyle bir galibiyetin ardýndan milli takým için feda olsun diyoruz. 3 hafta aramýzdan ayrý kalacak olmasý çok da önemli deðil. Milli takým için bu tür fedekarlýklar yapmaya hazýrýz. Fatih hocaya da Ýbrahim Kaþ'a böyle bir þans verdiði için teþekkür ediyorum" diye konuþtu.
"AÐITLAR YAKMADIK"
Saðlam, Ýbrahim Kaþ'ýn sakatlýðýnýn ardýndan stoper mevkiinde Gökhan Zan'ýn sakat, Ýbrahim Toraman'ýn cezalý olmasýndan dolayý sorun yaþar mýsýnýz" sorusu üzerine "Tabii ki sakatlýklar ve cezalýlar üzücü. Bu tür durumlar planlarýnýzý deðiþtiriyor ama defansýn o mevkiinde oynayacak oyuncular var. Koray-Diatta görev alabilir. Biz hiç bir zaman sakatlýklar nedeniyle aðýtlar yakmadýk. Bugün de yakmayacaðýz. Kadrodadaki tüm oyuncular, bu arkadaþlarýn yerini kapatacaktýr" cevabýný verdi.
Genç teknik adam Beþiktaþ'ýn son dönemde zor günlerden geçtiðini kabul ederken, bu dönemde karakterli ve büyük takýmda oynayabilecek kapasitede futbolcularla ayakta durmaya çalýþtýklarýný ifade etti. Saðlam, "Liverpool maçýndan bu yana yaþadýðýmýz sýkýntýlý bir dönem var. Ama karakterli ve büyük oyuncular kendilerini böyle dönemde belli ederler. Beþiktaþ'ýn büyük camia olduðunu kadrosunda bulunan karakterli ve aðýrlý kaldýrabilecek kapasite oyuncular belirler" þeklinde konuþtu.
Saðlam devre arasý öncesi yapýlan transfer çalýþmalarý ve izlediði oyuncular hakkýnda da bilgiler verirken, isimleri açýklayamayacaðýný belirrti. Saðlam; "Bugünden þu mevkiye þu oyuncularý transfer edeceðiz diye açýklama yapamam ama devre arasýnda transfer olacak. Yönetimin de bize yardýmcý olmasýný ve maddi imkanlarý zorlamasýný bekliyorum.Maalesef sezon baþýndan bu yana bazý oyuncularýmýzdan iyi peformans alamadýk. Bu takýmda 7-8 oyuncu Beþiktaþ'ýn aðýrlýðýný kaldýramadý. Beþiktaþ'ýn büyüklüðünü, ciddiyetini, hedeflerini taþýyamadý. Transfer çalýþmalarý devam ediyor. Kesinleþen bir þey. Holosko iyi futbolcu onu beðeniyorum. Takýma katký saðlayacak bir isim. Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal da benim kardeþim gibi. Eðer onlar bu günlere geldiyseler benim de emeðim vardýr. Devamlý konuþuyorum ikisiyle de. Ama bu iki oyuncu için istenen ücretler çok yüksek, Beþiktaþ'ýn gerçekleri ve maddi durumlarý da gözününe alarak transfer yapmalýyýz" açýklamasýnda bulundu.
Ertuðurul Saðlam, bazý olaylarý yaþayarak öðrendiðini ve sezon baþýnda düþündüklerinin tam olarak gerçekleþmediðini de söyledi. Bu tecrübenin kendisi için iyi bir deneyim olduðunu ifade eden Saðlam, ilerleyen dönemde daha iyi bir yere geleceklerini ifade etti.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri