NEW YORK (ANKA)– Kuzey Iraklý Kürtler ve Ermeniler, yapýmcýlýðýný Hollywood prodüksüyon þirketlerinin üstleneceði bir dizi sinema filmiyle, uluslararasý propaganda ataðýna baþlamaya hazýrlanýyor.

Hollywood yapýmý çok büyük bütçeli filmlerle propaganda baþlatma hazýrlýklarýnda son aþamaya gelen, Kuzey Irak Kürtleri ile Ermeniler show dünyasýnýn gücünden yararlanmak için bütün kozlarýný ortaya koydular.

Ermeni soykýrým iddialarýnýn yer aldýðý, Ermeni tezlerinin vurgulandýðý bir dizi Hollywood filmi önümüzdeki yýllarda birbiri ardýndan vizyona girecek. Hollywood yapýmý filmlerlerde ünlü Amerikalý aktörlerde rol alacak.

Hollywood yapým ekiplerinin ön hazýrlýk çalýþmalarýný tamamladýðý sinema filmlerinde, Mel Gibson, Ömer Þerif, Antonio Banderas, Sylvester Stallone, gibi sinema dünyasýnýn bir çok ünlü aktörü rol alacak. Yapým aþamasýna gelinen filmlerde, Türkiye'nin dýþ politikalarýnda karþý olduðu bir çok konu, tam aksi tezlerle iþlenecek.

Hollywood yapýmý sinema filmlerinde, Kuzey Irak Kürtleri de baðýmsýz bir Kürt devletinin kurulmasý için propaganda yapacak. Ermeniler ise sözde Ermeni Soykýrým iddialarýný vurgulayacak. ABD'de yayýn yapan internet portalý Turkishny.com'ýn haberine göre, Ermeni ve Kürtler'in konuyla ilgili hazýrlýklarýnda son aþamaya gelindi.

KÜRTLER HOLLYWOOD FÝLMLERÝ ÝÇÝN KESENÝN AÐZINI AÇTI

Kuzey Irak Yönetimi, Hoolywood'da sinema yoluyla baþlatacaðý tanýtým ataðýnda, Kürtlerin Saddam döneminde baþta Halepçe katliamý olmak üzere yaþadýðý çeþitli olaylarý konu ala filmlerle, uluslararasý kamuoyunda Kürtlere sempati duyulmasýný saðlanacak. Yaklaþýk 30 kadar Hollywood yapýmcýsýný þu ana kadar Kuzey Irak'a davet eden Kürt özerk yönetimi , Hollywood filmleri için kesenin aðzýný da açmýþ durumda.

Milyonlarca dolarlýk bütçelerle yola çýkan yapýmcýlar, Ömer Þerif, Antonio Benderas baþta olmak üzere birçok ünlü sinema yýldýzýyla geçtiðimiz aylarda görüþerek, Kürt lider Molla Mustafa Barzani'nin hayatýnýn anlatýlan ‘ Peþmerge' filminin çekimi için kollarý sývamýþ, Kürt asýllý Mýsýrlý yönetmen Ali Bedirhan, Peþmerge filminde oynamasý için ünlü aktör Antonio Benderas'ý ikna etmek için yoðun bir çaba baþlatmýþtý.

AMAÇ HOLLYWOOD FÝLMLERÝYLE DÜNYADA KÜRT SEMPATÝSÝ YARATMAK

Bazý Amerikalý yapýmcýlar, Kuzey Irak'taki Kürt yönetiminin uyguladýðý uzun vadeli bir taktikle, dünyada bir Kürt sempatisi yaratma hazýrlýðýnda olduðunu belirterek. ‘Show dünyasýný en iyi þekilde kullanarak propaganda yapmak istiyorlar. Kuzey Irak'lý Kürtler bu konuda yoðun bir çaba içerisine girdiler. Kürtlerin çýkarlarý doðrultusunda Hollywood'u en iyi þekilde kullanacaklar.‘ diye konuþtular.

ASIL HEDEF BAÐIMSIZ BÝR KÜRT DEVLETÝ ÝÇÝN ULUSLARARASI KAMUOYU YARATMAK

Hollywood'da çekilecek filmlerde, Kürtlerin bir taþla bir kaç kuþ vurma hazýrlýðýnda olduðunu belirten Amerikalý yapýmcýlar' Bu uzun vadeli bir beyin yýkama yöntemidir. Belli stratejiler hedeflenerek düþünülmüþtür, Hollywood yapýmý bir kaç iyi sinema filminde Kürt propagandasý yapýlmasý Türkiye'yi önümüzdeki yýllarda çok zor duruma düþürebilir ‘ þeklinde konuþtular.

Kuzey Irak yönetiminin aslýda yapmak istediðinin ileride kurulmasý düþündükleri baðýmsýz bir devlete uluslararasý bir kamuoyu yaratmak olduðunu vurgulayan Hollywood kaynaklarý Türkiye'nin yýllardýr dünyanýn en etkili propaganda aracý olan Show Business'i ihmal ettiðini vurgulayarak' Türkiye Cumhuriyeti ve Türkler, Alan Parker'ýn yönettiði sinema filmi Midnight Ekspres býraktýðý kötü izleri silmek için hala uðraþýyor. Etkili bir sinema filmi en büyük silahtýr, Türkiye henüz bir Atatürk projesini bile hayata geçiremedi. Yýllarýn vurdum duymazlýðý sürüyor, ancak bu kez bunun bedeli Türkiye için çok aðýr olabilir.‘ þeklinde konuþtular.

HOLLYWOOD FÝLMLERÝNDE KÜRTLER HEP KAHRAMAN OLARAK GÖSTERÝLECECEK

Irak gibi kan gölü ve savaþýn tüm þiddeti ile sürdüðü bir ülkeye yaklaþýk 30 kadar Hollywood yapýmcýsýný getirmenin çok baþarýlý bir iþ olduðunu vurgulayan yapýmcýlar, ‘Artýk, Hollywood'da Vietnam filmleri gibi bir dizi, Irak filmleride yapýlacaktýr. Hollywood'da bu filmlerde de Kürtler hep Amerikan askerlerine yardým etmiþ acý çekmiþ, barýþcýl bir bölgenin halký olarak gösterilecektir, duygu sömürüsü yapýlacaktýr, Kürtler birer kahraman olarak tanýtýlýp, bölgelerinde yarattýklarý huzur ve istikrar vurgulanacak, ve filmlerde hep Kürtlerin artýk hep bir þeyleri hakettikleri vurgulanacaktýr.

‘Peþmerge ‘ filminin çekilmesinin ardýndan, bir çok Hollywood yapýmý film bir biri ardýna vizyona girecek. Hollywood yapýmý filmlerde, Kuzey Irak'lý kürtlerin Amerikan halkýna verdiði destek birer kahramanlýk öyküsü haline getirilerek, Amerikan halkýnýn Kürktlere olan sempatisi arttýrýlacak. Saddam Hüseyin döneminden baþlayarak, Halepçe katliamýnda bölgede yaþayan Kürt halkýnýn çektiði acýlarýn konu edildiði Hollywood filmlerinde de Kürtlerin çektiði acýlar ve verdikleri mücadele ile baðýmsýz bir devleti hak ettikleri vurgulanarak, sinema yoluyla ‘Baðýmsýz bir Kürt Devleti‘ propagandasý yapýlacak.' diye konuþtular.

ERMENÝ LOBÝSÝNDEN HOLYWOOD'A 100 MÝLYON DOLAR

Ermeni lobisi, sözde Ermeni soykýrým iddialarýna uluslararasý destek saðlmak amacýyla 100 milyon dolar nakit parayý Hollywood yapým þirketlerine aktararak, kendi tezlerinin savunduklarý bir kaç sinema filminin yapýmý için hazýrlýklarýný tamamlamak üzere, Hollywood'un bulunduðu Kaliforniya'da Ermenilerin yoðun olarak yaþamasýnýn avantajýný en iyi þekilde kullanmaya hazýrlanan Ermeni Lobisi, Hollywood yapým þirketlerinde çalýþan binlerce Ermeni kökenli Amerikalý'nýn da desteðiyle, büyük bütçeli ve ünlü aktör ve aktrislerin de yer aldýðý sinema filmleriyle sözde Ermeni soykýrýmý iddialarýný daha geniþ kitlelere taþýmaya çalýþýp uluslararasý kamuoyunun desteðini almaya çalýþacak.

Hollywood kaynaklarýndan elde edilen bilgiye göre, sinema proje kapsamýnda Hollywood yapýmcýlarýna 100 milyon Dolar nakit bir para aktarýlacak. Hollywood kaynaklarý' Bu para Hollywood için oldukça büyük bir meblað, 100 milyon Dolar nakit 250 – 300 milyon dolarlýk bir proje demektir, bu bütçelerle yola çýkan Ermeniler'in birden fazla sinema filmi çekme hazýrlýðýnda, yapýmcýlarda para kazanýr, Ermeniler'de en iyi þekilde sözde Ermeni soykýrýmý propagandasý yaparak amaçlarýna ulaþýrlar‘ diye konuþtular.

MUSA DAÐINDA KIRK GÜN YENÝDEN ÇEKÝLÝYOR

Sözde Ermeni soykýrýmý iddialarýný destekleyen en önemli edebi eserlerden biri olarak kabul edilen, 1930'larda yayýnlanan, Franz Nobel'in ‘Musa Daðýnda Kýrk Gün‘ adlý romanýnýn, sinemaya yeniden uyarlanmasý için yapýlan hazýrlýklar ise artýk son aþamasýnda.