![]()
2010 Dünya Kupası elemeleri kuraları bugün Güney Afrika'nın Durban kentinde çekiliyor.
Her şey gönlümüze göre olsun!
Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 2010 yılında düzenlenecek FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri kura çekimi bugün Durban kentinde yapılacak. Kura çekiminde, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) başkanvekili Affan Keçeci, yönetim kurulu üyesi Metehan Berktaş, genel sekreter Lütfi Arıboğan ve genel sekreter vekili Metin Kazancıoğlu temsil edecek.
Kura çekimi 17.00'de başlayacak ve TRT'den naklen yayınlanacak. Türkiye'nin 2. torbadan katılacağı kura çekiminde Avrupa'dan 53 ülke yer alacak Federasyon Başkanvekili Affan Keçeci, rakip seçme gibi bir lükslerinin olmadığını ifade ederek, “Ben 1. torbadan gelecek takımdan daha çok 3. turbadan gelecek takımı merak ediyorum” şeklinde konuştu.
Grup ikincileri baraja kalacak
2010 Dünya Kupası elemelerinde toplam 9 grupta oynanacak karşılaşmalar sonrasında, gruplarında ilk sırayı alacak takımlar doğrudan finallere katılmaya hak kazanacak. Gruplarda en iyi puan ve averaja sahip 2. sıradaki 8 takım ise play-off mücadelesi verecek. Play-off maçları sonrasında 4 takım daha finallere katılmaya hak kazanacak. Türkiye, bugüne kadar Dünya Kupası elemelerinde 2 kez baraj oynadı. 2002'de Avusturya'yı yenerek vizeyi alan ay-yıldızlılar, 2006'da İsviçre'ye takılmıştı.
AVRUPA ELEMELERİ
1. GRUP
Malta
Arnavutluk
Macaristan
Danimarka
İsveç
Portekiz
2. GRUP
Lüksemburg
Letonya
Moldova