![]()
H. Þükür Gerçeði
Metin Oktay Tesislerinde yaþanan Hakan Þükür- Adnan Polat polemiðinin perde arkasý !
Adnan Polat’ýn “Sezon sonu sana jübile yapalým” teklifini hakaret olarak algýlayan Hakan, yönetime kulübün TV’sinden savaþ ilân edince son destekçisi Canaydýn’ý da kaybetti. Þükür artýk tek baþýna!
G.SARAY lider olmasýna, F.Bahçe’ye 6, Beþiktaþ’a 7 puan fark atmasýna raðmen huzur bulamýyor. Çünkü “Florya’nýn kralý kim olacak?” adlý oyun her gün biraz daha dramatikleþerek ’trajedi’ haline dönüþtü. Yönetimle ‘futbolcularýn lideri’ Hakan Þükür arasýndaki ipler koptu. Bu da takým içindeki dengeleri alt-üst etti. Florya ve yönetim üçer parçaya bölündü. Feldkamp’ýn da resmen açýkladýðý “Ocak operasyonu”nun etkileri G.Saray’da karþýlýklý savaþ siperlerinin kazýlmasýna yol açtý. Sezon baþý Hakan’ý gönderemeyen yönetim, Kral’ýn 240 gol barajýný aþýp rekor kýrmasý üzerine, zamana yayýlmýþ bir tasfiye planýna yöneldi. Hakan da yaptýðý hatalarla yönetimin yolunu açtý. Sezon baþý Feldkamp’ýn “Kalsýn. Onu denemek istiyorum” sözleriyle parasýzlýk ve Hakan’ýn gücü birleþince yönetim ona dokun(a)madý. Hakan da sezona parlak bir baþlangýç yaparak Metin Oktay’ýn rekorunu kýrdý. Ne olduysa bundan sonra oldu. Hakan hata yapmaya yaptý. Önce yönetim, þimdi de Kalli, Hakan’a sýrtýný döndü
TAKIM 3 CEPHEYE BÝRDEN BÖLÜNDÜ
Bu durum sonrasý Florya ’Hakancýlar’, ’Gurbetçiler’ ve ’Yabancýlar’ þeklinde üçe bölündü. Yönetim ise ’Hakan gitsinciler’, ’Hakan kalsýncýlar’ ve ’Bekle seyret yýpransýn’ cephelerine... Yöneticilerin “Kavga çýkmasýn. Sana jübile yapalým” teklifine “Hayýr, devam etmek istiyorum” diye yanýt veren Hakan’ýn GSTV’ye çýkarak yöneticileri hedef alacak açýklamalar yapmasý ve bunlarýn sansürlen(e)meden TV’den yayýnlanmasý iç dengelerin de ne kadar daðýnýk olduðunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yönetim, Hakan’ýn açýklamalarýný gazetelerden okudu. Ama haber internet sitesine girerken yöneticiler, kendileriyle ilgili bölümleri ancak sansürleyebildi
BAÞKAN DA ARTIK POLAT’IN YANINDA
BEÞÝKTAÞ derbisi öncesi kadrodýþý kaldýðýnda medya yoluyla Kalli ve yönetimi hedef alan Hakan, Adnan Polat’ýn kendisine getirdiði ’jübile teklifi sonrasý’ ulusal medyayý deðil, kulübün resmi kanalý GSTV’yi kullanýp yönetime rest çekebilmiþti! Onu sürekli destekleyen Canaydýn bile bu açýk meydan okumadan sonra Hakan’a kýzdý. Çünkü Canaydýn koltuðunu býrakmayý planladýðý Polat’ýn daha çok yýpranmasýna göz yummak istemiyor. Geçen haftaya dek bu suskunluk “Canaydýn, Polat’ý yýpratýyor” þeklinde yorumlanmýþtý. Ama 2 gündür kulüpteki toplantýlarda Canaydýn masaya yumruðunu vurup safýný belli etti.
CANAYDIN MARTTA KESÝN BIRAKIYOR
PEKÝ bundan sonra ne olacak?
1. 5 hafta sonunda öncelikle G.Saray ile Þükür’ün yollarý ayrýlacak. Þu anda kulüpte Hakan’ýn birkaç takým arkadaþýndan baþka hiçbir destekçisi kalmadý.
2. G.Saray martta seçime gidiyor. Herkes Canaydýn’ýn devam edeceðini düþünüyor. Ama baþkan, çekilme kararýný çoktan aldý bile... 15 Aralýk’ta atacaðý Seyrantepe Stadý temelinin ardýndan koltuðunu Adnan Polat’a býrakmak üzere çok sevdiði G.Saray’dan ayrýlacak. Zaten ailesi de böyle yapmasý için hergün Canaydýn’a “Artýk eve dön” baskýsý uyguluyor.
NÝYE BUGÜN?
‘G.Saray ligde bu kadar iyi durumdayken, Hakan Þükür krizi de nerden çýkýyor?’ diyenlere dip not:
Yönetim, Þükür’ü sezon öncesi gönderecekti ama gücü hem maddi hem de manevi olarak yetmedi. Kral’ýn hükümetle yakýn iliþkisi bile gözönüne alýnýp Seyrantepe’de sýkýntý çýkmasýn diye operasyon buzdolabýna kaldýrýldý. Ama artýk saflar netleþti. Þu anda Florya’da her gün ayrý bir ’güç savaþý’ yaþanýyor

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri