Kazanırken!.. Galatasaray kulüp olarak, camia olarak büyüklüğünü hiçbir şekilde kaybetmez. Ama büyük takım unvanını kaybetmek için yokuş aşağıya gidiyor
30 / 11 / 2007 08:58
Kazanırken!..
Galatasaray kulüp olarak, camia olarak büyüklüğünü hiçbir şekilde kaybetmez. Ama büyük takım unvanını kaybetmek için yokuş aşağıya gidiyor

İki takım düşünün. Bir tanesinin portföyüne baktığımız zaman Avrupa'nın birinci kupasında yarı final oynamış, ikinci kupasını kazanmış, Süper Kupa'yı kazanmış, kazanmış kere kazanmış olduğunu görüyoruz.
Diğeri ise kurulduğundan beri Yunan futbolunun önünde yer alan takımlardan biri olamamış. Portföyü bu kadar başarılarla dolu Galatasaray kazandığı bir kupanın turnuvasında gruptan çıkacak mı, çıkamayacak mı diye papatya falına dönen bir beklenti içinde.
Oyunda net bir skor var. Ama gol pozisyonu yok. Kazanılan ilk 2 gol hakem kararıyla gelmiş. Hakem kararı üçüncüyü de getirmiş. Çünkü doğru karar verse kırmızı kartta, ne birinci ne ikinci sarı kart gelmeyecek.
Şimdi kaseti ters çevirelim. Hakem dün akşam o düdükleri, Panionios lehine çalsaydı neler olurdu? Nasıl kıyametler kopardı, yediği hakaretler de yanına kâr kalırdı.
Açıkçası maçın skoru sadece Türk futbolu için ve takımlarımızın Avrupa'da devamı adına önemliydi. Bir şeyi gözden kaçırmamak lazım; Galatasaray şu anda ligin lideri. Belki gruptan da çıkacak. Belki daha da büyük başarılar yakalayacak. Fakat bütün bu kazanımları bir tek kaybettiğinin karşılığı olamayacak. Galatasaray bütün bunları kazanabilir, başarılı da gözükebilir, ama sarı - kırmızılı takım çok önemli bir unvanı cebinden yiyor. Bunları kazanırken Galatasaray'ın kaybettiği ise 100 yılı aşan sürede kazandığı büyüklüğü olacak. Kimse yanlış anlamasın Galatasaray kulüp olarak, camia olarak büyüklüğünü hiçbir şekilde kaybetmez. Ama büyük takım unvanını kaybetmek için yokuş aşağıya gidiyor.

Bu tercihlerle nereye?
Çok fazla detaya girmek istemiyorum. Maç net bir skorla kazanıldı. Belki böyle bir yazıyı da başka biri yazmayacak. Fakat Galatasaray'ı ve takımı yönetenlerin bunları akıllarından çıkarmamaları gerekiyor. Evet, Galatasaray büyük ihtimalle A.Wien'i de yendikten sonra gruptan çıkacak. Peki bu futboluyla, bu oyun anlayışıyla, bu futbolcu tercihleriyle nereye gidecek? Size bir umut veriyorlar mı? Avrupa yolunda Galatasaray'ın önünü açık görebiliyor musunuz?
Belki bu soruların cevabını ilerleyen dönemde çok daha net alacağız. Ama ben samimi düşüncelerimi hem Galatasaray hem Türk futbolu adına söylüyorum. 3-0'lık deplasman galibiyetinin ardından bu yazı belki alışılagelmiş değil. Ama bence bu yazıyı okuyanlar bu köşeyi kessinler, evlerinin bir yerinde saklasınlar. Ve bütün samimiyetimle söylüyorum inşallah bu yazdıklarımdan dolayı da mahçup olurum. Gün ola!...
mustafa denizli

milliyet