Kazanýrken!.. Galatasaray kulüp olarak, camia olarak büyüklüðünü hiçbir þekilde kaybetmez. Ama büyük takým unvanýný kaybetmek için yokuþ aþaðýya gidiyor
30 / 11 / 2007 08:58
Kazanýrken!..
Galatasaray kulüp olarak, camia olarak büyüklüðünü hiçbir þekilde kaybetmez. Ama büyük takým unvanýný kaybetmek için yokuþ aþaðýya gidiyor
Ýki takým düþünün. Bir tanesinin portföyüne baktýðýmýz zaman Avrupa'nýn birinci kupasýnda yarý final oynamýþ, ikinci kupasýný kazanmýþ, Süper Kupa'yý kazanmýþ, kazanmýþ kere kazanmýþ olduðunu görüyoruz.
Diðeri ise kurulduðundan beri Yunan futbolunun önünde yer alan takýmlardan biri olamamýþ. Portföyü bu kadar baþarýlarla dolu Galatasaray kazandýðý bir kupanýn turnuvasýnda gruptan çýkacak mý, çýkamayacak mý diye papatya falýna dönen bir beklenti içinde.
Oyunda net bir skor var. Ama gol pozisyonu yok. Kazanýlan ilk 2 gol hakem kararýyla gelmiþ. Hakem kararý üçüncüyü de getirmiþ. Çünkü doðru karar verse kýrmýzý kartta, ne birinci ne ikinci sarý kart gelmeyecek.
Þimdi kaseti ters çevirelim. Hakem dün akþam o düdükleri, Panionios lehine çalsaydý neler olurdu? Nasýl kýyametler kopardý, yediði hakaretler de yanýna kâr kalýrdý.
Açýkçasý maçýn skoru sadece Türk futbolu için ve takýmlarýmýzýn Avrupa'da devamý adýna önemliydi. Bir þeyi gözden kaçýrmamak lazým; Galatasaray þu anda ligin lideri. Belki gruptan da çýkacak. Belki daha da büyük baþarýlar yakalayacak. Fakat bütün bu kazanýmlarý bir tek kaybettiðinin karþýlýðý olamayacak. Galatasaray bütün bunlarý kazanabilir, baþarýlý da gözükebilir, ama sarý - kýrmýzýlý takým çok önemli bir unvaný cebinden yiyor. Bunlarý kazanýrken Galatasaray'ýn kaybettiði ise 100 yýlý aþan sürede kazandýðý büyüklüðü olacak. Kimse yanlýþ anlamasýn Galatasaray kulüp olarak, camia olarak büyüklüðünü hiçbir þekilde kaybetmez. Ama büyük takým unvanýný kaybetmek için yokuþ aþaðýya gidiyor.
Bu tercihlerle nereye?
Çok fazla detaya girmek istemiyorum. Maç net bir skorla kazanýldý. Belki böyle bir yazýyý da baþka biri yazmayacak. Fakat Galatasaray'ý ve takýmý yönetenlerin bunlarý akýllarýndan çýkarmamalarý gerekiyor. Evet, Galatasaray büyük ihtimalle A.Wien'i de yendikten sonra gruptan çýkacak. Peki bu futboluyla, bu oyun anlayýþýyla, bu futbolcu tercihleriyle nereye gidecek? Size bir umut veriyorlar mý? Avrupa yolunda Galatasaray'ýn önünü açýk görebiliyor musunuz?
Belki bu sorularýn cevabýný ilerleyen dönemde çok daha net alacaðýz. Ama ben samimi düþüncelerimi hem Galatasaray hem Türk futbolu adýna söylüyorum. 3-0'lýk deplasman galibiyetinin ardýndan bu yazý belki alýþýlagelmiþ deðil. Ama bence bu yazýyý okuyanlar bu köþeyi kessinler, evlerinin bir yerinde saklasýnlar. Ve bütün samimiyetimle söylüyorum inþallah bu yazdýklarýmdan dolayý da mahçup olurum. Gün ola!...
mustafa denizli
milliyet

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri