Teknik Direktörümüz Zico, Galatasaray maçý hazýrlýklarýnýn iyi bir þekilde sürdüðünü, ligde her maçýn 3 puanlýk deðerinin bulunduðunu, ancak Galatasaray maçýnýn 3 puandan fazla anlam ve getirisinin olduðunu söyledi. Kendi evimizde ezeli rakibimizle oynayacaðýmýzý hatýrlatan Zico, geçmiþe bakarak favori çýkarmanýn gereksiz olduðunu söyledi.
FB TV'de yayýnlanan "Zico ile Teknik Analiz" programýnda Fatih Demirkol'un sorularýný cevaplandýran Zico, Galatasaray maçý hazýrlýklarýyla ilgili olarak, "Hazýrlýklar devam ediyor. Son günlerde Samandýra'daki yaðýþlar yüzünden sahamýzýn aðýrlaþmasýna raðmen, çalýþmalarýmýzý aksatmadýk. Taktik yönden iyi bir hafta geçirdik. Henüz önümüzde antrenman süresi bulunmasýna raðmen, tüm oyuncularýmýn hazýr olduðunu söyleyebilirim. Çünkü, sýk sýk, birbiri ardýna olan maçlarda yeterince taktik yapamazsýnýz. Ama biz uzun aradan sonra ilk kez tam kadro çalýþtýk diyebilirim. Yararlý antrenmanlar yaptýk. Özellikle kontratak ve pozisyonlar anlamýnda tüm oyuncularým, bu maçta neler yapacaðýnýn fazlasýyla farkýnda" dedi.
Fatih Demirkol'un "Galatasaray maçýyla ilgili oyuncularýnýzla bir þeyler konuþuyor musunuz?" þeklindeki sorusunu Zico, "Çok fazla onlarla konuþmuyorum. Çünkü her þey apaçýk ortada. Her maçýn 3 puanlýk deðeri var. Ancak bu maçýn 3 puandan da fazla anlamý ve getirisi var. Çünkü kendi evimizde ezeli rakibimizle oynuyoruz. Bu yüzden geçmiþe bakarak bir favori çýkarmaya gerek yok. Bugüne kadar, kendi evimizde kazandýðýmýz maçlar gibi, kendi evimizde bu maçý da kazanmaya devam etmeliyiz" diye cevapladý. Oyuncularýnýn her türlü olasýlýða karþý hazýr olduðunu belirten Zico, "Cumartesi sahada mücadele, istek ve savaþ olacak" dedi.
Zico, Saracoðlu'nda nasýl bir maç ortaya çýkacaðý yönündeki soruyu ise, "Ev sahibi takýmýn fazla insiyatif almasý normaldir. Önemli olan doðru iþi yapmak. Çünkü Fenerbahçe kadrosu kaliteli oyunculardan oluþuyor. Bu kadrodan istifade etmek ve etkili olmak gerekiyor. Sonucu etkileyecek tek þey, onlarýn dikkatleri olacak. Bu arada taraftar desteðini de görmezden gelemeyiz. Son maçlarda taraftarlarýmýzýn bizlerle birlikte oynadýðýný görüyoruz. Her takýmýn böyle bir taraftar kitlesine ihtiyacý var diye düþünüyorum. Maç içinde her saniye takýmýna destek olan taraftarýmýz, bizi baþarýya götürecektir" diye yanýtladý.
Zico, derbilerde sonucu etkileyen faktörlerin ne olduðu yönündeki soruyu ise, "Önemli olan dikkatli olmak. Biz her türlü olasýlýða hazýr durumdayýz. Çünkü Fenerbahçe gibi oynayacaðýz. Oyunun gidiþatýna göre deðerlendirme yapýp, kazanmaya yakýn takým olmak istiyoruz" diye cevapladý.
Galatasaray takýmýný da deðerlendiren Zico, "Bu sezon kaliteli oyuncularý getirdiler. Önde, zekasýyla oynayan oyuncularý var. Ama eksik taraflarý da var. Bizim amacýmýz bu eksikliklerden faydalanmak. Zor bir maç olacak. Takýmdaki her oyuncu, yedek-as ayrýmý yapmadan hepsi dahil, hepsi hazýr durumda ve bu hazýrlýklarýný uzun süredir sürdürüyorlar. Zaten önemli olan þey de, bir teknik direktörün oyuncularýnýn her þartta hazýr olduðunu bilmesidir" dedi.
Derbi öncesi Fenerbahçe'nin avantajlarýnýn ne olduðu þeklindeki soruyu da cevaplandýran Zico, "Derbi maçlarýnda hiç kimsenin avantajý yoktur. Sadece taraftarlarýmýz fazladýr. Eðer biz bu maçý deplasmanda oynasaydýk, ayný þeyi Galatasaray için söyleyecektim" dedi.
Avustralya Milli Takýmý'ný çalýþtýracaðý yönünde çýkan haberleri de deðerlendiren Zico, "Teknik direktörler kendilerini hazýr tutarlar. Japonya'da çalýþtýðým ve Avustralya da Asya Kupasý'nda mücadele edeceði için böyle bir düþünce olmuþ olabilir. Ancak benim Fenerbahçe ile kontratým var. Þu ana kadar bu yönde bir teklif bana gelmediði gibi, gelse bile benim iþim Fenerbahçe'de" dedi.