![]()
Maç öncesi resmi siteye açýklamalar yapan Roberto Carlos, Fenerbahçe-Galatasaray maçlarýný dünya üzerindeki diðer büyük maçlarla kýyasladý. Roberto Carlos, "Kariyerimde iki kez Galatasaray'a karþý forma giydim. Ýkisinde de Real Madrid'deydim. Fenerbahçe formasýyla ilk kez onlara karþý oynayacaðým. Kendi sahamýzda oynayacaðýz ve kendi taraftarýmýz önünde oynayacaðýz. Gerçekten bizim için çok önemli bir maç ve kazanmak için her þeye sahibiz. Taraftarýmýzla birlikte bu maçtan mutlak kazanarak ayrýlmak istiyoruz ki, taraftarýmýz da mutlu bir þekilde evine dönebilsin Öncelikle iyi futbol oynamak istiyoruz. Biz kendi futbolumuzu oynamak isteyeceðiz. Bu tarz maçlarda az hata yapan avantajlý duruma geçer. Ýspanya'da Real Madrid-Barcaleno, Brezilya'da Corinthias- Palmeras, Arjantin'de Riverplate-Boca. Fenerbahçe-Galatasaray maçý da bunlardan birisi. Bu tarz derbiler taraftarýmýzla birlikte, keyif verici çok güzel olur. Az hata yapan, daha kontrollü olan tabii ki avantajlý duruma geçer. Bizim avantajýmýz taraftar desteði olacak. Biz oyuncular için onlarý yanýmýzda hissetmek gerçekten çok önemli ve 9 puan açýlan fark þu an 4 'e indi. Bu maçý da kazandýðýmýz takdirde 1'e inecek ki, bu da bizim için önemli" dedi.
Galatasaray maçýnýn ayrýcalýðýný vurgulayan ve taraftarýn önemine deðinen Roberto Carlos, "Ýnter'e, PSV'ye, Beþiktaþ'a karþý kazanmak güzel. Ama Galatasaray maçýnýn ayrý bir önemi var ve ben de bunu hissediyorum. Maçta yer alacak olmak benim açýmdan çok tatmin edici. Galatasaray'ýn iyi bir takýmý var. Ancak biz kendi saha ve seyircimiz önünde istediðimiz oyunu oynadýktan sonra, biz bu maçýn favorisiyiz. Dolayýsý ile taraftarýn da desteðini tekrar vurgulamak istiyorum. Onlar bizim yanýmýzda olduðu müddetçe gerçekten bizim için itici bir kuvvet oluyorlar. Biz de elimizden geleni yaptýðýmýz zaman maçý kazanacaðýmýzý düþünüyorum" dedi.
Kendisini bu maça tam anlamýyla hazýr hissettiðini ve motive olduðunu belirten Carlos, "Bu tarz maçlarýn ayrý bir motivasyonu vardýr. Ben zaten kendiliðimden motive oluyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Taraftarýmýz benden bir gol bekleyebilir. Bunu hissediyorum ve rüyasýný görüyorum. Daha önce iki derbi oynamýþtým, ikisi de Beþiktaþ'laydý. Gol atma imkaným olmamýþtý ama, bu sefer sanki bunu hissediyorum. Tabii ki Fenerbahçe tarihinde de gerçek Fenerbahçeli olabilmek için, Galatasaray'a gol atmak gerektiðini de biliyorum. Bu yüzden Fenerbahçe tarihinde ben de yer almak istiyorum. Umarým bu da gerçekleþir ve sahadan galip ayrýlýrýz" dedi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri