Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: MilletVekillerinin Dokunulmazlıkları Kaldırılmalı Mı?

Katılımcı sayısı
989. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Evet

883 89.28%
  • Hayır

106 10.72%
Sayfa 12/17 İlkİlk ... 234567891011121314151617 SonSon
162 sonuçtan 111 ile 120 arası

Konu: MilletVekillerinin Dokunulmazlıkları Kaldırılmalı Mı?

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Evet kaldırılmalı, herkese eşit olunmalı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Kesinlikle kalkmalı , öyle yağma yok gücün varsa vekil ol bu zırhdan yararlan ,hem böyle olması insanı suça da teşvik edebilir.
    Saygılar,

Kullanıcı Bilgi Menüsü

kaldırılmalı ve bu millet vekillerini seçme yaşı tekrar gözden geçirilmeli.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Bilaliahmed Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ya anlamyorumki vekil olmayla guclu olmanin ne alakasi var, kisi guclu diye vekil olacak diye bir seymi var, adamin gucumu onu vekil kiliyor yoksa milletin iradesimi. Sen milletin iradesini temsl eden birisini hapse atarsan milletin iradesini hice saymis olursun buda demokrasi degil.
    Neyi anlamıyorsun arkadaşım senin beş kuruşun olmasın seçimlere bir gir eğer sizi aday listesine alırsalar, bakalım kaç köy kaç mezra kaç esnaf gezebilirsin merak ediyorum.Burada güç derken ekonomik manada güçlü olmakdan bahsediyorum arkadaşım.
    Sonra vekili siz belirlemiyorsunuz partiler kendi adaylarını belirliyor sizde gidip o partinin size en uygun olduğunu düşündüğünüz adaya oy veriyorsunuz, yani sizin değil partinin belirlediği aday güzel kardeşim.
    Ayrıca diyelim ki milletin iradesini temsil ettiğini düşündüğünüz kişi vekil oldu, oldu da ne oldu , yani vekil suç işledi diye o milletin günahı ne onu da anlayamadım doğrusu.Atacaksın içeriye çekecek cezasını, öyle yağma yok.
    Saygılar,
    Konu ozay_74 tarafından (12-12-2007 Saat 12:55 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

dokunulmazlığın kaldırılmasının faydalı olacağına inanıyorum.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bencede kaldırılmalı

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı Bilaliahmed Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    Partiler acisindan belki paran yoksa aday olamazsin mantigi digru olabilir ama unutmaki ulkemizde bagimsiz adaylarda var, meclise bak gorursun kac tane bagimsiz milletvekili var, bunlarin hangisine hangi parti yada hangi hangi devlet yardim ettide milletvekili oldular, hadi kurtlerde zaten para var herhalde hepside bir asiret reisi ya kamer genc? ODP nin simdiki baskani mesut yilmaz? ... mesut bir yerlerden koparmistir ya neyse. yani demek istedigim sadece para ile yada partilerle olmuyor bu isler milletinde o kisiye oy vermesi lagzim yoksa parasida partiside bir seye yaramaz. Ben TR deki sistemi acikcasi fazla bilmiyorum ama bildigim kadari ile tek turlu oylamalar var yani secmen oyunu verirken kendisine en cok benzeyeni degilde, kazanabilecekler arasindaki kendisine en az kotulugu yapabilecek adaya oy verecktir (kelimlerim dogru secilmis olmaya bilir kusura bakmayin). hem koy gezmek icin esnaf gezmek icin parami lagzim elin ayagin yokmu yoksa koyleri esnaflari gezmek amacin harac vermekmi?
    Anlamadigin noktayi daha acik soylemeye calisayim: simdi mesela DTP liler anayasa mahkemesi kapatilmasini onayladigi icin yaziyorum, simdi bunlar suc isliyorlar mitinglerinde demi? (tabiki evet adamlar suc makinasina donduler ya resmen) simdi sen tutupta bunlarin kolundan hapse atarsan senin yada baska vatandaslarin bunlara oy verdikleri icin onlarin iradesini hice sayiyorsun, buda demokrasiye agir bir darbedir. Simdi diyeceksin peki ne yapalim 4 sene bunlarin dosyalarinin kabarmasinimi bekliyelim diyeceksin, hayir yasa cikarirsin belirli suclari isliyen (mesela vatan hainligi nitekim fransada cumhurbaskanini dusurmek icin tek yol bu) vekilerin dokunulmazligini kaldirirsin yani cezasini ceker.
    Bak arkadaşım sen elin ayağınla benim ülkemde bir yerden bir yere biraz zor gidersin, gidersinde 1 arpa boyu Yol alamazsın.
    Gelelim diğer konuya köy kent gezerek oy uğruna para, kömür vs dağıtmaktan bahsetmiyorum, bunu yapan da veren de zaten şerefsizdir......Ben üç beş kuruş için de (kaç kuruş olursa olsun)şerefimi satmam anladın mı.Ama bunu malesef yapan da var.
    Gelelim DTP ye, sen konuya sanırım DTP nin bu kapatılma olayı nedeni ile bu şekil yaklaşımlarda bulunuyorsun.Benim aklımın ucundan bile geçmemişti DTP.Bu saatten sonra partiyi kapatsan ne yazar kapatmasan ne yazar, bunları buraya getirmeden önce düşünecektik bu konuyu.
    Sonra sizin DTP ile ilgili bir sıkıntınız mı var güzel arkadaşım.Niye bu konuya takıldın kaldın anlayamadım.
    Saygılar,

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Sadece Milletvekillerinin değil,asker ve sivil tüm bürokratların da dokunulmazlıkları kaldırılmalıdır.Sadece milletvekillerine bunu uygularsanız, Türkiye gibi demokrasisi az gelişmiş bir ülkede TBMM ni oyuncak haline getirirsiniz.
    Sorunuzu dokunulmazlıklar kalksın mı?(TBMM+Asker+Bürokrasi) şeklinde sorarsanız, bu konuda ülkemiz insanlarının görüşlerini daha gerçekçi bir biçimde yansıtmış olursunuz kanaatindeyim.
    Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Elbette kalkmalı diyorum, ama önce anayasanın değişmesi gerek, parası olan, reklamını yapabilen her halükarda bugünkü anayasa sistemi içerisinde kendine yer bulur. Anayasa değişmeli diyorum, önce seçeceğimiz M.Vekillerinin kendimizin seçmesi gerek, şimdi bizmi seçiyoruz soruyorum? tabi biz seçiyoruzda merkezden birisini atayıp yada il ilçe delegeleri seçimi ile yukarıda zikrettiğm gibi parası olan iyi reklamını yapar, delegeler tarafından tespit edilir. Bizede oy vermek kalır. yani dolaylı yoldan vekillerimiz oluyor. Beni temsil etmek üzere gönderdiğim adamın benimle eşit anayasal haklara sahip olması gerek benim dokunulmazlığım varmıki beni temsil edenin olsun.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

ya ben DTP dedim ama baska seylerde diye bilirdim bugunki gundemde onlar var onun icin DP yazdim onun ornegini verdim.
    Benim takildigim nokta DTP nin kaptilmasi yada kapatilmasi degil ama bunlarin secilmesi icin oy veren milyon u askin kurt atandasimiz var (ha dersin baskidan dolayi, yada kendilerine en yakin onlari hisetmeleri ne fark etmez vermis adamlar oylarini bunlara) beni sikintim oy verenler bosuna oy vermis olacaklar, demokrasi dogru durust islememis olacak tek sikintim bu. Sencede dogru bir sikinti degil mi?
    Elin ayaginla biraz zor gidersin diyosun ama AK parti 2003 de herhangi bir yardim almadi devletten ama tek basina iktidar oldu, 2007 icin ayni sey degil cunku en cok yardimi onlar aldi gine, Kamer genc ODP askani gine ayni bu ikisinin ne zenginlikleri varki (en azindan gorunuste).
    Ama dogrusun 5 kurusa serefini haysiyetini satanlar var ne yazikki ulkemizde ama inaniyorumki bunlarin sayisi zaman gectikce azalacak.
    konu ile alakasi yok ama gine de deyeyim DTP nin kapatilmasi yada kapatilmamasi ulkemiz icin cok sey degistire bilir bana gore.
    Saygilar
    İyi güzel de DTP den örnek veriyorsunda bunun konu başlığı ile ne alakası var.Bura da A yada B pertisindeki vekillerden bahsedilmiyor genel anlamda dokunulmazlık kalkmalı mı kalkmamalı mı diyor.Siz ise adres olarak DTP yi gösterip demokrasiden bahsetmeye çalışıyorsunuz.DTP ile ilgili konu açıldığında ki açılmıştı sanırım konuyu orada tartışırız burada değil.
    Saygılar,

Sayfa 12/17 İlkİlk ... 234567891011121314151617 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri