Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
2 sonuçtan 1 ile 2 arası

Konu: 'Poker Ders Olsun''Stratejik düşünmeyi,blöf yapmayı öğretiyor üniversite müredatına g

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

'Poker Ders Olsun''Stratejik düşünmeyi,blöf yapmayı öğretiyor üniversite müredatına g

'Poker ders olsun'
    'Stratejik düşünmeyi, blöf yapmayı öğretiyor üniversite müredatına girsin.'

Harvard Üniversitesi'nden hukuk profesörü Nesson, 'Poker stratejik düşünmeyi öğretiyor, müfredata girsin' diyor...

ABD'nin Harvard Üniversitesi profesörü internette "yasak kapsamında" olan pokeri okul müfredatına sokacak... Hukuk fakültesi öğretim üyesi Prof. Charles Nesson, pokerde iyi olanın yaşamda da başarılı olacağını savunarak pokerin sınıflarda ders olarak öğretilmesi için bir proje hazırladı. Kongre üyeleri tarafından tartışılan projenin ilk olarak Harvard, Yale ve New York gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinde başlaması ve yaygınlaştırılması öngörülüyor.

'BLÖF SANATINI ÖĞRETİR'

"Poker stratejik düşünmeyi ve şansını iyi kullanmayı öğretiyor. Oto-kontrolü geliştiriyor" diyen Prof. Charles Nesson'a göre, hukuk fakültesinde pokerden "deliller hukuku"nu anlamada, uluslararası ilişkilerde ise "blöf sanatını" uygulamada faydalanılabilir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

konu ile alakası yok ama dün okudum. ben 1973 lü olmama rağmen okuyayım deyip girdim sınavlara ve açık öğretim kamu yönetimine yazıldım. arada bir ders kitaplarını okuyorum. dün "davranış bilimlerine giriş" isimli ders kitabını okurken 58.sayfada bir hikaye vardı.
    konu kısaca;
    "eskimoları anlatıyor. eskimo nun teki batılı bir adamı öldürmüş...yargılanıyor...
    -diyorki hakim niye öldürdün....
    -karım süslenip püslendi. gece ona hediye ettim. kabul etmedi. aşağılandım.onun için öldürdüm..."
    aslında eskimonun kültürünü anlatıcak ama öyle bir anlatıyorki, allah kahretsin diye diye sonunu getirdim. bukadarıda yazılırmı yahuu??
    geçenlerde tv dizisinde "150,000 ytl için bir gece" meselesi olmuştu. ertesi günüde okulda çocuklar kızlara demeye başlamış..
    bu tip şeyler sakıncalı değilmi? böyle pis bir geleneği- kültürü öğrenmeyi verelim canım. anlatmaya ne hacet?
    yukarıdaki havırdlı hocanın anlattığı, bana bunu hatırlattı.
    paylaşayım dedim...
    selametle...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri