Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0

Sonuçlar: Kurbanı Kesecekmisiniz Yoksa Bağış Mı Yapacaksınız?

Katılımcı sayısı
312. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Kurban Kesecem

271 86.86%
  • Bağış Yapacam

41 13.14%
Sayfa 1/4 1234 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Kurbanı Kesecekmisiniz? Yoksa Bağış Mı Yapacaksınız?

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Icon2 Kurbanı Kesecekmisiniz? Yoksa Bağış Mı Yapacaksınız?

Bu haftaki konumuz yine gunde konularından.Kurban Bayramı ile ilgili.Son zamandalarda cogu insanımız kurbanlarını bagıs yoluyla derneklere yardım kuruluşlarına vermektedir.

Ama bazı din alimleri kurban kesiminde bagıs yolunu degil kendiniz kesin demektedirler ve akıllarda bir şüphe dogurmuştur.Bu hafta hem bayram hemde bu konu hakkında 1 hafta boyunca konusalım dedik

Tum uyelerin oylarını ve yorumlarını bekliyoruz
    Konu Simba tarafından (16-12-2007 Saat 01:33 ) değiştirilmiştir.
    Kullandıgım ekipmanlar;
    Vestel Smart 4K-Next Machina 3d,Next 2000 Fta,Atlanta Smart G3,Tivibu uydu yasal abonelik,Netflix,Youtube Premium

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

kurbanla ilgili olarak bu linkler faydalı olur sanırım.okumakta fayda vardır

Konu pencere77 tarafından (16-12-2007 Saat 02:23 ) değiştirilmiştir. Sebep: diyanetin web sayfası eklenmiştir

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Valla ben bağıs yolunu secmeyenlerdenim
    Kullandıgım ekipmanlar;
    Vestel Smart 4K-Next Machina 3d,Next 2000 Fta,Atlanta Smart G3,Tivibu uydu yasal abonelik,Netflix,Youtube Premium

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aslında en güzeli bilyorsan kendin kesecen evdeki çoluk cocuk görecek tadına varcak kurban ibadetinin.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı pencere77 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    aslında en güzeli bilyorsan kendin kesecen evdeki çoluk cocuk görecek tadına varcak kurban ibadetinin.
    Bencede:45:
    Kullandıgım ekipmanlar;

Kullanıcı Bilgi Menüsü

aslında biraz enteresan bi durum var...piyasaya baktığınızda büyük şehirlerde kurban işi 300 YTL'den aşağı olmaz...ancak bazı dernekler 210-220 gibi fiyatlar veriyorlar...ya kesim işini kars-erzurum gibi fiyatların düşük olduğu şehirlerde yapıyorlar,yada insanların hislerini istismar ederek filim fırıldak çeviriyorlar...dolayısıylada kurban kestirecek kişiler kendi gözlerinin önünde bu işi yaptırıp bağışlayacaklarsada kendi elleriyle bağışlasınlar..yada kestirmek istemiyorlar ve para yardımı olarak yapmayı düşünüyorlarsada (ki bunun tartışması uzar gider;dinen uygunmudur değilmidir diye ki mevzumuz bu değil) götürüp derneklere vermek yerine bildikleri bi fakire elden vermeleri bence daha münasip...

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    aslında biraz enteresan bi durum var...piyasaya baktığınızda büyük şehirlerde kurban işi 300 YTL'den aşağı olmaz...ancak bazı dernekler 210-220 gibi fiyatlar veriyorlar...ya kesim işini kars-erzurum gibi fiyatların düşük olduğu şehirlerde yapıyorlar,yada insanların hislerini istismar ederek filim fırıldak çeviriyorlar...dolayısıylada kurban kestirecek kişiler kendi gözlerinin önünde bu işi yaptırıp bağışlayacaklarsada kendi elleriyle bağışlasınlar..yada kestirmek istemiyorlar ve para yardımı olarak yapmayı düşünüyorlarsada (ki bunun tartışması uzar gider;dinen uygunmudur değilmidir diye ki mevzumuz bu değil) götürüp derneklere vermek yerine bildikleri bi fakire elden vermeleri bence daha münasip...
    kırmızıyla belirttiğim yerin cevabı 2 nolu meajda 4 nolu linkte verilmiştir.link aşağıdadır tekrar

210-220 fiyatına gelince doğudan toptan hayvanları almak elbette hesaplı olur.bazı dernekler binlerce kurbanlık hayvan alıyor.bizler gibi 1 tane veya 2 tane değil.
    bu dernekler fırıldak çevirmiyor sizin tabirinizle.istersen gidip gönüllü olarak yardımcı olabilrsin istiyorsan.memnunolurlar o derneklerde.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı pencere77 Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    kırmızıyla belirttiğim yerin cevabı 2 nolu meajda 4 nolu linkte verilmiştir.link aşağıdadır tekrar

210-220 fiyatına gelince doğudan toptan hayvanları almak elbette hesaplı olur.bazı dernekler binlerce kurbanlık hayvan alıyor.bizler gibi 1 tane veya 2 tane değil.
    bu dernekler fırıldak çevirmiyor sizin tabirinizle.istersen gidip gönüllü olarak yardımcı olabilrsin istiyorsan.memnunolurlar o derneklerde.
    ustacım benim sizinle polemiğe girmek gibi bi derdimde yok,sizin bana link vermenizede gerek yok...rica edersem bi daha benim mesajıma alıntı yaparak beni ve sözlerimi kendinize muhatap almazsanız çok memnun olurum...mübarek günler öncesi bu insani isteğimi kırmayacağınızı temenni ediyorum...selametle

Kullanıcı Bilgi Menüsü

Alıntı bulletfromhell Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ustacım benim sizinle polemiğe girmek gibi bi derdimde yok,sizin bana link vermenizede gerek yok...rica edersem bi daha benim mesajıma alıntı yaparak beni ve sözlerimi kendinize muhatap almazsanız çok memnun olurum...mübarek günler öncesi bu insani isteğimi kırmayacağınızı temenni ediyorum...selametle
    şunu belirtmek gerek.dinde bana göre sana göre si olmaz.biliyorsun ki birisi hasta olsa herkes doktor kesilir çeşitli ilaç önerileri sunar.dini konulardada durum böyle. diyanetin yayınları , ilmihaller varken oralardan okuyup öğrenmek varken kendi doğrularımızı dinin içine katmamaya gayret göstermek gerek diye düşünüyorum.
    polemiğe girmeye gerek yok zaten.ben o linkleri özellikle verdim ki içimizde bazı konuları yanlış bilenler varsa doğruları okuyarak öğrensin diye(bu lafımı üstünüze alınmayın.genel bir ifade olarak kulllandım) çünkü bizler herşeyi tam ve doğru olarak bilemeyiz,bilmemizde mümkün değil zaten.
    sizin yazdıklarınız tüm forum üyelerine yöneliktir.

NOT:size karşı bir art niyet taşımadığımı belirtmekte fayda var diye düşünüyorum.alıntı yaptığım la ilgli olarakta şunu belirteyim. yazılanlar benim fikrim değil.dini konularda söz sahibi olanların yazıları.zaten kaynakta belirtmişim.

sevgilerle iyi geceler
    Konu pencere77 tarafından (16-12-2007 Saat 02:11 ) değiştirilmiştir.

Kullanıcı Bilgi Menüsü

walla ustam aynen dediklerine katılıyorum .kurbanın kesildiğini görmek daha doğru bence.kurbanı sadakayla karıştırmamak lazım bence
    Konu Lyon-1995 tarafından (18-12-2007 Saat 19:18 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 1/4 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri