Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Kaymakam Resmi Yazıyla Camiye Çağırdı !!!

  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart Kaymakam Resmi Yazıyla Camiye Çağırdı !!!

    Karamürsel'de bayramlaşma şoku...

    Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu, ilçe protokolü ve kamu personeli ilebayramlaşma randevusunu camiye verdi.
    [/IMG]


    Kaymakam Mangaloğlu, Kurban Bayramı’nda bayramlaşmak için ilçesindeki kamu kurumları ile siyasi parti ilçe teşkilatları ve sivil toplum örgütlerine resmi yazı gönderdi. 11 Aralık 2007 tarih ve B054VLK4414001 /870/406 sayılı yazı ile ilçedeki protokolü ve kamu görevlilerinin bayramlaşmak için Merkez Camii’nde olmalarını istedi. Mangaloğlu, resmi yazısında, "Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle tüm kamu personeli ve Karamürsel halkının Kurban Bayramı’nı kutlar saygılar sunarım. Karamürsel halkı ve kamu görevlileri ile bayramlaşma 20 Aralık 2007 Perşembe günü bayram namazından sonra İlçemiz Merkez Camii’nde olacaktır" dedi.

    TEPKİYİ GÖRÜNCE ÇARK

    Kaymakam Mangaloğlu, gönderdiği bu yazının tepki görmesi üzerine, protokolla bayramlaşmanın, yine eskiden olduğu gibi ikinci gün Karamürsel Kültür Merkezi’nde yapılacağını söyledi. Mangaloğlu, Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurban kesimi nedeniyle çok yoğun olduğunu, genelde bayramın ikinci günü yapılan resmi bayramlaşmaya katılamadığını söyledi. Mangaloğlu, " Halk bize gelemediği için biz ayağına gidiyoruz. Bayramın ikinci günü de ayrıca protokolla bayramlaşacağız" dedi.

    Konu ibalaban tarafından (16-12-2007 Saat 02:12 ) değiştirilmiştir.

  2. #2

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Hakkında çıkan haberleri değerlendiren Mangaloğlu, bayramlaşmanın camide yapılmasındaki amacın daha çok kişi ile bayramlaşmak olduğunu açıkladı. Dini bayramlarda yapılacak tören için mevzuatta bir hüküm bulunmadığını kaydeden Kaymakam Mangaloğlu, "Mevzuatta hüküm olmadığı takdirde de örf ve adetlere göre hareket edilir. Amacımız da zaten daha çok kişi ile bayramlaşmak ve daha çok kişiye ulaşmak ve halkın ayağına gitmektir. Ben bundan ne gocunuyorum ne de alınıyorum. Normali de budur, doğrusu da budur. Bu fikrimin de arkasındayım." dedi.

    Mevzuatta yer almayan konularda örf ve adetlere göre davranılması gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Mangaloğlu, camide bayramlaşma konusunda bir art niyet aranmaması gerektiğini vurguladı. Mangaloğlu, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Amacım daha çok kişi ile bayramlaşmak ve daha çok kişiye ulaşmak. 3 yıldır buradayım, şimdiye kadar yaptığımız resmi bayramlaşmalarda en fazla 40 kişiye ulaşıyorduk. Tüm Kurban ve Ramazan bayramlarındaki mevcut bu. Biz bu katılımı çoğaltmak için kavurma dağıttık ve bunun gibi etkinlik yaptık, ama netice alamadık. Örf ve adetlerimize göre bayram namazından çıkıldıktan sonra bayramlaşılıyor. Madem bizim protokol bayramlaşmasına gelmiyorlar biz onların ayağına gidelim istedik. Amacımız bu, bunda bir art niyet aramanın anlamı da yok."

    Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.

  3. #3

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    avrupa birliği teslimiyet belgesine papa heykeli altında imza koymak laikliğe aykırı olmuyor da, camide bayramlaşmada mı oluyor?
    bundan daha normali ne olabilir ki?

    teK farkı; resmi davetiye ile herkesi oraya çağırması.
    ben bildim bileli trakyanın pekçok yerinde bayram namazından sonra camide toplu bayramlaşma olur.
    hem pekçok kişi ile bayramlaşılmış olur, hem de uzaktan gelen ve bir daha göremeyeceğin kişilerle de bayramlaşmış olursun..

  4. #4

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    farklı zihniyette iki yayın organından, iki değişik yorum.
    nerden bakarsan öyle görüyorsun sonuçta..

  5. #5

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Bayramlaşmak için camiye davetiye çıkarılır mı? Cami müslümanlar için bir ibadet yeridir ve oraya herkes davetiyesiz giderler. Buna da kimse karışamaz. Devlet adamlarının bayramlaşma yeri makamlarıdır. Yarın Cumhurbaşkanı'da camide bayramlaşma yapalım diye ordu komutanlarını ve diğer devlet kurumlarındaki adamlarını çağırırsa??????????

  6. #6

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    ya bunda gocunacak ne var biz gavurmuyuz elbette camide bayramlaşalım
    bundan mukkades birşey olabilirmi ne yani kiliseye mi gidelim helal olsun
    sana kaymakam bir de sözüm var sana açıklamanın arkasında dur
    hepimiz arkandayız bir takım ş******z ler karşı tavır kuysada
    söyliyecek okadar çok şey varki neyse allah sonumuzu hayr eylesin

  7. #7

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    bu ülkede yaşıyorsa ve bu bayrak altında yaşıyorsan kimliyindede dinine isalm yazıyorsa
    ve bir kaymakam camide bayramlaşalım demişse dinsizler için bulunmaz fırsat tabi hemen çarkı kendilerinin lehine çevirerek yorumlara başlarlar ve ne yazıkki bu ülkede onlarda ziyadesi ile var ALLLAH kötüye hiç bir zaman fırsat vermesin

  8. #8

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    Alıntı f47xfenerli Nickli Üyeden Alıntı Bu Linki Görmeniz İçin SupersatForuma Uye Olmanız Gerekmektedir.
    ya bunda gocunacak ne var biz gavurmuyuz elbette camide bayramlaşalım
    bundan mukkades birşey olabilirmi ne yani kiliseye mi gidelim helal olsun
    sana kaymakam bir de sözüm var sana açıklamanın arkasında dur
    hepimiz arkandayız bir takım ş******z ler karşı tavır kuysada
    söyliyecek okadar çok şey varki neyse allah sonumuzu hayr eylesin
    Arkadaşım, o banlanan kelimelerin, nereye, hangi makama gittiğinin farkındamısın? Evet müslümanlar bayram namazından sonra camide bayramlaşması bir gelenektir. Bende bayram namazından sonra tanıdık, gördüklerimle cami çıkışında bayramlaşırım. Resmi makamı işgal eden şahıslar da bireysel olarak tabii ki camide bayramlaşabilir. Ama asla işgal etmiş olduğu makamı Laik Türkiye Cumhuriyetinde dine alet edemez. Onların resmi bayramlaşma yerleri temsil ettikleri makamlardır. Bu şahıs bana göre üst makamlara yaranmak için böyle bir harekette bulunmuştur. Çünkü böyle davrananların terfi ettiğini görüyor.

  9. #9

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    arkadaşlar zaten bizim oralarda kaymakam çağırsa da çağırmasa da herkes bayram namazından sonra camide bayramlaşır. çok da güzel oluyor . İş güç nedeniyle göremediğin bir çok kişi ile orada görüşürüm. arkadaşların çoğunu ancak bayramlarda görebiliyorum. Bence kaymakam iyi düşünmüş . O kadar adamı istediği kadar çağırsın başka hiçbir yerde toplayamaz. Onun çağırdığı yere daire amirleri ve 3-5 kişi gider ancak.

  10. #10

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Standart

    "Sarı Saçlım Mavi Gözlüm Yine Gel Samsun'dan" Bu ülkenin sana çok gereksinimi var. Belki seni dinlerler.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •