''Topuz ve Ünal'ın satılması gerekir''
Kayserispor ve Erciyesspor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, Anadolu takımlarının hep maddi sıkıntı çektiğini belirtirken, Kayseri'nin 2-3 yıl içinde hedefi şampiyonluk olmazsa Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'un satılması gerektiğini söyledi!
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı, Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki, belediye bütçesinden profesyonel kulüplere yardım yapılması için yasal düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.
Özhaseki, Sportif isimli spor dergisinde yayımlanan röportajında, 3 büyük takım dışındaki tüm Anadolu takımlarının her zaman maddi sıkıntılar yaşadığını, takımlara kaynak bulmakta zorluk çektiklerini bildirdi.
Belediyeler olarak futbol takımlarına destek olmaya çalıştıklarını, ancak direkt para yardımı yapmanın yasal zemini bulunmadığını ifade eden Özhaseki, şunları söyledi:
''12-13 yıllık yöneticilik hayatımda maddi kaynak sağlama konusunda hep sıkıntı yaşadım. Daha önce teklif ettiğim kanun kabul edilmiş olsaydı bu sorun yaşanmayacaktı. Ancak, bazı kesimler önerime karşı çıktı. Bu konuda Sayın bakanımız ile görüşüyorum. Yerel yönetimlerin profesyonel kulüplere yardım yapabilmesi için yasal dayanak bulabilirsek, para sorunu büyük oranda çözülebilir. Biz şunu düşünüyoruz. Her belediye, her yıl belediye bütçesinden yüzde 2'ye kadar kulüplere yardım yapabilsin. Bu konuda yasal düzenleme yapılmalı. Yardım yapılması kararı belediye meclisine kalır. İsteyen belediye yapar, istemeyen yapmaz.''
Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor'un artık şampiyonluğu hedeflemesi gerektiğini vurgulayan Özhaseki, bu hedef için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.
Kayserispor'da Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'un transferlerinin çok konuşulduğunu hatırlatan Özhaseki, şöyle devam etti:
''Kayseri Erciyesspor, bu sezon mutlaka şampiyonluğu hedeflemeli ve Süper Lig'de temsil edilmeli. Kayserispor'un da artık hedefinin şampiyonluk olması lazım. Şampiyonluğun yakalanması için ciddi hesaplar yapılmalı. Günübirlik maç sonuçları o kadar önemli değil. Kayserispor'un deplasmanda galibiyet alamamasından yakınılıyor. Asıl gündem maddesi bu değil. Asıl gündem, Kayserispor'un 2-3 yıl sonra nasıl şampiyon olacağıdır. Mesela, bunun ilk adımı elimizdeki iyi oyuncuları satmamaktı. Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz'u elde tutmak için büyük paralardan vazgeçildi. Eğer düşünce şampiyonluksa saygı duyarım. O zaman her yıl 2-3 yıldız futbolcu alınıp şampiyonluk hedefine gidilmeli. Kayserispor'un 2-3 yıl içinde şampiyonluk hedefi olmazsa bu futbolcuların satılması gerekir.''
Yer imleri