Osman Baydemir, Demirtaþ'ýn gözaltýna alýnmasýný sert bir dille eleþtirdi.
Diyarbakýr Büyükþehir belediye Baþkaný Osman Baydemir, gözaltýna alýnan DTP Genel Baþkaný Nurettin Demirtaþ'ýn derhal serbest býrakýlmasý gerektiðini bunun demokrasi açýsýndan kabul edilemez olduðunu söyledi.
Büyükþehir Belediyesine alýnan 15 adet halk otobüsünün hizmete girmesi töreni sonrasý gazetecilerin DTP Genel Baþkanýnýn gözaltýna alýnmasýný nasýl deðerlendiriyorsunuz? sorusuna Diyarbakýr Büyükþehir Belediye Baþkaný Osman Baydemir," Bu konuda milletvekillerimiz, grup baþkan vekilimiz, il baþkanýmýz, politik arkadaþlarýmýz ve siyaseti yürüten arkadaþlarýmýz gerekli olan açýklamayý gerekli olan tabiri caizse perspektifleri ortaya koyuyorlar. Bu konuda benden ziyade arkadaþlarýmýzý dinlememiz gerektiðine inanýyorum.
Ben çok üzgünüm, hakikaten çok üzgünüm. Türkiye'de þuanda bana göre ana muhalefet görevini yürüten bir siyasi partinin genel baþkanýnýn gözaltýnda olmasýný kabul edilemez görüyorum.
Demokrasimiz açýsýndan kabul edilemez buluyorum ve biran önce býrakýlmasý gerektiðine inanýyorum. Bu kesinlikle kabul edilemezdir" Türk Silahlý Kuvvetlerinin sýnýr ötesine yapýlan hava harekatý ile ilgili soruya ise cevap vermeyen Baydemir, daha sonra yeni alýnan otobüsleri inceledi.
Alýntý...
'Bir siyasi partinin genel baþkanýnýn tutuklanmasý kabul edilemez bir þey demiþ' Baydemir , oradaki gazetecilerin hiçbiride sormamýþ peki bir siyasi partinin genel baþkanýn sahte rapor düzenlemesi ve yeni doðmuþ bir çocuða kurþun sýkabilecek kadar vicdansýz olan bu terör ögütünü desteklemesi kabul edilebilir birþey mi...yine o zulme uðramýþ, hep ezilmiþ mahsun rollerini oynamaya baþladýlar. Gerçi býrakmamýþlardý ya..

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri