Turkcell Süper Lig'de ilk devrenin son haftasýna lider olarak giren Galatasaray, dün akþam Gençlerbirliði Oftaþ ile 0-0 berabere kalarak devreyi üçüncü olarak tamamladý. Maçla ilgili yazar yorumlarý þöyle;
HALÝL ÖZER: AYIKLA PÝRÝNCÝN TAÞINI (MÝLLÝYET)
Galatasaray için bu futbolu ile deðil þampiyonluk, ilk üçe girmek bile gerçekten mucize olur. Terlemeden hýr gürle oyunu bitirdiler. Þimdi artýk pirinci ayýklama zamaný Eðer Galatasaray'ýn tüm oyun planý geriden Song ve Servet'in doldur boþaltlarýna kaldýysa vay haline.
Bu futbolu ile deðil þampiyonluk, ilk üçe girmek bile gerçekten bir mucize. Hocasý yani Kalli grip olmuþ. Sanki kuþ gribi. 15 gün süren bir grip nerede görülmüþ? Býrakýn maça gelmeyi daha OFTAÞ maçý oynanmadan Almanya'ya gidiyor. Bu ne biçim gevþekliktir. Eðer dönmemek üzere gittiyse diyecek sözüm yok. Ýstanbul'da oturmasý bile inanýn takým üzerinde farklý etki yapar. Üstelik Ankara'ya gelse ne olur? Yukarýda loca gibi sýcak odalar var. Otur oradan izle. Telefonla taktiðini ver. Fatih hocanýn apandisti patlayacaktý. Ameliyata gitmedi. Maça çýkýp öyle hastaneye gitti. Öyle grip filan deðil. Patlasa kan zehirlenmesi olur. Sakýn ola adam 74 yaþýnda demeyin. O zaman göreve getirmeyeceksin.
LEVENT TÜZEMEN: UTANMALILAR... (SABAH)
Galatasaraylý futbolcularýn OFTAÞ önünde iyi futbol oynamalarýný gerektiren iki neden vardý: Austria Wien önünde dökülmüþler ve Bordeaux sayesinde gruptan çýkmýþlardý. Taraftar yuhalamýþtý, bu ayýp ancak galibiyetle giderilebilirdi. Ýkincisi ise devreyi lider bitirmek adýna kazanmak þarttý ve alýnacak üç puan camiaya, taraftara bayram hediyesi olacaktý...
... Galatasaraylý futbolcularýn bedenleri sahada, ruhlarý ise tatildeydi. Sarý-kýrmýzýlýlar Ankara'ya sanki lütfen gelmiþlerdi. Ben böyle kötü bir Galatasaray izlemedim...
... Ben böyle baþa böyle traþ diyorum. Kalli en kritik maçta bir gün dahi Ýstanbul'da kalmayýp Almanya'ya gidiyor. Bir gün önce de yaptýðý toplantýda oyuncularýna "Ýlk yarý gösterdiðiniz baþarýdan dolayý sizi kutluyorum" diyor. Bu neyin baþarýsý... UEFA'da Bordeaux'nun ipi ile tur atlamýþsýn, OFTAÞ'a takýlýp ilk yarýyý üçüncü bitirmiþsin. Ama Kalli'de suç deðil. Onu göreve getirenler ve arkasýnda duranlar suçlu. Almanya'ya gidiyorsa Kalli, Ankara'ya da gidebilirdi. En azýndan takýmýna "Hastayým ama sizi yalnýz býrakmýyorum" diyebilirdi.
AZÝZ ÜSTEL: AVRUPA'NIN KRALI! (FOTOMAÇ)
Tribünden 2000 yýlýnda bu yana baðýrýlýyor 'Avrupa'nýn kralý olduk' diye. Ama 6 yýlda Galatasaray, Avrupa krallýðýndan Mecidiyeköy kabadayýlýðýna düþtü. Wien karþýsýnda tel tel dökülen Galatasaray, Bordeaux sayesinde UEFA'da bir üst tura çýktý. Dün akþam Bordeaux yoktu ki Galatasaray'ý OFTAÞ'tan kurtarsýn. Ben 40 yýla yakýn bir süredir Galatasaray'ý seyrederim. Ama bu yýlýn son aylarýnda izlediðim Galatasaray kadar kötü bir takým hiçbir zaman görmedim. Sahada dökülenini, futbol bilmezini, insaný sýkýntýdan delirtenini hatýrlamýyorum.
EMRAH KAYALIOÐLU: YAPTIRANA BAK! (SABAH)
Galatasaray'ýn son dönemdeki tutuk, verimsiz futbolu dün Gençlerbirliði Oftaþ karþýsýnda iyice kalitesizleþerek devam edince, yýlý lider bitirme rüyasý da gerçeðe dönüþemedi. Bugün, Galatasaray Teknik Direktörü Feldkamp'ýn Ankara'daki maça hasta olduðu için gitmeyip dün Almanya'ya uçmasýna yönelik eleþtiriler olacak. Ama bence bu noktadan sonra Kalli eleþtirilemez. Bir söz vardýr; "Yapana deðil, yaptýrana bak" diye... Kalli, bu noktaya bir günde gelmedi ki!...
... Galatasaray için dünün tek kazancý var: Artýk "Kral çýplak!" Görene, görmeyi becerebilene, görmeyi isteyene!
GÖKMEN ÖZDENAK: DEDEEEE HASTA! (FANATÝK)
Galatasaray'da yaþananlar skandal... Kalli seçimiyle bu konuda uzman olan kiþilerin ben de dahil, Alman hocanýn tribünde sportif direktör olarak tercih edilmesine "doðru" ancak saha içinde olmasýna "yanlýþ" dedik. Bu yükü kaldýramayacaðýný da söyledik. Sezon baþýndan bu yana antrenmanlarda ve basýn toplantýlarýnda Kalli'nin büyük gayret göstererek yaþýndan dolayý eleþtirilmesi sonucunda rahatsýzlýk duydu ki, genç ve sempatik tavýrlarla, ‘Benim vücut dilim yaþýmdan daha genç’ gayreti içinde oldu. Zaten Beþiktaþ'ta iken de hastalýk nedenleriyle ülkesine geri dönmüþtü. Bunlar bilinirken, bu dedeyi (!) kaldýramayacaðý yükün altýna sokmak kimin fikriydi? Merak ediyorum. Þunu biliyorum ki, Kalli, Galatasaray yönetiminin ýsrarýyla sahaya çýktý.
Galatasaray, dedeleriyle birlikte þu andan itibaren hasta durumdadýr. Sorunlarý çözmek yerine erteleyerek yaþamak ne kazandýracak?.. Onu da merak ediyorum.
GÖKMEN ÖZDEMÝR: TRAJEDÝ!.. (VATAN)
G.Saray'ýn pili bitti. Sezona enerjik, çok koþan ve yeniliðin getirdiði heyecanla umutlu baþlayan G.Saray, ilerleyen haftalarda en ufak bir geliþim gösteremedi. A.Wien ve OFTAÞ maçlarýndaki futbol da bunun en büyük göstergesiydi. Ýnançsýz, heyecansýz, yorgun, acemice bir futbol izledik. 74 yaþýndaki Feldkamp takýmýn baþýna getirilirken "Akýl yaþta deðil baþtadýr" diyenleri 2007'nin final maçlarýný hasta yataðýnda izleyen Alman hoca için yorum yapmaya davet ediyorum. G.Saray'ý 'baþsýz' býrakan hastalýk da Parkinson, Alzheimer gibi yaþýnýn gerektirdikleri deðil, bizim bildiðimiz grip! Kuþ gribi de deðil, kurt gribi! G.Saray'ýn komikliklerine yeni bir sayfa katan Feldkamp'ý ve onu para harcanarak kurulan takýmýn baþýna getirenleri tekrar tebrik etmek istiyorum...

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri