Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0

Sonuçlar: Kurbaný Kesecekmisiniz Yoksa Baðýþ Mý Yapacaksýnýz?

Katýlýmcý sayýsý
312. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Kurban Kesecem

271 86.86%
  • Baðýþ Yapacam

41 13.14%
Sayfa 1/4 1234 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 10 arasý

Konu: Kurbaný Kesecekmisiniz? Yoksa Baðýþ Mý Yapacaksýnýz?

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Icon2 Kurbaný Kesecekmisiniz? Yoksa Baðýþ Mý Yapacaksýnýz?

Bu haftaki konumuz yine gunde konularýndan.Kurban Bayramý ile ilgili.Son zamandalarda cogu insanýmýz kurbanlarýný bagýs yoluyla derneklere yardým kuruluþlarýna vermektedir.

Ama bazý din alimleri kurban kesiminde bagýs yolunu degil kendiniz kesin demektedirler ve akýllarda bir þüphe dogurmuþtur.Bu hafta hem bayram hemde bu konu hakkýnda 1 hafta boyunca konusalým dedik

Tum uyelerin oylarýný ve yorumlarýný bekliyoruz
    Konu Simba tarafýndan (16-12-2007 Saat 00:33 ) deðiþtirilmiþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

kurbanla ilgili olarak bu linkler faydalý olur sanýrým.okumakta fayda vardýr

Konu pencere77 tarafýndan (16-12-2007 Saat 01:23 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: diyanetin web sayfasý eklenmiþtir

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Valla ben baðýs yolunu secmeyenlerdenim

Kullanýcý Bilgi Menüsü

aslýnda en güzeli bilyorsan kendin kesecen evdeki çoluk cocuk görecek tadýna varcak kurban ibadetinin.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý pencere77 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    aslýnda en güzeli bilyorsan kendin kesecen evdeki çoluk cocuk görecek tadýna varcak kurban ibadetinin.
    Bencede:45:

Kullanýcý Bilgi Menüsü

aslýnda biraz enteresan bi durum var...piyasaya baktýðýnýzda büyük þehirlerde kurban iþi 300 YTL'den aþaðý olmaz...ancak bazý dernekler 210-220 gibi fiyatlar veriyorlar...ya kesim iþini kars-erzurum gibi fiyatlarýn düþük olduðu þehirlerde yapýyorlar,yada insanlarýn hislerini istismar ederek filim fýrýldak çeviriyorlar...dolayýsýylada kurban kestirecek kiþiler kendi gözlerinin önünde bu iþi yaptýrýp baðýþlayacaklarsada kendi elleriyle baðýþlasýnlar..yada kestirmek istemiyorlar ve para yardýmý olarak yapmayý düþünüyorlarsada (ki bunun tartýþmasý uzar gider;dinen uygunmudur deðilmidir diye ki mevzumuz bu deðil) götürüp derneklere vermek yerine bildikleri bi fakire elden vermeleri bence daha münasip...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý bulletfromhell Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    aslýnda biraz enteresan bi durum var...piyasaya baktýðýnýzda büyük þehirlerde kurban iþi 300 YTL'den aþaðý olmaz...ancak bazý dernekler 210-220 gibi fiyatlar veriyorlar...ya kesim iþini kars-erzurum gibi fiyatlarýn düþük olduðu þehirlerde yapýyorlar,yada insanlarýn hislerini istismar ederek filim fýrýldak çeviriyorlar...dolayýsýylada kurban kestirecek kiþiler kendi gözlerinin önünde bu iþi yaptýrýp baðýþlayacaklarsada kendi elleriyle baðýþlasýnlar..yada kestirmek istemiyorlar ve para yardýmý olarak yapmayý düþünüyorlarsada (ki bunun tartýþmasý uzar gider;dinen uygunmudur deðilmidir diye ki mevzumuz bu deðil) götürüp derneklere vermek yerine bildikleri bi fakire elden vermeleri bence daha münasip...
    kýrmýzýyla belirttiðim yerin cevabý 2 nolu meajda 4 nolu linkte verilmiþtir.link aþaðýdadýr tekrar

210-220 fiyatýna gelince doðudan toptan hayvanlarý almak elbette hesaplý olur.bazý dernekler binlerce kurbanlýk hayvan alýyor.bizler gibi 1 tane veya 2 tane deðil.
    bu dernekler fýrýldak çevirmiyor sizin tabirinizle.istersen gidip gönüllü olarak yardýmcý olabilrsin istiyorsan.memnunolurlar o derneklerde.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

keseceðimiz kurbaný çevremizdeki muhtaç insanlara daðýtýlýrsa daha çok hayýrlý olur. kurban yerine para baðýþý bence uygun deðildir..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý pencere77 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    kýrmýzýyla belirttiðim yerin cevabý 2 nolu meajda 4 nolu linkte verilmiþtir.link aþaðýdadýr tekrar

210-220 fiyatýna gelince doðudan toptan hayvanlarý almak elbette hesaplý olur.bazý dernekler binlerce kurbanlýk hayvan alýyor.bizler gibi 1 tane veya 2 tane deðil.
    bu dernekler fýrýldak çevirmiyor sizin tabirinizle.istersen gidip gönüllü olarak yardýmcý olabilrsin istiyorsan.memnunolurlar o derneklerde.
    ustacým benim sizinle polemiðe girmek gibi bi derdimde yok,sizin bana link vermenizede gerek yok...rica edersem bi daha benim mesajýma alýntý yaparak beni ve sözlerimi kendinize muhatap almazsanýz çok memnun olurum...mübarek günler öncesi bu insani isteðimi kýrmayacaðýnýzý temenni ediyorum...selametle

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý bulletfromhell Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    ustacým benim sizinle polemiðe girmek gibi bi derdimde yok,sizin bana link vermenizede gerek yok...rica edersem bi daha benim mesajýma alýntý yaparak beni ve sözlerimi kendinize muhatap almazsanýz çok memnun olurum...mübarek günler öncesi bu insani isteðimi kýrmayacaðýnýzý temenni ediyorum...selametle
    þunu belirtmek gerek.dinde bana göre sana göre si olmaz.biliyorsun ki birisi hasta olsa herkes doktor kesilir çeþitli ilaç önerileri sunar.dini konulardada durum böyle. diyanetin yayýnlarý , ilmihaller varken oralardan okuyup öðrenmek varken kendi doðrularýmýzý dinin içine katmamaya gayret göstermek gerek diye düþünüyorum.
    polemiðe girmeye gerek yok zaten.ben o linkleri özellikle verdim ki içimizde bazý konularý yanlýþ bilenler varsa doðrularý okuyarak öðrensin diye(bu lafýmý üstünüze alýnmayýn.genel bir ifade olarak kulllandým) çünkü bizler herþeyi tam ve doðru olarak bilemeyiz,bilmemizde mümkün deðil zaten.
    sizin yazdýklarýnýz tüm forum üyelerine yöneliktir.

NOT:size karþý bir art niyet taþýmadýðýmý belirtmekte fayda var diye düþünüyorum.alýntý yaptýðým la ilgli olarakta þunu belirteyim. yazýlanlar benim fikrim deðil.dini konularda söz sahibi olanlarýn yazýlarý.zaten kaynakta belirtmiþim.

sevgilerle iyi geceler
    Konu pencere77 tarafýndan (16-12-2007 Saat 01:11 ) deðiþtirilmiþtir.

Sayfa 1/4 1234 SonSon

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri