Amca torununu danýþmaný yaptý.

Devlet Bakaný Mehmet Þimþek, amcasýnýn torunu Veysi Þimþek’i danýþmaný olarak atadý.

Veysi Þimþek, üzerinde Türk bayraðý ile "TC Baþbakanlýk Devlet Bakaný Mehmet Þimþek" ibaresi bulunan, arkalý önlü Türkçe-Ýngilizce "danýþman" kartviziti bastýrdý. Bakan Þimþek’in siyasi iþ ve iliþkileriyle ilgilenen Veysi Þimþek, babasýnýn vefatýnýn ardýndan Bakan Mehmet Þimþek’in aðabeyleriyle birlikte eðitimini sürdürmesine yardýmcý olan amcaoðlu Hamit Þimþek’in oðlu.

KÖYLÜSÜYÜM
Veysi Þimþek, "Mehmet Þimþek akrabanýz mý sorumuza", "Hayýr köylüm" yanýtýný verdi. Babasý Hamit Þimþek ile Bakan Þimþek arasýnda akrabalýk olup olmadýðý sorusuna ise "Küçük yerlerde herkes birbiriyle hýsýmdýr. Akrabalýklar da bir yerlerde çakýþýr. Önemli olan sayýn bakanýn baþarýlý olmasý. Biz mutfaktayýz" diyerek açýk bir yanýt vermedi. Arýca Köyü Muhtarý Mehmet Emin Turan Hürriyet’e, "Veysi Þimþek, Mehmet’in amcasýnýn torunudur" dedi. Veysi Þimþek’in "köylüm" dediði Mehmet Þimþek ile akrabalýk iliþkisi, Mehmet Þimþek’in bakanlýða getirilmesini ardýndan amcaoðlu Hamit Þimþek’in 30 Aðustos 2007’de Cihan Haber Ajansý’na verdiði röportajda ortaya çýkýyor. Mehmet Þimþek’in amcaoðlu Hamit Þimþek, "Allah’a çok þükür bu günleri de gördüm. Þimdi oðlumu onun danýþmaný olarak Meclis’e gönderdim. Ýkisine tavsiyem, ülkemiz için hayýrlý iþler yapmalarý" demiþti.

ECEVÝT ALEYHÝNE DAVA
Daha önce Batman’da bilgisayar satýþ bayiliði yapan Veysi Þimþek, 2001 krizinde esnaf olarak zarara uðradýðý gerekçesiyle, dönemin Baþbakaný Bülent Ecevit ile Baþbakan Yardýmcýsý Hüsamettin Özkan aleyhine tazminat davasý açmýþtý. Altý yýl önce açýlan bu davada mahkeme yetkisizlik kararý vermiþti. Bir dönem Batman Doða ve Kültür Derneði Baþkanlýðý da yapan Veysi Þimþek, Hasankeyf’e dikkat çeken etkinliklerde yer aldý. Veysi Þimþek, Merril Lynch’de çalýþtýðý dönemde Mehmet Þimþek’in yanýna Londra’ya da gitti.

AÐABEY DE TERFÝ ETTÝ
Bakan Þimþek’in ilköðretim müfettiþi olan ve eðitiminde büyük payý olan aðabeylerinden Selahattin Þimþek ise Mehmet Þimþek’in bakan olmasýndan kýsa bir süre sonra Iðdýr Milli Eðitim Müdürlüðü’ne atandý.

Alýntý..