Teşekkur Teşekkur:  0
Beğeni Beğeni:  0
58 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Ağzı Sulananlar Karnı acıkanlar buraya!!

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
  1. #1

    Kullanıcı Bilgi Menüsü

    Fun 001 Ağzı Sulananlar Karnı acıkanlar buraya!!

    bundan böyle hergün elimden geldiği kadarıyla sizleri bazı yemeklerle haşır neşir yapacagım
    yemek yapmak ustalık işidir ama dahada önemlisi o yemeği yapmayı gönülden istemektir

    size bu akşam basit akdeniz yemeklerinden bir salata örneği vereyim yarın daha değişik yemeklerle devam ederiz

    malzemeler:
    2 orta boy patates
    1 çay bardağı bezelye
    2 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
    1 tatlı kaşığı sıvıyağ,
    Tuz

    patatess ve bezelyeleri ayrı ayrı kaplarda kısık ateşte iyice haşlayın (tuz eklemeden) haşlanmış patatesleri ve kaşar peyniri küp küp doğrayın bütün malzemeleri bir kaba koyarak yag ve tuz ekleyerek servise sunun (forum başında agır yemek yiyip sızmamak için)

    gerçekten güzel bir akdeniz salatası ben otelde yazın bu salatayı bol bol yapıyorum akşamları hafif hafif yenecek bir salata çeşidi tavsiye ederim
    Afiyet olsun

    şakşuka:
    2 adet patlıcan
    az biraz dolmalık biber
    az biraz sivri biber
    1 yumurta
    yarım kilo domates
    1 çay bardagı zeytinyağı

    biberleri küçük küçük doğrayacaksın zeytinyagında iyice kavuracaksın patlıcanı kuşbaşı şeklinde dograyıp biberin içine atacaksın kavuracaksın domatesi rendeleyip üzerine ilave edeceksin 10 dakika hafif hafif döndür yumurtayıda ilave edip 2 dakika sonra indir sonrada afiyet olsun

    Hamsi bugulama
    işte sizlere haftasonu için başka bir tarifle daha karşınızdayım hamsi buğulama

    1 Kg hamsi
    3 Adet soğan
    1 Adet limon
    3 Adet domates
    2 Kahve fincanı zeytinyağı
    1 Demet maydanoz
    Tuz, karabiber
    1 Çay bardağı su
    1 Adet alüminyum folyo

    sevgili forumcular hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp bol suda iyice yıkayın
    hafifçe yagladıgınız tepsilere hamsileri agzınız sulana sulana dizin
    üzerine soganları dizin ama halka halka olsun
    üzerine maydanoz ve domatesleri sırayla dizin
    En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin
    Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin.
    en sonunda tepsinin agzını aliminyum folyo ile kapatarak fırına verin ve pişmesini bekleyin bu arada foruma arada sırada göz atınki yazılanlar gözünüzden kaçmasın
    bu arada başka biriside salata yapsında bol yeşillikle götürün hamsileri
    Afiyet olsun...
    Konu Aşçı-cemo tarafından (29-12-2007 Saat 17:26 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •