brokoliyi bende çok severim ama iyice haşlanamsı lazım yoksa otsu otsu tat veriyor yerken
selametle
Teşekkur: 0
Beğeni: 0
brokoliyi bende çok severim ama iyice haşlanamsı lazım yoksa otsu otsu tat veriyor yerken
selametle
süper Teklif sende üye ol sende kazan!!!!
İşte Davet Linkin!!
http://www.superteklif.com/SuperUye/...9-f6001b6878a1
işte sizlere haftasonu için başka bir tarifle daha karşınızdayım hamsi buğulama
1 Kg hamsi
3 Adet soğan
1 Adet limon
3 Adet domates
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 Çay bardağı su
1 Adet alüminyum folyo
sevgili forumcular hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp bol suda iyice yıkayın
hafifçe yagladıgınız tepsilere hamsileri agzınız sulana sulana dizin
üzerine soganları dizin ama halka halka olsun
üzerine maydanoz ve domatesleri sırayla dizin
En üste limon dilimlerini ara ara yerleştirin
Tuz ve karabiberini ilave edip 1 çay bardağı suyu da koyduktan sonra üzerine 2 kahve fincanı zeytinyağını gezdirin.
en sonunda tepsinin agzını aliminyum folyo ile kapatarak fırına verin ve pişmesini bekleyin bu arada foruma arada sırada göz atınki yazılanlar gözünüzden kaçmasın
bu arada başka biriside salata yapsında bol yeşillikle götürün hamsileri
Afiyet olsun...
forumda eski bi üye vardı umsado isminde ...o da süper yemek tarifleri veriyodu...arkadaş onun yerine aday....![]()
işte sizlere farklı bir patlıcan yemeği daha
1 kg. patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet sivribiber
1 kase bezelye
200 gr. sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydanoz
Tuz
Kekik
pul biber
karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr. kaşar peyniri rendesi
kızartmak için ay çiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
patlıcanları güzelce soyup tuzlu suda 20 dakika bekletin sonra iyice yıkayın 2 kaşık margarini hemen eritin tavuk etlerini kızarmış tencereye atın iyice soteleyin arkasına küp küp dogranmış bezelyeleri patataesleri ve havuçları ekleyin ateşte 5 dakika pişirin tencerenin kapagını kapatıp hiç su koymadan 10 dakika kadar pişirin sebzeleri İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiber koyup harmanlayın. Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun. 1 kaşık salçayı 1 bardak suyla ezin. Patlıcanların olduğu tepsiye dökün. Üzerine alüminyum folyo kapatın. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kasar peyniri rendeleyip servisleyin herkese afiyet olsun forum dostlarım
bu otelde çok sık yaptıgım bir yemektir yapabilene süper bir damak keyfi verir![]()
Sağol cemo. Patlıcanların şimdi pek tadı yol ama yazın yaparız.
evet patlıcanlı iyi olurdu.
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri