işte sizlere farklı bir patlıcan yemeği daha
1 kg. patlıcan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 adet sivribiber
1 kase bezelye
200 gr. sotelik doğranmış tavuk eti
Yarım demet dereotu ve maydanoz
Tuz
Kekik
pul biber
karabiber
1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gr. kaşar peyniri rendesi
kızartmak için ay çiçek yağı
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
patlıcanları güzelce soyup tuzlu suda 20 dakika bekletin sonra iyice yıkayın 2 kaşık margarini hemen eritin tavuk etlerini kızarmış tencereye atın iyice soteleyin arkasına küp küp dogranmış bezelyeleri patataesleri ve havuçları ekleyin ateşte 5 dakika pişirin tencerenin kapagını kapatıp hiç su koymadan 10 dakika kadar pişirin sebzeleri İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiber koyup harmanlayın. Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun. 1 kaşık salçayı 1 bardak suyla ezin. Patlıcanların olduğu tepsiye dökün. Üzerine alüminyum folyo kapatın. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kasar peyniri rendeleyip servisleyin herkese afiyet olsun forum dostlarım
bu otelde çok sık yaptıgım bir yemektir yapabilene süper bir damak keyfi verir![]()


Teşekkur:
Beğeni: 

Alıntı

Yer imleri