sevgili supersatforum okuyucuları
şimdi sizlere kabak tatlısı tarifi verecegim malum ramazan yaklaşıyor evde yaparsınız
Yapılışı

Kabakların kabuklarını soyup küçük parçalar halinde kesin, yıkayın. Tencereye bir sıra kabak dizin, üzerine kabakların her tarafına gelecek şekilde şeker serpin ben otelde yapıyorum turistler bayılıyor. Bu şekilde bir kat şeker, bir kat kabak olacak şekilde döşeyin. Tencerenin ağzını kapatıp, altını yakın ve kısık ateşte pişmeye bırakın, bir müddet sonra kabaklar suyunu verecektir, bu suyunu tekrar çekene kadar pişirmeye devam edin. Pişmesine yakın üzerine biraz daha şeker serpiştirin. Bu daha parlak bir görünüm almasını sağlayacaktır. Piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince servis tabağına alın, aralara ve üzerine ceviz içi ile Hindistan cevizi serpin. Eğer tencerede tatlının şerbetinden kalmışsa az da olsa, onu da üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.