Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
7 sonuçtan 1 ile 7 arasý

Konu: Atatürk'ün Türk'ü tarifi

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Atatürk'ün Türk'ü tarifi

Yüce atamýzýn Türk'ü tarifi

Bu memleket,
    Dünya’nýn beklemediði,
    Asla ümid etmediði
    Bir müstesna mevcudiyetin
    Yüksek tecellisine yüksek sahne oldu.
    Bu sahne yedi bin senelik en aþaðý bir Türk beþiðidir.
    Beþik tabiatýn rüzgarlarýyla sallandý;
    Beþiðin içindeki çocuk tabiatýn yaðmurlarýyla yýkandý,
    O çocuk
    Tabiatýn þimþeklerinden,yýldýrýmlarýndan,kasýrgalarýndan
    Evvela korkar gibi oldu;
    Sonra onlara alýþtý;
    Onlarý tabiatýn babasý tanýdý onlarýn oðlu oldu.
    Bir gün o tabiat çocuðu tabiat oldu;
    Þimþek,yýldýrým,güneþ oldu,Türk oldu.
    Türk budur.
    Yýldýrýmdýr,kasýrgadýr,dünyayý aydýnlatan güneþtir.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

ibalaban dostum cok güzel konu paylaþýmý icin teþkkürler ama bu sözleri aldýgýn yerin kaynagýnýda alt tarafa yazarsan daha iyi olur.. tartýþmalar olabilir saygýlar..

Kullanýcý Bilgi Menüsü

A29

Alýntý DEJAVU®42 Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    ibalaban dostum cok güzel konu paylaþýmý icin teþkkürler ama bu sözleri aldýgýn yerin kaynagýnýda alt tarafa yazarsan daha iyi olur.. tartýþmalar olabilir saygýlar..
    Sen kafaný yorma arkadaþým ben 27 yýllýk sýnýf öðretmeniyim artýk neyi savunacaðýmýzý þaþýrdýk. Sizde tedirginsiniz. Atatürk'ü savunmaktan, adýný söylemekten, rozetini takmaktan korkar olduk. Ben büyük önderimi bu bayraðý ve vatan sýnýrlarýný savunamayacaksam dökülen kanlara yazýk olmaz mý? Onlarýn kemikleri sýzlamaz mý? Çanakkale'de þehit düþmüþ bir þehidimiz kalkýpta yuh size ben bu emperyalistleri geçirmemek için kanýmý akýttým yaþama veda ettim sen onlara topraklarýmýzý satmýþsýn, ekonominin büyüklerini onlara kaptýrmýþsýn derse ben ne derim? Ulusal Kurtuluþ Savaþýnda kanýný akýtan þehit düþen bir vatan þehidimiz ben bunlarý denize dökene kadar kovaladým denize döktüm sen bu ülkeyi parselleyip sattýn. derse ben ne derim. Her Türk evladý Önce Çanakkaleyi gezecek görecek (turist gibi deðil), Ankara'da 1. Meclis Binasýný oradan 2. meclis Binasýný gezecek görecek, sonra da Anýtkabiri gezecek görecek. Ondan sonra Bu vatanýn, bu ayyýldýzlý bayraðýn, Atatürk'ün deðerini anlayacak. Bu topraklarda özgürce yaþadýðý ve özgürce vataný kurtaran büyük önder Atatürk'e dil uzattýðý için içi sýzlayacak. Ben hergün sýnýfýma girdiðimde 10. yýl marþý, Atatürk'ün Gençliðe Hitabesi'ni bilgisayardan dinletiyorum. Hiç olmazsa görevimi böyle yerine getirmeye çalýþýyorum. Yukarýdaki alýntý yazý Atatürk'ün kendi sözleridir. Ayrýca bende ayný þeyleri, sende ayný þeyleri söyler, söylerdik.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Alýntý ibalaban Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Sen kafaný yorma arkadaþým ben 27 yýllýk sýnýf öðretmeniyim artýk neyi savunacaðýmýzý þaþýrdýk. Sizde tedirginsiniz. Atatürk'ü savunmaktan, adýný söylemekten, rozetini takmaktan korkar olduk. Ben büyük önderimi bu bayraðý ve vatan sýnýrlarýný savunamayacaksam dökülen kanlara yazýk olmaz mý? Onlarýn kemikleri sýzlamaz mý? Çanakkale'de þehit düþmüþ bir þehidimiz kalkýpta yuh size ben bu emperyalistleri geçirmemek için kanýmý akýttým yaþama veda ettim sen onlara topraklarýmýzý satmýþsýn, ekonominin büyüklerini onlara kaptýrmýþsýn derse ben ne derim? Ulusal Kurtuluþ Savaþýnda kanýný akýtan þehit düþen bir vatan þehidimiz ben bunlarý denize dökene kadar kovaladým denize döktüm sen bu ülkeyi parselleyip sattýn. derse ben ne derim. Her Türk evladý Önce Çanakkaleyi gezecek görecek (turist gibi deðil), Ankara'da 1. Meclis Binasýný oradan 2. meclis Binasýný gezecek görecek, sonra da Anýtkabiri gezecek görecek. Ondan sonra Bu vatanýn, bu ayyýldýzlý bayraðýn, Atatürk'ün deðerini anlayacak. Bu topraklarda özgürce yaþadýðý ve özgürce vataný kurtaran büyük önder Atatürk'e dil uzattýðý için içi sýzlayacak. Ben hergün sýnýfýma girdiðimde 10. yýl marþý, Atatürk'ün Gençliðe Hitabesi'ni bilgisayardan dinletiyorum. Hiç olmazsa görevimi böyle yerine getirmeye çalýþýyorum. Yukarýdaki alýntý yazý Atatürk'ün kendi sözleridir. Ayrýca bende ayný þeyleri, sende ayný þeyleri söyler, söylerdik.
    Cok güzel yazmýþsýn hocam ellerine saglýk paylasým için tskler...

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ne ararsýn Tanrý ile aramda
    Sen kimsin ki orucumu sorarsýn?
    Hakikaten gözün yoksa haramda
    Baþý açýða neden türban sorarsýn?

Raký, þarap içiyorsam sana ne
    Yoksa sana bir zararý, içerim
    Ýkimiz de gelsek kýldan köprüye
    Ben dürüstsem sarhoþken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet
    Yatýp kalkýp Atatürk'e dua et...
    Senin gibi dürzülerin yüzünden
    Dininden de soðuyacak bu millet.

Ýþgaldeki hali sakýn unutma
    Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
    Sen anandan yine çýkardýn amma
    Baban kimdi bilemezdin ******

Atatürke dil uzatanlara !

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ellerinize, yüreklerinize saðlýk arkadaþlar paylaþým için. Saðolun, varolun.
    Saygýlar.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

teþekkürler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri