bana yardımcı olun bir dizüstü sahibi olalım dedik format atamıyorum bu ne anlama geliyor yardımlarınız için teşekkürler
Teşekkur: 0
bana yardımcı olun bir dizüstü sahibi olalım dedik format atamıyorum bu ne anlama geliyor yardımlarınız için teşekkürler
işletim sistemi cdn sağlamsa önce biostan cd romu göster .
ayrıca bazı laptoplarda format atılmaması için biostan boot kapalıdır.aktif hale getirmen gerekir.
seninki bu dedikler,me benziyor
Bios girmek için bilgisayar açılırken del tuşuna bir kaç sefer basıldığında bios bölümüne girersiniz.Zaten bilgisayar açılırken ekranda hangi tuş ile bios girileceği yazar.Bu bölümden Boot yapmat için Cd rom öne alınız.Birde sisteminizde HDD disablet yani kapalı gözükküyor.Bunu İlgili bölümden Enablet yanı açık yapıp sisteme kayıt yapınız.
cevap için teşekkürler ben buna bir arkadaştan boot cdsiyle acıyordum fdisk filan cektim görebiliyordum hardiski şuanda göremiyorum açılmıyor hiç bişey sadece ilk(üsteki) resimlerdeki hata veriyor ben de boot cdye acık
![]()
Degişik x-p cd leri ile yükleme yapmaya çalış.
Biosda Hdd yi görmen gerekiyor.Bios Bölümünde Hdd ayarları ile ilgili başka bölümler vardır.Buradan Hdd yi enablet yapınız.Bios ayarlarını Fabrika ayarlarına yani resetleyebilirsiniz.Bilgisayarınızda Sata Hdd varsa Raid driveri yüklemeniz gerekebilir.Yeni X-P cd leri var.Cd içerisinde Raid driverleri yüklenmiş, Bu cd lerden bulmaya çalışınız.
adakoğlu teşekkürler her dediğini denedim bunun işletim sistemi windows 98 fat 32ydi xp atabilmek için ntfs lazım galiba onuda yapabiliyordum denedim 10 tane cd ama olmadı şimdi biosu hep kitledi galiba anlamadım kafayı yiyecem işlemcisi güzel olmasa sallayacam p 3 800 düşüncelerini yazdığın için teşekkürler tekrardan
Konu lordlordleon tarafından (27-12-2007 Saat 12:20 ) değiştirilmiştir.
pm cevap yoladım pm ıncele
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri