Talabani'den DTP'lilere þok sözler
"AKP'ye karþý savaþmak, Kürt halkýnýn çýkarlarýna karþý savaþmaktýr"
Irak Cumhurbaþkaný Talabani, Türkiye'deki Kürt sorunuyla ilgili önemli bir stratejiyi dile getirdi: “Türkiye Kürtleri, kendi geleceði için Erdoðan'a destek vermeli...” ve kendisini ziyarete giden DTP'lilere "Ak Parti'ye karþý savaþmak, Kürt halkýnýn çýkarlarýna karþý savaþmaktýr" dedi.
ERDOÐAN'A DÜÞMANLIK TÜRK HALKINA DÜÞMANLIKTIR
Bence Sayýn Erdoðan Türkiye'de çok büyük bir demokratikleþme projesine önderlik ediyor. Bu demokratikleþme süreci sadece Türkiye'nin çýkarýna deðildir; ayný zamanda Irak'ýn, Kürt Yönetimi’nin de ve genelde Ortadoðu'nun da çýkarýnadýr. Ýnanýyorum ki Cumhurbaþkaný Gül ve Baþbakan Erdoðan'ýn birlikte yürüttükleri bu demokratikleþme projesinin baþarýsý, hepimizin baþarýsý olacaktýr. Benim fikrime göre, Erdoðan'a ve Hükümetine düþmanlýk yapmak, Türk halkýna ve demokrasiye düþmanlýk yapmak demektir. ABD Baþkanýna da söyledim, ABD kongresinde yaptýðým konuþmada da belirttim. (...) Türkiye'yi AB'nin dýþýnda tutmak, demokrasiye düþmanlýktýr.
DTP'LÝLERÝN BEKLEMEDÝÐÝ SÖZLER
Demin ki düþüncelerimin hepsini PKK ile görüþmeye giden herkese de söylüyorum. Diyorum ki PKK'ya söyleyiniz, savaþ çözüm deðildir. AK Parti Hükümetine karþý savaþmak, Kürt halkýnýn çýkarlarýna karþý savaþmak demektir. Benimle görüþmeye gelen DTP'lilere de bunu söyledim. Baþbakan Erdoðan sorunu çözmek istiyor, ama sýkýntýlarý ve zorluklarý var. Erdoðan'ýn yürüttüðü demokratikleþme çabalarýný engelleyenlerin çýkarttýklarý sýkýntýlar kadar PKK'dan kaynaklý sýkýntýlarý da var. O yüzden Erdoðan'a karþý sabýrlý olmamýz lazým. Ama demokratik süreci koþulsuz bir biçimde desteklersek iþte o zaman problemler kendiliðinden çözülür. Ben diyorum ki Erdoðan'ýn baþlattýðý demokratikleþme sürecini desteklememiz lazým.
PKK'YI SÝYASET BÝTÝRÝR
Bölgedeki bazý ülkeler PKK'ya hem destek veriyor, hem de PKK'yý bize karþý kullanma yoluna gidiyor. Bir de Ýrlanda örneði var. Ýngiltere onca askeri gücüne raðmen Ýrlanda sorununu savaþla çözemedi. Demem o ki, PKK tek baþýna savaþla bitirilemez. Bu sorunu siyaseten çözerseniz PKK da kendiliðinden biter.
ERDOÐAN'A DESTEK VERSÝNLER
Irak için Þii lider Ayetullah Sistani nasýl büyük bir nimet ise Erdoðan da Türkiye için büyük bir nimettir... Türk halkýnýn Erdoðan'ýn kýymetini bilmesini ve onun sürdürdüðü demokratikleþme sürecine katký sunmasýný diliyorum. Türkiye'nin Kürtlerine gelince, onlara diyeceðim þu ki, Erdoðan Hükümetini desteklesinler. Türkiye Kürtleri kendi gelecekleri için Erdoðan'ý desteklemelidirler.
Habertürk...

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý

Yer imleri