Otomobil Uçar Gider
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bir Ýngiliz Mucit, Trafik Sýkýþýklýðýndan Bunalanlar Ýçin, James Bond Filminden Esinlenerek Hem Karada Gidebilen, Hem de Uçabilen Bir Otomobil Yaptý.


Bir Ýngiliz mucit, trafik sýkýþýklýðýndan bunalanlar için, James Bond filminden esinlenerek hem karada gidebilen, hem de uçabilen bir otomobil yaptý.

ÝNGÝLTERE’de PAL-V (Personel hava ve kara aracý) adý verilen üç tekerlekli uçan otomobil üretildi. John Bakker adlý mucit tarafýndan, "Ýnsan iki kere yaþar" adlý James Bond filminden esinlenilerek üretilen araç, trafik sýkýþýklýðýndan bunalanlar için birebir.

1200 metre yükseliyor

Karada saatte 200 km hýzla giden araç, trafik sýkýþtýðý an, tavanýnda gizlenmiþ katlanabilir pervanenin devreye girmesiyle, 1200 m. kadar yükselerek serbest noktalara geçiþ yapabiliyor. Bu aracý kullanmak için, normal sürücü ehliyetinin yaný sýra, sadece 10-20 saat eðitimle alýnabilen amatör pilot ehliyeti de gerekiyor. 02.01.2008 02:21 [1160122]