Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: Kýzýlýrmak Buz Tuttu

Kullanýcý Bilgi Menüsü

A29 Kýzýlýrmak Buz Tuttu

Kýzýlýrmak Buz Tuttu
    Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir. Soðuk Hava Nedeniyle Kýzýlýrmak'ýn Sivas Merkezden Geçen Bazý Kesimleri Buz Tuttu. Bütün Yurdu Etkisi Altýna Alan Soðuk Hava Karadeniz'e Dökülen Türkiye'nin En Uzun Nehri Kýzýlýrmak'ý Dondurdu.

Soðuk hava nedeniyle Kýzýlýrmak'ýn Sivas merkezden geçen bazý kesimleri buz tuttu. Bütün yurdu etkisi altýna alan soðuk hava Sivas'tan doðan ve Karadeniz'e dökülen Türkiye'nin en uzun nehri Kýzýlýrmak'ý dondurdu.

Ýmranlý ilçesindeki Kýzýldað'dan doðduðu için bu isimle anýlan Kýzýlýrmak'ýn Sivas bölümündeki bazý kýsýmlarý, son günlerde etkili olan soðuk hava nedeniyle kýsmen buz tuttu. Özellikle nehir kenarýnda suyun üstünde yaklaþýk 4 santim kalýnlýðýnda buz oluþtu.

Irmaðýn durgun aktýðý yerler tamamen buz örtüsü ile kaplanýrken, akýntýnýn yoðun olduðu kýsýmlar ise kýsmen buzlandý. Kentte hava sýcaklýðý son 3 gündür eksi 10'larda seyrediyor. Meteorolojiden alýnan bilgilere göre, Sivas'ta perþembe, cuma ve cumartesi günleri kar yaðmasý bekleniyor. En düþük sýcaklýðýn eksi 9 ile 7, en yüksek sýcaklýðýn ise 1 ile eksi 7 arasýnda deðiþeceði tahmin ediliyor. (Cihan Haber Ajansý) 02.01.2008 17:04 [1160992]

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Bu iklim þartlarýnda doðal karþýlanýr

Kullanýcý Bilgi Menüsü

A29

Alýntý cetindeniz Nickli Üyeden Alýntý Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.
    Bu iklim þartlarýnda doðal karþýlanýr
    Evet doðru aðrý da askerlik yaptým -50 yi gördüm

Kullanýcý Bilgi Menüsü

su kizil irmagin amma baligini yedik,donmus halini ilkdefa gordum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri