uymaz
Evet Uyar
Hayır Uymaz
uymaz
Bana uyar rahat nefez alıp vermek varken merdivenlerde nefes nefese kalmayı koşarken yolda düşüp bayılmayı hayatta göze alamamYAŞASIN YENİ YASA YAŞASIN SİGARASIZ HAYAT
TÜrkİye De HerŞey Bİr Anda YÜrÜmez. Nasil Kİ Halkimiz YavaŞ YavaŞ Yerlere TÜkÜrme Ve Yerlere ÇÖp Atma AliŞkanliĞindan % 40-50 Dolaylarina Vaz GeÇİyorsa. Bu Pozİsyonda Önemlİ Olan GenÇlere Bunu Anlatabİlmek Ve DoĞru Yolu GÖstermekte. Nasilsa 20 Sene Sonra Sİgara İÇenlerİn Sayisi % 50 Azalir.
Ha Ha Ha Kİm Uyacak Acaba Merak Edİyorum Devletİn Bu Cezalari Kesecek Hangİ Makbuzu Var Nereye Aktarilacak Bu Cezalar Merak Edİyoruz
Uygar sayılan ülkelerde sigara yasağı haklı olarak var ve doğru uygulanmaktadır ve vatandaşlar buna saygı duyarlar. Ancak bizde öylemi acaba; resmi kurumlar (devlet daireleri) ve özel kuruluşlar (bankalar,ptt,tedaş,su idareleri) la iş yapma kuyruklar, alış veriş, sosyal yaşam,yarınım nasıl olacak,ne olacak,açlık sınırı, yoksulluk sınırı, dolar,euro,borsa,yurt dişinda tüketici faizleri yıllık %1.5-2.5 arasında burada kredi kartına aylık %5.5, bizde tüketici faizlerine ilave devlet payı %15 Kamu Kaynakları Destekleme Fonu (neyse,nereye gidiyorsa?) bankacılık işlem vergisi %5 =%20 devlet ortaklığı öğretim yok ezber çok kafalar çalışmıyor, içerden parçala dışardan bölmeye gayret, babalar gibi sat ve ye veya borca say. Çocukların istikbali ne olacak üniversiteler malum, hafız olacaklar mutlaka, kendi memleketlerinde çobanlık yaptıracaklar bize bizim deyil de kendi getirdikleri sürülere vs. vs. say saya bildiğin kadar. Şimdi sigara içmek bence hafif kalır. Bırakın insanlar erken ölsünler de yarınları görmesinler. Unutmamak gerekirse burası Türkiye bırakalım bu boş işleri bugüne kadar bunlar aklımızda yoktu kim sokuşturuyor bunları. Atatürk diyorki;
Hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle
ecnebilerin planları ile yükselebilsin?....
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.”
Tefecilerin komiseri IMF, U.S.A. ve Avrupa Birliği değilmi.
Sevgilerimle,
İçilmemesi taraftarıyım sağlık açısından ama bizim milletimizdeki zihniyetle olmaz. Çünkü burada bizdeki zihniyet yasaklar neden yapılmış, delinmek için kurallar neden konmuş, çiğnenmek için olduğu sürece bizdeki sigara tiryakileri bu yasalara uymaz. Bir tarihte bir sohbette bir bir şöför arkadaşımızın sözü aklıma geldi sizede söylüyeyim (Arkadaş param varsa kırmızıda geçerim dedi) ben şaşırdım artık yorum sizin. Parası çok olan içer yani.![]()
bence çok yerinde bir karar olmuş bir cafeye yada herhangi bir yere gittimizde ssigara kokusunu dumanını çekmek zorunda kalmicaz artık dumanı bile insanı zehirlemeye yetiyo bence çok yerinde bir karar alınmış .....
Bu sisteù su anda tum avrupa devletrinde son katilan fransa oldu olda yilbasinda ve kontrollar basladi ilk gunler ceza kesilmedi dun ilk isyeri sahibine 130 ve sigara icene 56 euro ceza kesildi kanun cikmissa herkezin uymayi mecbur sonra kotu birsey degilki sigara icenin yaninda icen kadar tehlike yasiyor.Kapali yerlerde ve is yerlerinde sigara yasagi guzel dogru birsey:45:![]()
Sigara içmediğim için mutluyum.İlk başlarda mutlaka zorluklar yaşanacaktır.Ama cezalar gerektiği gibi uygulanırsa bir süre sonra herkes buna uymak zorunda kalacaktır.Yine de herşeyden önemlisinin eğitim olduğuna inanıyorum.
Şu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanıcı var. (0 Uye ve 1 Misafir)
Yer imleri