ÝZMÝR'in Menderes Ýlçesi Deðirmendere Beldesi Ataköy Ýlköðretim Okulu'nda görevli 3 çocuk babasý öðretmen 52 yaþýndaki Ý.T., kýz öðrencileri elle taciz ettiði iddiasýyla tutuklandý.
Olay geçen yýl 21 Kasým'da taþýma sistemiyle eðitim veren Ataköy Ýlköðretim Okulu'nda meydana geldi. Okulun 4/B sýnýfý öðretmeni olan ve geçen ekim ayýnda Manisa'nýn Alaþehir Ýlçesi'nden önce Bulgurca Karaköyü Ýlköðretim Okulu'na oradan da Atatöy Ýlköðretim Okulu'na tayin edilen Ý.T., iddiaya göre sýnýfta 3 kýz öðrenciyi kucaðýna oturtup, vücutlarýný elle taciz etti. Kýzlar bu þekildeki tacizlerin devam etmesi üzerine durumu ailelerine, aileler de okul müdürüne konuyu iletti. Müdür de bu olayý bir tutanak ile Ýlçe Kaymakamlýðý, Ýl ve Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü'ne bildirdi.
Kaymakamlýk olayý soruþturmasý için bakanlýkktan müfettiþler istedi. Çocuklar ve öðretmeni dinleyen müfetiþler raporlarýný hazýrlayýp, yargýlanmasý için Ý.T. hakkýnda cumhuriyet baþsavcýlýðýna suç duyurusunda bulundu. Savcýlýk öðretmenin yakalanmasý konusunda karar çýkarttý. 3 Ocak'ta jandarma tarafýndan gözaltýna alýnan Ý.T., maðdur olan 3 kýz öðrenci ile birlikte adliyeye sevkedildi.
Maðdur çocuklar psikolog gözetiminde savcýya verdikleri ifadelerinde olayý tüm ayrýntýlarýyla anlattý. Küçük kýzlar ifadelerinde “Öðretmenimiz bizi kucaðýna oturttu. Elini vücudumuzda dolaþtýrdý. Çok rahatsýz olduk. Kimseye söylemememiz için de bize para verdi. Bu davranýþlarýndan býktýk. Ailelerimize söyledik. Psikolojimiz bozuldu. Bir süre bu yüzden okula bile gitmedik” dedi.
Öðretmen Ý.T., ise suçlamalarý kabul etmedi. Ý.T., “Ben onlara bir baba þefkatiyle yaklaþýyordum. Kötü bir amacým yoktu. Benim de 3 çocuðum var. Böyle bir þey neden yapayým? Onlar da benim çocuklarým. Ýftira atmaya çalýþýyorlar” dedi.
Nöbetçi mahkeme öðretmen Ý.T.'yi, ‘Çocuklara cinsel istismar’ suçundan tutuklayýp cezaevine gönderdi. Olay ilçede büyük tepki çekti.
Bu Linki Görmeniz Ýçin SupersatForuma Uye Olmanýz Gerekmektedir.

Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý
azda olsa çýkýyor

Yer imleri