Sivasspor için pamuk eller cebe girdi. Sýrada SMS var. Þimdiye kadar toplanan para 2.5 milyon dolar.
Þampiyonluk yarýþýnda mucizelere imza atan Sivasspor için Sivaslýlar seferber oldu. Ýstanbul'da iki ayrý etkinlikte para toplantý. Sýrada ise üç ayrý GSM þebekesi üzerinden yürütülecek SMS kampanyasý var.

Sivas Valisi Veysel Dalmaz ve Belediye Baþkaný Sami Aydýn basýn toplantýsý ile kampanyalardan elde edilen gelirleri açýkladýlar.

Buna göre Ýstanbul Çýraðan Sarayý'nda düzenlenen yemekli yardým gecesinde 2 milyon YTL'ye yakýn bir para toplandý.

Ýstanbuldaki Sivaslý dernekleri ve vakýflarýn organizasyonu ile yapýlan toplantýlarda ise yaklaþýk 500 bin YTL para elde edildi.

Sivasspor'a otobüs almak için baþlatýlan kampanya da sürüyor. Kampanya artýk valiliðin denetiminde sürdürülecek.

SIRADA SMS VAR

Sivasspor için kaynak oluþturma kampanyasý bundan sonra SMS kampanyasý ile sürücek. Þu ana kadar iki GSM þirketiyle anlaþma yapýldý. Üçüncü þirket ile de bu hafta görüþmeler tamamlanacak ve kampanyaya start verilecek. SMS kampanyasýna yoðun bir katýlým bekleniyor.

HAYAL KIRIKLIÐI DUDAK UÇUKLATTI

Kampanya için gece gündüz çalýþan Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Ýstanbul'da yardým çalýþmalarýnda ne kadar zorlandýklarýný "dudaklarýndaki uçuklamayý" örnek vererek aktardý. Vali Dalmaz, ''Þimdi açýkçasý ben kampanya süresince veya yemekteki bu meblaðlar açýklanýrken hayal kýrýklýðýna uðramadým diyemem. Ve dudaklarýmdaki uçuklamayý da görüyorsunuz" dedi.

DÝLENCÝ DEÐÝLÝZ

Kampanya sýrasýnda iþadamlarýnýn isteksizliðini görünce biraz çýkýþtýðýný belirten Vali Dalmaz, "Dedim ki, 'Biz dilencilik yapmaya gelmedik. Ben ilin valisiyim, ilim adýna Sivasspor'a, Sivas'ýn yüz aký olmuþ bir aktiviteye destek olmanýzý istiyoruz, dilencilik yapmýyoruz. Ve dilenci gibi de bizi salmayýn' dedim. Baya dokunaklý bir konuþma yaptýk, ondan sonra biraz daha insanlarýmýz gayrete geldiler. Hatta belki 100 bin YTL baðýþ yapacak insanlarýmýz 250 bin YTL baðýþ yaparak bizi de mahcup ettiler" dedi.