9 þehire yeni üniversite müjdesi
60. Hükümetin yeni eylem planý: 2008 yýlýnda 9 ilde daha yeni üniversite açýlacak. Çiftçilere ödenen Doðrudan Gelir Desteði kalkýyor. GAP Planlarý 5 yýlda tamamlanacak.
![]()
60. Hükümetin eylem planýný açýklayan Baþbakan Erdoðan, Eylem Planý'nda 10 baþlýkta 145 adet faaliyetin yer aldýðýný açýkladý.. "Özelleþtirme uygulamalarý ve enflasyonla mücadele sürecek" diyen Erdoðan, 2008 yýlýnda 9 ile yeni üniversite açýlacaðýnýn müjdesini verdi..
Doðrudan Gelir Desteði'nin kalakacaðýný açýklayan Erdoðan sözlerini þöyle sürdürdü: "Ýstihdamda bürokratik engeller ve yükler azaltýlacak. Çiftçilere ödenen Doðrudan Gelir Desteði kalkýyor, araziye deðil ürüne destek verilecek.
GAP Planlarý 5 yýlda tamamlanacak. Ilýsu ve Cizce Barajlarý 5 yýlda tamamlanacak.
15 bin KM duble yol tamamlanacak.
Marmaray projesi 2010 yýlýnda hizmete açýlacak. Doðalgaz 9 ilde vardý sayý 51'e çýktý. Medeniyet buna denir.
Ýstihdam üzerindeki yükler 2008 yýlýnda indirilecek.
Dýþ yardým programlarý artýrýlacak. Program üçer aylýk dönemler itibariyle izlemeye tabi olacak. Hükümet olarak baþaramayacaðýz hiç bir hedefi karþýmýza koymadýk. 60'ýncý hükümet hedefi de bu doðrultuda hazýrlanmýþtýr. Eylem planýnýn uygulanmasý ile kazanan ülkemiz olacak.
Çalýþan gazeteciler gününü kutlayan Erdoðan, "meslek ahlak ilkeleri doðrultunda çalýþan tüm gazetecileri kutluyor baþarýlarýnýzýn devamýný diliyorum" dedi.
Cumhurbaþkaný Gül ile AB konusunda ayný þeyleri düþündüðünü söyleyen Erdoðan, "Sayýn Sezer'le de aramýz da her hangi bir sorun yaþanmamýþtýr" dedi.
Erdoðan yeni Anayasa çalýþmalarýnda sona gelindiðini ve yakýnda kamuoyuna duyuracaklarýný açýkladý.
Erdoðan, "2006 Mayýs ayýnda yaþanan krizde doðru adýmlar atýlmamýþ olmasaydý Türkiye yeni bir krizle karþý karþýya kalabilirdi" þeklinde konuþtu. Erdoðan, 2008 yýlýnda da ciddi doðrudan yatýrýmlarý çekeceklerini de sözlerine ekledi.
Erdoðan elektirik zammý ile ilgili soruya da þöyle yanýt verdi: "Elektriðe 5 yýl zam yapmadýk ama artýk durum iþinden çýkamaz bir noktaya geldi. Petrolün varili 22 dolardan 100 dolara çýktý. Maaþýmýzý zam yapýn diyorsunuz eyvallah diyoruz. Ama dengeleri yerinde tutmak gerekiyor. Dýþa baðýmlý ürünlerde zam gerekiyorsa yine yaparýz. Devlet hepimizin devleti."
2007 yýlýnda enflasyon hedefini tutturma konusunda baþarýsýz olduklarýný söyleyen Erdoðan, 2008'de bu hedefleri tutturmak için çok daha yoðun çalýþacaklarýný söyledi.
Erdoðan, petrol fiyatlarýnýn 100 dolarý aþmasý halinde hasaplarýn deðiþebileceðini söyledi.
HABER 7


Teþekkur:
Beðeni:
Alýntý


Yer imleri