Mehmet Gül : Hayatýmýz kefildir
''Matkap Operasyonu''na iliþkin ifade vermek için adliyeye gelen eski milletvekili Mehmet Gül, savcýlýk sorgusunun ardýndan serbest býrakýlýrken iddialara da cevap verdi.
![]()
Beþiktaþ'taki Ýstanbul Adliyesine saat 14.30 sýralarýnda gelen Gül, hakkýndaki iddialarla ilgili olarak Cumhuriyet Savcýsý Hikmet Usta tarafýndan sorgulandý.
Savcýlýk sorgusunun tamamlanmasýnýn ardýndan serbest býrakýlarak, saat 18.00 sýralarýnda adliyeden ayrýlan Gül çýkýþta, basýn mensuplarýnýn sorularýný da yanýtladý. Bir süre önce karaciðer nakli yapýlan Gül'ün rahatsýzlýðýna iliþkin savcýlýða bir saðlýk raporu sunduðu öðrenildi
''Matkap Operasyonu'' çerçevesinde savcýlýkça sorgulanarak serbest býrakýlan eski milletvekili Mehmet Gül, ''Bizim hiçbir þeyle iliþkimiz yoktur. Yanlýþýmýz olmaz. Buna mazimiz, hayatýmýz ve mevcut durumumuz kefildir'' dedi.
Soruþturmayý yürüten Cumhuriyet Savcýsý Hikmet Usta tarafýndan ifadesi alýndýktan sonra serbest býrakýlan Gül, avukatý Feti Yýldýz ile Beþiktaþ'taki Ýstanbul Adliyesinden ayrýldý. Çýkýþta gazetecilerin sorularýný yanýtlayan Gül, hakkýnda spekülasyon yapýldýðýný belirterek, savcýnýn bilgisine baþvurduðunu kaydetti.
Gül, normal prosedürü izlediðini ifade ederek, ''Soruþturmada bizim de ifademiz gerekiyordu. Evimize gidiyoruz. Ben öyle kaçmadým sizin dediðiniz gibi. Ben hastanedeydim. Hastaneden geldim zaten. Gerekli bilgi ve belgeleri verdik. Bizim ne kaçtýðýmýz ne de herhangi bir olayla iliþkimiz var'' diye konuþtu.
Soruþturma kapsamýnda tutuklanan Orhan Aykut ile baðlantýsý olduðuna iliþkin iddialarla ilgili soru üzerine de Gül, devam eden hukuki bir süreç olduðunu belirterek, daha sonra açýklama yapýlacaðýný söyledi. Mehmet Gül, ''Bilmeniz gereken bir þey var. Bizim hiçbir þeyle iliþkimiz yoktur. Yanlýþýmýz olmaz. Buna mazimiz, hayatýmýz ve mevcut durumumuz kefildir. Saðlýðýmýz da müsait deðildir. Biz canýmýzla uðraþýrken, baþkalarý da baþka þeyle uðraþýyor'' þeklinde konuþtu
AA

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri