Diyarbakýr bombacýsý yüzsüz çýktý. Zanlý ifadesinde bakýn ne dedi?
Diyarbakýr'da 3 Ocak tarihinde 6 kiþinin ölümü, 67 kiþinin de yaralanmasýyla sonuçlanan bombalý saldýrýyý gerçekleþtiren ‘Botan' kod adlý 24 yaþýndaki PKK'lý Erdal Polat ile birlikte toplam 7 zanlý tutuklandý, 1'i serbest býrakýldý. PKK bombacýsý Polat, adliyede piþman olmadýðýný belirterek ayrýntýlý bilgi verdi.
Polat sorgusunda "Askeri araca yönelik yapýlan eylemden dolayý piþman deðilim, sadece siviller zarar görmesine üzülüyorum." dedi.
Diyarbakýr'ýn Lice Ýlçesi kýrsalýnda gizlediði bombayý baþka eylemde kullanmayý planladýklarýný belirten Polat, “Belirlenen bir hedef yoktu. Ancak planlama yaparak eylem þeklini belirleyecektik. Ben Diyarbakýr’ýn Silvan ilçesi kýrsalýndaki ‘Þehit Kendal' alanýndayken geçen Haziran ayýnda köy korucularýyla çatýþmaya girdik.
Bu çatýþmada bölge komutanýmýz ‘Tekoþer' kod adlý Bedri Odabaþý ile manga komutanýmýz Suriye uyruklu Cihat kod adlý Velit Meiþ öldürüldü, bu çatýþmada ben de aðýr yaralandým. Üzerime atýlan el bombasý nedeniyle halen vücudumda 27 þarapnel parçasý var. Sað elim ve dirsekten aþaðýsý sakat kaldý'' dedi.

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri