Þanlýurfa'da panele katýlan araþtýrmacý yazar Altan Tan, bu tür toplantýlarda Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýnýn kendisini rahatsýz ettiðini söylerken, yazar Mehmet Metiner Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýndan rahatsýz olmadýðýný belirterek, ''birbirimizin kutsallarýndan rahatsýzlýk duyarak bir çözüm dili geliþtireceðimize inanmýyorum'' diye konuþtu.
AB Sürecinde Þanlýurfa'yý Tanýtma Derneðince Þair Nabi Kültür Merkezi'nde
düzenlenen ''Ýnsan Haklarý ve Sivil Anayasa'' konulu panel, saygý duruþunda
bulunulmasý ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýyla baþladý.
Araþtýrmacý yazar Altan Tan, burada yaptýðý konuþmada, üniversite
yýllarýndan beri toplantý ve panellere katýldýðýný belirterek, ''Ýstiklal Marþý'nýn bu tarz toplantýlarda okunmasýna gerek olmadýðýný'' iddia etti. Altan Tan, þunlarý söyledi:
''Böyle bir þey görmedim. Niye böyle bir þeye ihtiyaç duyuldu bunu da
bilmiyorum. Resmi ideolojiyi deðiþtirmeye, bunun yanlýþ olduðunu anlatmaya
çalýþýyoruz. Tabii çok da uzatmak istemiyorum, polemiðe açýk bir mevzudur, sadece rahatsýzlýðýmý ifade etmeye çalýþýyorum. Ýstiklal Marþý'nýn da bizim baþýmýzýn gözümüzün üzerinde yeri vardýr. Yazarý meþhur Ýslam mütefekkiri þair Mehmet Akif Ersoy'dur. Kendisini rahmetle yad ediyoruz. Ama bu tip uygulamalar çok yanlýþ þeyler. Kendimi bir anda 12 Eylülde Diyarbakýr Askeri Cezaevi'nde gibi hissettim. Yanlýþlýðýný vurgulamadan da edemedim, kimi rahatsýz ederse etsin. Beni rahatsýz etti.''
Yazar Mehmet Metiner ise ''Altan Tan'ýn iyi niyetinden kuþku duymadýðýný
ancak kendisinin Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýndan rahatsýz olmadýðýný'' belirtti.
Metiner, ''Birbirimizin kutsallarýndan rahatsýzlýk duyarak bir çözüm dili
geliþtireceðimize inanmýyorum'' diye konuþtu.
Panele, Þanlýurfa belediye baþkan yardýmcýlarý Mehmet Fevzi Yücetepe ve
Habip Arslan da katýldý.
A.A

Teþekkur:
Beðeni:

Þanlýurfa'da panele katýlan araþtýrmacý yazar Altan Tan, bu tür toplantýlarda Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýnýn kendisini rahatsýz ettiðini söylerken, yazar Mehmet Metiner Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýndan rahatsýz olmadýðýný belirterek, ''birbirimizin kutsallarýndan rahatsýzlýk duyarak bir çözüm dili geliþtireceðimize inanmýyorum'' diye konuþtu.
Alýntý

Yer imleri