Teþekkur Teþekkur:  0
Beðeni Beðeni:  0
4 sonuçtan 1 ile 4 arasý

Konu: Ýstiklal marþýndan rahatsýz olanlar

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Standart Ýstiklal marþýndan rahatsýz olanlar

Þanlýurfa'da panele katýlan araþtýrmacý yazar Altan Tan, bu tür toplantýlarda Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýnýn kendisini rahatsýz ettiðini söylerken, yazar Mehmet Metiner Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýndan rahatsýz olmadýðýný belirterek, ''birbirimizin kutsallarýndan rahatsýzlýk duyarak bir çözüm dili geliþtireceðimize inanmýyorum'' diye konuþtu.
    AB Sürecinde Þanlýurfa'yý Tanýtma Derneðince Þair Nabi Kültür Merkezi'nde
    düzenlenen ''Ýnsan Haklarý ve Sivil Anayasa'' konulu panel, saygý duruþunda
    bulunulmasý ve Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýyla baþladý.
    Araþtýrmacý yazar Altan Tan, burada yaptýðý konuþmada, üniversite
    yýllarýndan beri toplantý ve panellere katýldýðýný belirterek, ''Ýstiklal Marþý'nýn bu tarz toplantýlarda okunmasýna gerek olmadýðýný'' iddia etti. Altan Tan, þunlarý söyledi:
    ''Böyle bir þey görmedim. Niye böyle bir þeye ihtiyaç duyuldu bunu da
    bilmiyorum. Resmi ideolojiyi deðiþtirmeye, bunun yanlýþ olduðunu anlatmaya
    çalýþýyoruz. Tabii çok da uzatmak istemiyorum, polemiðe açýk bir mevzudur, sadece rahatsýzlýðýmý ifade etmeye çalýþýyorum. Ýstiklal Marþý'nýn da bizim baþýmýzýn gözümüzün üzerinde yeri vardýr. Yazarý meþhur Ýslam mütefekkiri þair Mehmet Akif Ersoy'dur. Kendisini rahmetle yad ediyoruz. Ama bu tip uygulamalar çok yanlýþ þeyler. Kendimi bir anda 12 Eylülde Diyarbakýr Askeri Cezaevi'nde gibi hissettim. Yanlýþlýðýný vurgulamadan da edemedim, kimi rahatsýz ederse etsin. Beni rahatsýz etti.''
    Yazar Mehmet Metiner ise ''Altan Tan'ýn iyi niyetinden kuþku duymadýðýný
    ancak kendisinin Ýstiklal Marþý'nýn okunmasýndan rahatsýz olmadýðýný'' belirtti.
    Metiner, ''Birbirimizin kutsallarýndan rahatsýzlýk duyarak bir çözüm dili
    geliþtireceðimize inanmýyorum'' diye konuþtu.
    Panele, Þanlýurfa belediye baþkan yardýmcýlarý Mehmet Fevzi Yücetepe ve
    Habip Arslan da katýldý.
    A.A

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ýstiklal marþýndan rahatsýz oluyorsa TÜRKÝYE' de yaþamasýn arkadaþ nasýlolsa araþtýrmacý,kendine göre bir yer araþtýrýp orda yaþasýn.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

bu vatanda ne iþin var ozaman. git kandile çýk. orda sen gibiler çok var. biaz bekle sonrada bizimkiler orada senin hakkýný vermesini iyi bilirler.

Kullanýcý Bilgi Menüsü

Ýstiklal marþýnda hiç bir zaman rahatsýz olunmaz o bizim þanýmýz vede þerefimizdir .istiklal marþýnýn ilk çýktýðýnda sabah ezanýnýn genelde okunduðu saba makamýnda okunduðunu ve istanbul'un deðiþik yerlerinde ve daha bir çok musiki makamý nýn "ki buna resmi makamlar ve daireler de dahil" kullanýlarak okunduðunu biliyormuydunuz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Þu an Bu Konuyu Gorunteleyen 1 Kullanýcý var. (0 Uye ve 1 Misafir)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri