Ýþçi, memur ayakta...

Sefalet zammýný al, baþýna çal...
TürkÝye Kamu-Sen’e baðlý Türk Eðitim Sendikasý üyeleri, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusü önünde hükümetin verdiði yüzde 2’lik zammý protesto etmek için maaþ bordrolarýný yaktý. Türk Eðitim Sendikasý Ýl Baþkaný Hanefi Bostan, “Yýllardan beri memurlarýn kazanýlmýþ haklarý geriletilmekte, memur maaþlarý gün be gün erimektedir” diye konuþtu.

Ýþsiz sayýsý 5 milyona dayandý
Memur ve iþçi eylemde
Türk Eðitim-Sen üyeleri zamlarý protesto ederken, Yörsan iþçileri de sendikasýzlaþtýrma operasyonuna yürüyerek tepki gösterdi.

Ýstanbul’da bordro yaktýlar

Çalýþanlarýn AKP’ye öfkesi sürüyor. Ýstanbul’da Kamu-Sen’e baðlý Türk Eðitim-Sen üyeleri, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampusü önünde hükümetin verdiði yüzde 2’lik zammý protesto etmek için maaþ bordrolarýný yaktý. Türk Eðitim Sendikasý Ýl Baþkaný Hanefi Bostan, “Yýllardan beri memurlarýn kazanýlmýþ haklarý geriletilmekte, maaþlar gün be gün eriyor” diye konuþtu.

Ankara’da ise yürüdüler

Ankara’da ise, Balýkesir Susurluk’taki Yörsan Fabrikasý’nda çalýþýrken “sendikaya üye olduklarý için iþten atýldýklarý” belirtilen 400 iþçi, Çalýþma ve Sosyal Güvenlik Bakanlýðý’na yürüdü. Tekgýda-Ýþ Baþkaný Mustafa Türkel,“Yörsan’ýn iþvereninin derebeyi, Türkiye’nin muz cumhuriyeti olmadýðýný” ifade etti. Türkel, “Biz bu kavgayý sonuna kadar vereceðiz” dedi.

Alýntý...