![]()
Futbol Federasyonu’nun 14-15 Þubat tarihinde seçimli genel kurula gitme kararý almasýndan sonra gözler adaylara çevrildi.
20 / 01 / 2008
Þenez Erzik'e 'aday ol' baskýsý
Her kesimden büyük destek alan Þenes Erzik’in adý baþkanlýk için ön plana çýkarken, UEFA Asbaþkaný’na aday olmasý için baský yapýldýðý öðrenildi.
Önceki günkü kongre sonrasý "Aday olduðumu hiçbir zaman söylemedim. Benim aðzýmdan böyle bir þey çýkmadý" þeklinde konuþan Erzik’in, geliþmeleri izledikten ve elini güçlendirdikten sonra adaylýðýný açýklayacaðý belirtildi. Gazetecilerle yaptýðý sohbet sýrasýnda "kesinlikle aday deðilim" þeklinde kesin bir tavýr ortaya koymayan Erzik’in, önümüzdeki hafta tavýrný netleþtireceði bildirildi.
Her zaman için çok güçlü olarak seçime girmeyi prensip edinen Erzik’in, siyasi iktidar ve kulüp yöneticileri ile yapacaðý çeþitli görüþmeler sonrasý destek toplayacaðý ifade edildi. Ýlk planda ortaya çýkmamayý ve kendini yýpratmamayý düþünen Erzik’in, kamuoyunun önde gelen isimlerinden gelecek teklif sonucunda adaylýðýný koyacaðý belirtildi.
Seçime güçlü girmek istiyor
Hiçbir zaman kendi listesine müdahale yapýlmasýný istemeyen Erzik’in, bu temkinli tutum sonucu seçime çok güçlü olarak ve tek aday olarak gireceði öðrenildi.
Erzik’in olasý yönetim kurulu listesine Fenerbahçe’den Abdullah Kiðýlý ile Beþiktaþ’tan Fikret Orman’ýn girmesine kesin gözü ile bakýlýyor. Uluslararasý görevleri nedeni ile sürekli yurtdýþýnda bulunacak olan Erzik’in, kurmay heyetini çok güçlü isimlerden oluþturacaðý ifade edildi. Büyük kulüpler baþta olmak üzere hemen hemen tüm takýmlarýn desteðini alan Erzik’in, Galatasaray ve Trabzonspor’dan da yönetim kuruluna birer kiþiyi dahil edeceði öðrenildi.
Ulusoy ve ekibi mahkemeyi bekliyor
Önceki günkü genel kurulda büyük hüsrana uðrayan Haluk Ulusoy’un baþkanlýk döneminin bitmesine ise kesin gözü ile bakýlýyor. 241 delegeden 192’sinin "seçim" demesinden sonra büyük bir darbe yiyen Ulusoy ve ekibi, Bakýrköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne baþvuruda bulunarak kongrenin iptalini istedi. Olaðanüstü genel kurulda gündem maddesinin deðiþtirilemeyeceðini savunan Ulusoy ve ekibinin, mahkemeden çýkacak karara göre hareket edeceði bildirildi. Olumsuz bir karar sonrasý ise Ulusoy’un federasyon baþkanlýðýndan istifa kararýný açýklayacaðý vurgulandý.
Affan Keçeci vekalet edecek
Bu arada gönlünden baþkanlýk geçen pek çok ismin de, Þenes Erzik’in tavrýna göre hareket edeceði öðrenildi. Þenes Erzik’in seçime girmesi halinde çok rahat kazanacaðýný düþünen bu isimler, Erzik’in olumsuz tavrý halinde ortaya çýkacak. Bu isimler arasýnda baþta Ayhan Bermek olmak üzere Hamdi Akýn ve Serdar Güzelaydýn’ýn olduðu bildirildi.
14-15 Þubat’ta yapýlacak olan seçimli genel kurula kadar Haluk Ulusoy ve yönetimi görevini sürdürecek. Ulusoy’un istifasý halinde yerine baþkan vekili Affan Keçeci vekalet edecek. Önceki günkü kongrede oluþturulan çalýþma grubu, FIFA Onursal Asbaþkaný David Will’in isteði üzerine 30 Nisan’a kadar ana statüyü hazýrlayacak. Yine FIFA’nýn isteði nedeni ile mayýs ayýnýn ilk haftasýnda ana statü için yeni bir genel kurul yapýlacak. Mayýs ayýndaki genel kurulda, hazýrlanan bu ana statü delegelerin onayýna sunularak, kabul edilec
hürriyet
temenni ederimki inþallah sayýn þenez erzik aday olur türk futbolunun
erzik gibi bir bilgili ve temiz ele çok muhtaç diye düþünüyorum

Teþekkur:
Beðeni:

Alýntý

Yer imleri