Soykırımı iftirası ellerinde patladı...

Olayın siyasi değil, adi bir cinayet olduğu, katilin de Deniz’in yeğeni olduğu belirlendi. Örebro Üniversitesi öğretim görevlilerinden Süryani asıllı Sosyolog Fuat Deniz, Aralık 2007’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Soykırımcı iftirası yine fos çıktı

Süryani asıllı sosyolog
Fuat Deniz’in İsveç’te öldürülmesinden Türkiye’yi sorumlu tutan diaspora, yine duvara tosladı. Katilin, öz yeğeni olduğu belirlendi .
Fuat Deniz’in öldürülmesinin ardından Stockholm’de düzenlenen törende, Türkiye ağır bir dille suçlanmıştı.

İsveç’te yaşayan Süryani asıllı Fuat Deniz’in öldürülmesinin ardından Türkiye’yi karalama ve çamur atma yarışı başlatan Ermeni diasporanın çirkin iftirası yine elinde patladı. Olayın siyasi değil, adi bir cinayet olduğu, katilin de sosyologun yeğeni olduğu ortaya çıktı. Örebro Üniversitesi öğretim görevlilerinden Süryani asıllı Sosyolog Fuat Deniz, Aralık 2007’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. İsveç Süryani Konfederasyonu tarafınadan organize edilen cenaze töreninde sahneye çıkan Ermenilerin başını çektiği Türk düşmanı gruplar, cinayetten dolayı Türkiye’yi suçlamışlardı. Törende konuşan Sol Parti Başkanı Lars Ohly ve Türkiye karşıtlığı ile bilinen Liberal Parti Milletvekili Fredrik Malm’ın, cinayetten daha ziyade sözde Süryani ve Ermeni soykırımlarından bahsetmesi dikkat çekmişti. Ohly ile Malm, olayın siyasi bir cinayet olduğu iftirasını atmışlardı.

Hayal kırıklığı yaşadılar
İsveç’in günlük Dagens Nyheter gazetesi, dini azınlıklar ve Süryani soykırımı tartışmaları üzerine araştırmalar yapan Fuat Deniz’in ölüm tehditleri aldığını yazmıştı. Fuat Deniz’in yakın çalışma arkadaşlarından Stockholm Södertörnn Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim görevlisi Prof. Davit Gaunt, yaptığı açıklamada, tehdit haberlerini doğrulamıştı. Gaunt, “Ben dahil, soykırım üzerine araştırma yapan bütün akademisyenler dolaylı olarak tehditler alıyordu. Bir yıl önce Süryani toplu mezarlığı olabileceği yönünde yaptığım araştırmadan sonra Mardin’e gittim. Bir televizyon kanalı beni hedef gösterdi” diye konuşmuştu. Gaunt, Ermeni soykırımı hakkında yazdığı son kitabının Türkçe baskısının yapılamadığını iddia ederek, bunun nedeninin kitapevine yapılan baskılar olduğunu iddia etmişti. Deniz’in bazı arkadaşları da, cinayeti Türk-Süryani düşmanlığı aracı olarak kullanmak istemişti. Ancak tüm bu beklentiler boşa çıktı. Fuat Deniz’in katilinin, ismi açıklanmayan yeğeni olduğu belirlendi. Zanlının avukatı Lena Blix yaptığı açıklamada, müvekkilinin Fuat Deniz’i bıçakladığını kabul etmekle birlikte öldürmek istemediğini öne sürdü. Cinayetin ardından feveran eden grupların, bu gelişme karşısında sessiz kaldıkları gözlendi.

Alıntı...