Soykýrýmý iftirasý ellerinde patladý...

Olayýn siyasi deðil, adi bir cinayet olduðu, katilin de Deniz’in yeðeni olduðu belirlendi. Örebro Üniversitesi öðretim görevlilerinden Süryani asýllý Sosyolog Fuat Deniz, Aralýk 2007’de uðradýðý býçaklý saldýrý sonucu hayatýný kaybetmiþti.

Soykýrýmcý iftirasý yine fos çýktý

Süryani asýllý sosyolog
Fuat Deniz’in Ýsveç’te öldürülmesinden Türkiye’yi sorumlu tutan diaspora, yine duvara tosladý. Katilin, öz yeðeni olduðu belirlendi .
Fuat Deniz’in öldürülmesinin ardýndan Stockholm’de düzenlenen törende, Türkiye aðýr bir dille suçlanmýþtý.

Ýsveç’te yaþayan Süryani asýllý Fuat Deniz’in öldürülmesinin ardýndan Türkiye’yi karalama ve çamur atma yarýþý baþlatan Ermeni diasporanýn çirkin iftirasý yine elinde patladý. Olayýn siyasi deðil, adi bir cinayet olduðu, katilin de sosyologun yeðeni olduðu ortaya çýktý. Örebro Üniversitesi öðretim görevlilerinden Süryani asýllý Sosyolog Fuat Deniz, Aralýk 2007’de uðradýðý býçaklý saldýrý sonucu hayatýný kaybetmiþti. Ýsveç Süryani Konfederasyonu tarafýnadan organize edilen cenaze töreninde sahneye çýkan Ermenilerin baþýný çektiði Türk düþmaný gruplar, cinayetten dolayý Türkiye’yi suçlamýþlardý. Törende konuþan Sol Parti Baþkaný Lars Ohly ve Türkiye karþýtlýðý ile bilinen Liberal Parti Milletvekili Fredrik Malm’ýn, cinayetten daha ziyade sözde Süryani ve Ermeni soykýrýmlarýndan bahsetmesi dikkat çekmiþti. Ohly ile Malm, olayýn siyasi bir cinayet olduðu iftirasýný atmýþlardý.

Hayal kýrýklýðý yaþadýlar
Ýsveç’in günlük Dagens Nyheter gazetesi, dini azýnlýklar ve Süryani soykýrýmý tartýþmalarý üzerine araþtýrmalar yapan Fuat Deniz’in ölüm tehditleri aldýðýný yazmýþtý. Fuat Deniz’in yakýn çalýþma arkadaþlarýndan Stockholm Södertörnn Üniversitesi Tarih Bölümü öðretim görevlisi Prof. Davit Gaunt, yaptýðý açýklamada, tehdit haberlerini doðrulamýþtý. Gaunt, “Ben dahil, soykýrým üzerine araþtýrma yapan bütün akademisyenler dolaylý olarak tehditler alýyordu. Bir yýl önce Süryani toplu mezarlýðý olabileceði yönünde yaptýðým araþtýrmadan sonra Mardin’e gittim. Bir televizyon kanalý beni hedef gösterdi” diye konuþmuþtu. Gaunt, Ermeni soykýrýmý hakkýnda yazdýðý son kitabýnýn Türkçe baskýsýnýn yapýlamadýðýný iddia ederek, bunun nedeninin kitapevine yapýlan baskýlar olduðunu iddia etmiþti. Deniz’in bazý arkadaþlarý da, cinayeti Türk-Süryani düþmanlýðý aracý olarak kullanmak istemiþti. Ancak tüm bu beklentiler boþa çýktý. Fuat Deniz’in katilinin, ismi açýklanmayan yeðeni olduðu belirlendi. Zanlýnýn avukatý Lena Blix yaptýðý açýklamada, müvekkilinin Fuat Deniz’i býçakladýðýný kabul etmekle birlikte öldürmek istemediðini öne sürdü. Cinayetin ardýndan feveran eden gruplarýn, bu geliþme karþýsýnda sessiz kaldýklarý gözlendi.

Alýntý...