Unakýtan mikrofonu açýk unuttu..
-Bürokrat : yeni YÖK baþkanýnýn havasý deðiþmiþ. Gayet güzel sözler söylüyor?
-Bakan Unakýtan: isterse söylemesin...
-Bürokrat: .... bu ortamdan faydalanýp üniversite reformunu da yaparsak hükümet olarak sayýn bakaným çok ciddi baþarý olur.
-Bürokrat: 300 milyona yakýn üniversitelere iyileþme yapýyoruz yýllýk. Gülüp oynasýnlar...daha sesleri çýkmaz.... tarifeyi de ufak bir rötuþla geçiþtiririz böylece...
Daha önce YÖK Baþkaný Yusuf Özcan'ýn , TBMM Baþkaný Köksal Toptan'ý ziyareti sýrasýnda mikrofonun açýk olduðunu unutarak 'ipimizi çekerler' sözünün ardýndan bugünde Maliye Bakaný Kemal Unakýtan ve bürokratlarýnýn kendi aralarýndaki konuþmalarý açýk olan mikrofondan duyuldu.
Maliye Bakaný Kemal Unakýtan, Ankara'da düzenleyediði basýn toplantýsýnda, makro ekonomik geliþmeler ve 2007 yýlý bütçe uygulama sonuçlarýný ele aldý. Toplantý öncesý basýn mensuplarýna kahvaltý verildi. Kahvaltý öncesi Unakýtan ve bürokratlar uzun uzun sohbet. Açýk unutulan mikrofondan yansýyan konuþmalar þöyle:
CAMÝALTI TERSHANESÝ ÝLE ÝLGÝLÝ BÖLÜM
Bakan Unakýtan:Metin(Özelleþtirme Ýdaresi Baþkaný) bi tane camialtý tershanesi var.O bizde mi?
Metin Kilci : O bizde Sayýn Bakaným da belediyeye devrettik diye hatýrlýyorum.Haliç'teki camialtýný diyorsunuz demi?
Bakan Unakýtan: He he...Evet...
Metin Kilci: Tam bi statüsünü öðreniyim bakaným.
Bakan Unakýtan: Bi bak ona sen.
Metin Kilci: Þu anda TDÝ(Türkiye Denizcilik Ýþletmeleri A.Þ) tarafýndan iþletiliyor ama tapu mülkiyeti hazineye ait. 2 yýldýr da Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi kendilerine devredilmesi için talep ediyor sürekli.TDÝ tarafýndan küçük bakýmlar için kullanýlýyormuþ
Bakan Unakýtan: Doðru düzgün iþ yapýlmýyor orada yani..
Metin Kilci: Dün Ulaþtýrma Bakaný ile görüþtüm efendim. Bu TDÝ'nin kapsamýndan çýkarma kararýný aldýk ama iþleme koyamadýk.Dedi ki 'siz oradaki adamlarýn hepsini alýn'.Yerine yeni isimler verecek...Burhan(Türkiye Denizcilik Ýþletmeleri Genel Müdürü Burhan Külünk) dahil, genel müdür yardýmcýlarý....Ondan sonrada kararý iþleme koyacaðýz sizce de uygunsa...
Bakan Unakýtan: Baþbakan'a sorup yapsýn Binali.
Metin Kilci: Ýþi biz yapacaðýz yani.O isim gönderecek.
Bakan Unakýtan: Baþbakan'dan müsade almadan yapmasýn...Yoksa Binali(Ulaþtýrma Bakaný) söyledi bana...
Metin Kilci: Burhan Bey'i ve altýndaki bütün genel müdür yardýmcýlarýný...Hepsi için yeni isim verecek. Çünkü kendisine geçince almasý üçlü kararname gerektiriyor. Almasý bayaðý uzayacak.
Bakan Unakýtan: Tamam yapalým biz onu da, Baþbakan'ýn da haberi olsun.
HaberTürk...

Teþekkur:
Beðeni: 

Alýntý

Yer imleri